Ingredience
- telecí líčka 500 g
- kapusta nebo zelí 1 lístek
- mrkev 2 kusy
- celer 1 kus
- petržel 1 kus
- cibule 1 kus
- libeček 1 snítka
- bobkový list 1 kus
- polévkové koření 1 lžíce
- sůl a pepř 1 špetka
na domácí drobení:
- vejce 1 kus
- hrubá mouka dle potřeby 1 dávka
- sůl 1 špetka
na játové knedlíčky:
- drůbeží nebo vepřová játra 250 g
- kousek másla 1 dávka
- strouhanka dle potřeby 1 dávka
- vejce 1 kus
- česnek 3 stroužky
- muškátový oříšek 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
1.Líčka opláchneme a dáme do hrnce, očistímekořenovou zeleninu, osolíme,opepříme,přidámepolévkové kořeni a vaříme asi jednu hodinu.
2. Na drobení smícháme vejce se solí a hrubou moukou. Vypracujeme tuhé těsto, které necháme trochu proschnout a pak je nastrouháme na hrubém struhadle a uvaříme zvlášť v osolené vodě nebo rovnou v polévce, kam ještě zavaříme játrové knedlíčky.
3. Další zavářku si připravíme z umixovaných nebo naškrábaných jater a povoleného másla, smíchaných s vejci, strouhankou, drceným česnekem a kořením. Uválíme pravidelné malé knedlíčky, které zavaříme do polévky.
Zdroj: Vývar z líček; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vyvar-z-licek [On-line 13.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář