Ingredience
- vepřové maso a kosti 1 kg
- mrkev 1 kus
- menší petržel 1 kus
- kus celeru 1 dávka
- česnek 3 stroužky
- menší cibule 1 kus
- celý pepř 2 kuličky
- nové koření 4 kuličky
- hřebíček 1 kus
játrové knedlíčky:
- játra 200 g
- vejce 1 kus
- česnek 2 stroužky
- strouhanka dle potřeby 1 dávka
- kousek zelené petrželky 0.5 lžiček
- sůl a pepř 1 špetka
1. Omyté maso a kosti dáme vařit do vody společně se zeleninou. Po necelé hodině kosti vyndáme a maso a zeleninu nakrájíme nadrobno. Přidáme petrželku a necháme ještě povařit.
2. Játra na zavářku rozmixujeme společně s česnekem a kořením,přidáme vajíčko a zahustíme strouhankou. Do vroucí vody nebo přímo do polévky propasírujeme přes sítko na halušky řidší těsto a povaříme, až malé knedlíčky vyplavou. Zvlášť uvaříme nudle,prolijeme je studenou vodou a necháme okapat. Nudle promastíme olejem,aby se neslepily, a dáme je do misky. Servírujeme až na talíř před nalitím horké polévky.
Zdroj: Vývar s domácími nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vyvar-s-domacimi-nudlemi-0 [On-line 18.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář