Suroviny
Polévka:
- hovězí kosti 500 g
- cibule 2 ks
- kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
- vegeta
- sůl
- pepř
Nudle:
- polohrubá mouka 1 hrnek
- vejce 1 ks
Játrové knedlíčky:
- kuřecí játra 250 g
- vejce 1 ks
- pepř
- česnek dle chuti
- majoránka
- muškátový květ 1 špetka
- vegeta
- strouhanka dle potřeby
- sůl
Polévka: kosti dáme vařit do papiňáku asi na hodinu dvacet. Mezitím si připravíme nudle, aby dobře proschly – smícháme polohrubou mouku s vajíčkem, těsto rozválíme a necháme proschnout, poté strojkem nakrájíme. Do dalšího hrnce si dáme vařit kořenovou zeleninu s bujónem, když změkne, scedíme do zeleninového vývaru vývar z kostí z papiňáku a vaříme chvíli dál spolu. Přidáme knedlíčky a necháme vařit ještě dvacet minut, nakonec přidáme nudle.
Játrové knedlíčky: játra rozmixujeme, přidáme vejce, pepř, česnek, majoránku, muškátový květ nastrouhaný a vegetu – vše smícháme a přidáme strouhanku dle oka, aby směs ztuhla. Poté děláme ručně kuličky, které zavaříme do polévky.
Zdroj: Hovězí vývar s domácími játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-domacimi-jatrovymi-knedlicky [On-line 16.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář