Suroviny
- mleté vepřové maso 250 g
- kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
- bobkový list
- celý pepř
- sůl
- sušené houby hrst
- kroupy
- česnek
- cibule
- majoránka
Cibuli, česnek a kořenovou zeleninu nakrájíme na kolečka a orestujeme, poté přidáme maso, orestujeme. Poté zalijeme horkou vodou a necháme chvíli vařit. Houby namočíme do vody, poté přidáme do polévky. Kroupy si uvaříme vedle v hrnci, scedíme a také přidáme do polévky. Nakonec polévku dochutíme majoránkou, soli a prolisovaným česnekem.
Zdroj: Sekyrková polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sekyrkova-polevka [On-line 02.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář