Suroviny:
- vepřový bok
- vývar z vepřových kostí
- krevety
- 3 křepelčí vejce
- nudle
- sójová omáčka
- ústřicová omáčka
- bílá ředkev
- jarní cibulka
- červená cibule
- chilli papričky
- zázvor
- sůl
- pepř
Maso osolte a opepřte, zalijte sójovou a ústřicovou omáčkou a nechte 3 – 4 hodiny proležet.
Pak maso nechte okapat a orestujte na pánvi ze všech stran. Na pánev přidejte i krevety a stranou krátce orestujte.
Troubu předehřejte na 140 – 160 stupňů a bůček pečte zhruba hodinu.
Nakrájejte jarní cibulku, chilli papričky, bílou ředkev a zázvor. Vývar nechte povařit. V dalším hrnci uvařte nudle.
Na talíř nandejte vařené nudle, na ně položte cibulku, papričky, ředkev, zázvor, nakrájený bůček, nakrájená vařená vejce, krevety, zalijte vývarem a podávejte.
Zdroj: VIETNAMSKÁ POLÉVKA S VEPŘOVÝM BŮČKEM; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-premierove-masove-menu [On-line 04.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář