reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vietnamské letní závitky

Suroviny

  • kulaté rýžové papíry 10 kusů
  • vařené vyloupané krevety 200 g
  • hlávka zelených salátových listů 1 kus
  • fazolové klíčky 100 g
  • tenké rýžové vlasové nudle 150 g
  • mrkev 2 kusy
  • salátová okurka 1 kus
  • jarní cibulka 2 svazky
  • svazek asijských bylinek (máta, perila, koriandr, thajská bazalka apod.)
  • vejce 2 kusy
  • rybí omáčka 2 lžíce

Na omáčku:

  • cukr 1 lžíce
  • česnek 2 stroužky
  • rybí omáčka 2 lžíce
  • rýžový ocet 2 lžíce
  • limetová nebo citronová šťáva 2 lžíce
  • chilli paprička 1 kus
  • voda 2 lžíce

Mrkev, cibulku a okurku nakrájíme na nudličky a osolíme. Necháme vypotit, opláchneme a osušíme.
Nudle namočíme do horké vody, necháme je asi 10 minut změknout, scedíme a posekáme.
Krevety krátce povaříme ve vodě s rybí omáčkou a scedíme. Suroviny na omáčku nakrájíme a smícháme. Vejce rozšleháme s rybí omáčkou a upečeme omeletu.
Hlávku salátu rozebereme na jednotlivé listy a překrájíme na menší kousky.
Placku rýžového papíru namočíme do teplé vody nebo jí položíme na pracovní plochu, kousek salátu namočíme do teplé vody a použijeme ho jako mašlovačku.
Na placku dáme krevety a ostatní ingredience a zavineme.
Omáčku rozdělíme do mističek a závitky do ní namáčíme.

Zdroj: Vietnamské letní závitky; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/vietnamske-letni-zavitky [On-line 08.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.