reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vývar z líček

Ingredience

  • telecí líčka 500 g
  • kapusta nebo zelí 1 lístek
  • mrkev 2 kusy
  • celer 1 kus
  • petržel 1 kus
  • cibule 1 kus
  • libeček 1 snítka
  • bobkový list 1 kus
  • polévkové koření 1 lžíce
  • sůl a pepř 1 špetka

na domácí drobení:

  • vejce 1 kus
  • hrubá mouka dle potřeby 1 dávka
  • sůl 1 špetka

na játové knedlíčky:

  • drůbeží nebo vepřová játra 250 g
  • kousek másla 1 dávka
  • strouhanka dle potřeby 1 dávka
  • vejce 1 kus
  • česnek 3 stroužky
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • sůl a pepř 1 špetka

1.Líčka opláchneme a dáme do hrnce, očistímekořenovou zeleninu, osolíme,opepříme,přidámepolévkové kořeni a vaříme asi jednu hodinu.

2. Na drobení smícháme vejce se solí a hrubou moukou. Vypracujeme tuhé těsto, které necháme trochu proschnout a pak je nastrouháme na hrubém struhadle a uvaříme zvlášť v osolené vodě nebo rovnou v polévce, kam ještě zavaříme játrové knedlíčky.

3. Další zavářku si připravíme z umixovaných nebo naškrábaných jater a povoleného másla, smíchaných s vejci, strouhankou, drceným česnekem a kořením. Uválíme pravidelné malé knedlíčky, které zavaříme do polévky.

Zdroj: Vývar z líček; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vyvar-z-licek [On-line 13.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.