reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar s domácími játrovými knedlíčky

Suroviny
Polévka:

  • hovězí kosti 500 g
  • cibule 2 ks
  • kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
  • vegeta
  • sůl
  • pepř

Nudle:

  • polohrubá mouka 1 hrnek
  • vejce 1 ks

Játrové knedlíčky:

  • kuřecí játra 250 g
  • vejce 1 ks
  • pepř
  • česnek dle chuti
  • majoránka
  • muškátový květ 1 špetka
  • vegeta
  • strouhanka dle potřeby
  • sůl

Polévka: kosti dáme vařit do papiňáku asi na hodinu dvacet. Mezitím si připravíme nudle, aby dobře proschly – smícháme polohrubou mouku s vajíčkem, těsto rozválíme a necháme proschnout, poté strojkem nakrájíme. Do dalšího hrnce si dáme vařit kořenovou zeleninu s bujónem, když změkne, scedíme do zeleninového vývaru vývar z kostí z papiňáku a vaříme chvíli dál spolu. Přidáme knedlíčky a necháme vařit ještě dvacet minut, nakonec přidáme nudle.

Játrové knedlíčky: játra rozmixujeme, přidáme vejce, pepř, česnek, majoránku, muškátový květ nastrouhaný a vegetu – vše smícháme a přidáme strouhanku dle oka, aby směs ztuhla. Poté děláme ručně kuličky, které zavaříme do polévky.

Zdroj: Hovězí vývar s domácími játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-domacimi-jatrovymi-knedlicky  [On-line 16.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.