|
|
|
- 8 porcí kapra
200 g kořenové zeleniny
2 cibule
40 ml octa
2 citrony
40 g hnědého cukru
sůl
bobkový list
celý pepř
nové koření
100 g povidel
400 ml červeného vína
tymián
100 g perníku na strouhání
50 g sušených švestek
40 g plátků mandlí
50 g rozinek
120 g másla
na karlovarský knedlík:
(použijte hrnek cca 200 ml)
- ½ hrnku másla
1 hrnek cukru krystal
špetka soli
2 vejce
½ hrnku vlašských ořechů
½ hrnku plátků mandlí
2 lžíce mletých mandlí
1 hrnek hladké mouky
½ prášku do pečiva
2 hrnky mražených brusinek Celý recept Brusinkový koláč
- 1 kg hladké mouky
75 g droždí
150 g cukru
250 ml mléka
20 žloutků
0,4 kg ztuženého tuku
1 citron
sůl
mletý muškátový květ
100 g plátků mandlí
300 g vlašských ořechů
350 g rozinek
100 g pomerančové kůry
kandované ovoce
sušené švestky a meruňky
máslo
rum
cukr moučka Celý recept Vánoční štola
na čokoládový korpus:
- 120 g bílků
65 g žloutků
120 g cukru krystal
50 g hladké mouky
30 g hrubé mouky
35 g hořkého kakaa
35 g oleje
na náplň a na krém:
- 2 – 3 lžíce višňového džemu
250 ml smetany /33% tuku/
100 g čokolády na vaření
300 g višňového kompotu nebo mražených višní
cukr krystal dle chuti
2 lžíce bramborového škrobu
na ozdobení:
- 0,5 l smetany
250 g sýra s plísní
50 g želatiny
250 ml šlehačky
sůl
bílý pepř
na medovou omáčku:
na aspik:
- 500 ml vody
25 g kořenové zeleniny
25 g cibule
bobkový list
nové koření
pepř
38 ml octa
4 g cukru
2 g soli
80 g želatiny
na vaječnou tlačenku:
- 350 g vajec
275 g aspiku
100 g sterilovaného hrášku
100 g mrkve
100 g celeru
45 g sterilované kapie
80 g sterilovaných okurek
250 g majonézy
ocet
sůl
pepř
na omáčku:
na omáčku:
- 50 g másla
100 g slaniny
3 mrkve
1 cibule
3 šalotky
1 stroužek česneku
20 g mouky
1 l červeného vína
0,5 l drůbežího vývaru
tymián
petrželka
bobkový list
celý pepř
sůl
na směs na posypání:
- slanina na kostičky
šalotka
houby
česnek
pórek
sůl
pepř
na pošírování:
na noky:
- 5 bílků
200 g cukru krystal
špetka soli
1 lžička bílého vinného octa
1 l polotučného mléka
1 vanilkový lusk
na žloutkovou omáčku:
na buflery:
- 470 g bílků
180 cukru krystal
100 g pudinkového prášku
220 g žloutků
60 ml vody
250 g hladké mouky
na těžkou pařížskou šlehačku:
- 500 ml šlehačky
300 g čokolády
100 g 100% tuku
200 g cukru krystal
150 g kakaa
cca 200 g másla (podle chuti)
na obalení a ozdobení:
- 20 ml slunečnicového oleje
250 g cibule
150 g cukru
200 g zázvoru
500 g drcených rajčat
100 g kečupu
0,5 l vývaru
javorový sirup
červený vinný ocet
sůl Celý recept Barbecue omáčka
na nálev:
- 1 l vody
2 dl sojové omáčky
1 dl rumu
1 dl tequily
3 lžíce sladké papriky
2 lžíce provensálského koření
5 stroužků česneku
5 lžic cukru
celý pepř
sůl
na marinádu:
- 200 g másla
½ vanilkového lusku
400 g třtinového cukru
6 – 7 vajec
200 g hořké čokolády
200 g hladké mouky
100 g vlašských ořechů
100 g plátků mandlí
špetka soli Celý recept Brownies s mandlemi a ořechy
- brambory
rozmarýn
tymián
alobal
na česnekový dip:
- 500 g hladké mouky
50 g droždí
250 ml mléka
100 g cukru krupice
2 žloutky
180 ml oleje
400 g povidel
vejce na pomašlování
drobenka
máslo
rum
cukr moučka Celý recept Povidlové koláčky
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář