Suroviny:
- 2 rajčata
- salátová okurka
- 2 červené papriky
- červený vinný ocet
- majonéza
- koktejlové krevety
- chilli paprička
- česnek
- olivový olej
- sůl, pepř
- bazalka
Z rajčat vykrojíme bubáka, okurku oloupeme, rozřízneme a zbavíme jí semínek. Papriky také očistíme od semínek. Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky a vhodíme do nádoby. Osolíme, opepříme a přidáme kousek chilli papričky podle chuti. Zakápneme olivovým olejem a červeným vinným octem a vše rozmixujeme. Polévku dochutíme pár bazalkovými lístky, zjemníme asi 2 lžícemi majonézy a znovu promixujeme. Polévka získá hladký krémovitý charakter. Pro chuť jen krátce v polévce promícháme stroužek česneku, aby získala lehoučký česnekový nádech.
Polévku dáme vychladit do lednice, ideálně i s talířem, na kterém se bude servírovat. Při podávání ozdobíme vařenými krevetami, kapkou olivového oleje a čerstvou bazalkou.
Zdroj: STUDENÁ ZELENINOVÁ POLÉVKA; Teď vaří šéf! – TV Prima http://zeny.iprima.cz/domov-rodina/sef-dnes-varil-zeleninu-kouknete-na-jeho-recepty [On-line 08.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář