Suroviny
- hovězí maso na polévku
- bujón 1 kostka
- mrkev 2 ks
- petržel 1 ks
- kus celeru
- domácí nudle
- sůl
- pepř
- majoránka
- cibule 1 ks
- libeček 3 snítky
- nové koření 3 kuličky
- bobkový list 1 ks
- celý pepř
- sůl
Na knedlíčky:
- játra (vepřová nebo kuřecí)
- sůl
- pepř
- majoránka
- strouhanka
- vejce 1 ks
- česnek dle chuti
Do hrnce dáme vařit hovězí maso, cibuli, nové koření, bobkový list, celý pepř, část libečku.
Když je vývar hotový a maso měkké, hovězí a koření vyndáme, maso nakrájíme, vložíme zpět. Přidáme nastrouhanou zeleninu a játrové knedlíčky, které jsme připravili z rozmixovaných jater klasickým způsobem. Zavaříme asi deset minut a nakonec ještě přidáme domácí nudle, které jsme si uvařili samostatně.
Dochutíme solí, případně pepřem, ozdobíme libečkem a podáváme.
Zdroj: Hovězí vývar s játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-6 [On-line 03.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář