reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ragú Bolognese s galetami

Suroviny

  • olivový olej 150 ml
  • cibule 1 ks
  • mrkev 1 ks
  • celer kousek
  • mleté hovězí maso 600 g
  • mleté vepřové maso 600 g
  • kuřecí játra 200 g
  • červené víno 200 ml
  • rajčatový koncentrát 2 lžíce
  • vlažná voda 1 l
  • mléko 200 ml
  • muškátový ořšek
  • mořská sůl
  • čerstvě namletý pepř

Na galety

  • hladká pšeničná mouka 300 g
  • voda 750 ml
  • vejce 2 ks
  • olej na smažení
  • sůl špetka

Na pánvi s olivovým olejem orestujeme zeleninu nakrájenou na kostičky, přihodíme maso, nejdříve hovězí a vepřové, po chvíli restování přidáme i nakrájená játra. Podlijeme červeným vínem a počkáme pár minut, až se vypaří alkohol. V litru vlažné vody rozmícháme rajčatový koncentrát (hustý protlak) a zalijeme tím masovou směs. Promícháme a necháme vařit alespoň dvě hodiny, ideální jsou ale 3-4 hodiny. Na posledních 20 minut přilijeme mléko, dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem.

Galety (slané palačinky): Smícháme mouku se solí. Postupně přidáváme vodu a nakonec vajíčko. Těsto necháme hodinu uležet. Pak z těsta na mírně rozpálené pánvi potřené olejem připravíme jednotlivé palačinky.

Galety naplníme boloňskou omáčkou, složíme a posypeme sýrem.

Zdroj: Ragú Bolognese s galetami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ragu-bolognese-s-galetami  [On-line 03.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.