Suroviny
- kulaté rýžové papíry 10 kusů
- vařené vyloupané krevety 200 g
- hlávka zelených salátových listů 1 kus
- fazolové klíčky 100 g
- tenké rýžové vlasové nudle 150 g
- mrkev 2 kusy
- salátová okurka 1 kus
- jarní cibulka 2 svazky
- svazek asijských bylinek (máta, perila, koriandr, thajská bazalka apod.)
- vejce 2 kusy
- rybí omáčka 2 lžíce
Na omáčku:
- cukr 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- rybí omáčka 2 lžíce
- rýžový ocet 2 lžíce
- limetová nebo citronová šťáva 2 lžíce
- chilli paprička 1 kus
- voda 2 lžíce
Mrkev, cibulku a okurku nakrájíme na nudličky a osolíme. Necháme vypotit, opláchneme a osušíme.
Nudle namočíme do horké vody, necháme je asi 10 minut změknout, scedíme a posekáme.
Krevety krátce povaříme ve vodě s rybí omáčkou a scedíme. Suroviny na omáčku nakrájíme a smícháme. Vejce rozšleháme s rybí omáčkou a upečeme omeletu.
Hlávku salátu rozebereme na jednotlivé listy a překrájíme na menší kousky.
Placku rýžového papíru namočíme do teplé vody nebo jí položíme na pracovní plochu, kousek salátu namočíme do teplé vody a použijeme ho jako mašlovačku.
Na placku dáme krevety a ostatní ingredience a zavineme.
Omáčku rozdělíme do mističek a závitky do ní namáčíme.
Zdroj: Vietnamské letní závitky; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/vietnamske-letni-zavitky [On-line 08.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář