Suroviny
- přední hovězí maso s kostí 0,5-1 kg
- vepřová játra kousek
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
- česnek
- sůl
- pepř
- majoránka
- vejce 1 ks
- hrubá mouka na nudle
Do vody dáme vařit kus předního hovězího, sůl, pepř a necháme vařit alespoň tři hodiny. Pak přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, kterou jen necháme přejit varem.
Játra zbavíme žilek, rozmixujeme je, přidáme vejce, koření a vzniklou hmotu na játrovou rýži protlačíme přes cedník na halušky a zavaříme je do horké polévky.
Z mouky a vejce uhněteme nudlové těsto, které do tenka rozválíme a necháme chvíli proschnout. Nakrájíme domácí nudle, které uvaříme zvlášť v osolené vodě.
Zdroj: Hovězí vývar s játrovou rýží, domácí nudle; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovou-ryzi-domaci-nudle [On-line 29.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář