reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapr na černo

  • 8 porcí kapra
    200 g kořenové zeleniny
    2 cibule
    40 ml octa
    2 citrony
    40 g hnědého cukru
    sůl
    bobkový list
    celý pepř
    nové koření
    100 g povidel
    400 ml červeného vína
    tymián
    100 g perníku na strouhání
    50 g sušených švestek
    40 g plátků mandlí
    50 g rozinek
    120 g másla

na karlovarský knedlík:

  • 250 g starší housky
    2 vejce
    100 g hrubé mouky
    2 dl mléka
    petržel
    sůl
    muškátový květ
    bílý pepř Celý recept Kapr na černo

Brusinkový koláč

(použijte hrnek cca 200 ml)

  • ½ hrnku másla
    1 hrnek cukru krystal
    špetka soli
    2 vejce
    ½ hrnku vlašských ořechů
    ½ hrnku plátků mandlí
    2 lžíce mletých mandlí
    1 hrnek hladké mouky
    ½ prášku do pečiva
    2 hrnky mražených brusinek Celý recept Brusinkový koláč

Vánoční štola

  • 1 kg hladké mouky
    75 g droždí
    150 g cukru
    250 ml mléka
    20 žloutků
    0,4 kg ztuženého tuku
    1 citron
    sůl
    mletý muškátový květ
    100 g plátků mandlí
    300 g vlašských ořechů
    350 g rozinek
    100 g pomerančové kůry
    kandované ovoce
    sušené švestky a meruňky
    máslo
    rum
    cukr moučka Celý recept Vánoční štola
 

Čočka na kyselo s uzeným masem

Šlehačkový dort s višněmi

na čokoládový korpus:

  • 120 g bílků
    65 g žloutků
    120 g cukru krystal
    50 g hladké mouky
    30 g hrubé mouky
    35 g hořkého kakaa
    35 g oleje

na náplň a na krém:

  • 2 – 3 lžíce višňového džemu
    250 ml smetany /33% tuku/
    100 g čokolády na vaření
    300 g višňového kompotu nebo mražených višní
    cukr krystal dle chuti
    2 lžíce bramborového škrobu

na ozdobení:

Smetanová pralinka se sýrem

  • 0,5 l smetany
    250 g sýra s plísní
    50 g želatiny
    250 ml šlehačky
    sůl
    bílý pepř

na medovou omáčku:

Vaječná tlačenka

na aspik:

  • 500 ml vody
    25 g kořenové zeleniny
    25 g cibule
    bobkový list
    nové koření
    pepř
    38 ml octa
    4 g cukru
    2 g soli
    80 g želatiny

na vaječnou tlačenku:

  • 350 g vajec
    275 g aspiku
    100 g sterilovaného hrášku
    100 g mrkve
    100 g celeru
    45 g sterilované kapie
    80 g sterilovaných okurek
    250 g majonézy
    ocet
    sůl
    pepř

na omáčku:

Ztracená vejce ve víně (Oeufs en meurette)

na omáčku:

  • 50 g másla
    100 g slaniny
    3 mrkve
    1 cibule
    3 šalotky
    1 stroužek česneku
    20 g mouky
    1 l červeného vína
    0,5 l drůbežího vývaru
    tymián
    petrželka
    bobkový list
    celý pepř
    sůl

na směs na posypání:

  • slanina na kostičky
    šalotka
    houby
    česnek
    pórek
    sůl
    pepř

na pošírování:

Sněhové noky se žloutkovou omáčkou

na noky:

  • 5 bílků
    200 g cukru krystal
    špetka soli
    1 lžička bílého vinného octa
    1 l polotučného mléka
    1 vanilkový lusk

na žloutkovou omáčku:

Marcipánové brambory

na buflery:

  • 470 g bílků
    180 cukru krystal
    100 g pudinkového prášku
    220 g žloutků
    60 ml vody
    250 g hladké mouky

na těžkou pařížskou šlehačku:

  • 500 ml šlehačky
    300 g čokolády
    100 g 100% tuku
    200 g cukru krystal
    150 g kakaa
    cca 200 g másla (podle chuti)

na obalení a ozdobení:

Barbecue omáčka

  • 20 ml slunečnicového oleje
    250 g cibule
    150 g cukru
    200 g zázvoru
    500 g drcených rajčat
    100 g kečupu
    0,5 l vývaru
    javorový sirup
    červený vinný ocet
    sůl Celý recept Barbecue omáčka

Grilovaná žebra à la Mexiko

  • 3 kg vepřových žeber

na nálev:

  • 1 l vody
    2 dl sojové omáčky
    1 dl rumu
    1 dl tequily
    3 lžíce sladké papriky
    2 lžíce provensálského koření
    5 stroužků česneku
    5 lžic cukru
    celý pepř
    sůl

na marinádu:

Brownies s mandlemi a ořechy

  • 200 g másla
    ½ vanilkového lusku
    400 g třtinového cukru
    6 – 7 vajec
    200 g hořké čokolády
    200 g hladké mouky
    100 g vlašských ořechů
    100 g plátků mandlí
    špetka soli Celý recept Brownies s mandlemi a ořechy

Pečené brambory v alobalu s česnekovým dipem

  • brambory
    rozmarýn
    tymián
    alobal

na česnekový dip:

Povidlové koláčky

  • 500 g hladké mouky
    50 g droždí
    250 ml mléka
    100 g cukru krupice
    2 žloutky
    180 ml oleje
    400 g povidel
    vejce na pomašlování
    drobenka
    máslo
    rum
    cukr moučka Celý recept Povidlové koláčky

Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.