|
|
|
Ingredience
dortový korpus:
- čokoládové máslové sušenky 250 g
- máslo 125 g
náplň na dort:
- měkký tvaroh 500 g
- voda 50 ml
- želatina 1 sáček
- citronová nebo limetková šťáva 80 ml
- ostružiny (případně maliny nebo jiné čerstvé ovoce) 250 g
- pískový cukr 100 g
- smetana na šlehání 250 ml
- moučkový cukr 2 lžíce
na ozdobu:
Ingredience
- vepřová kýta 500 g
- sušené houby nebo žampiony 2 hrsti
- větší cibule 1 kus
- sádlo 1 lžíce
- slanina 200 g
- kysané zelí 200 g
- strouhaný křen 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- hladká mouka na obalení 1 dávka
- hovězí vývar (voda) 300 ml
- sůl a pepř 1 špetka
bramborové přílohy:
Ingredience
- dýně hokkaidó 700 g
- česnek 1 stroužek
- zeleninový vývar nebo voda 750 ml
- smetana na vaření 150 ml
- mrkev 1 kus
- petržel 1 kus
- muškátový oříšek 1 špetka
- celerová nať 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- krutony z veky, rohlíku nebo toustového chleba 1 dávka
- kari dle chuti 1 dávka Celý recept Dýňová polévka
Ingredience
bramborový tatarák:
- brambory 1 kg
- česnek 4 stroužky
- olivový olej 3 lžíce
- hořčice 1 lžíce
- cibule 2 kusy
- majonéza (nebo 2 žloutky) 2 lžíce
- kečup 4 lžíce
- worcester 1 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- mletý kmín 1 dávka
- bílý pepř a sůl 1 špetka
lilkovo-cuketový tatarák:
- lilek 1 kus
- cuketa 1 kus
- půl cibule 1 dávka
- česnek 2 stroužky
- větší paprika 1 kus
- rajčata 3 kusy
- olivový olej 2 lžičky
- chilli omáčka 2 lžičky
- trochu worcesteru 1 dávka
- sůl a pepř 1 dávka Celý recept Tatarák trochu jinak
- misku višňového kompotu,
- 300 g polohrubé mouky
- 250 g másla,
- 250 g cukru,
- 200 g vlašských ořechů,
- 4 vejce,
- 1 prášek do pečiva,
- 1 vanilkový cukr,
- 1 dcl mléka,
- máslo na vymazání formy,
- špetku soli
Celý recept Višňová bábovka
- 3 vepřové kotlety
- 50 g tvrdého sýra
- 4 žampiony
- 1 dcl smetany a 2 dcl mléka
- hrnek špenátu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíci másla
- vejce
- mouku
- strouhanku
- olej na smažení
- sůl, pepř
Celý recept Smažené plněné kotlety na cibulových bramborách
- 250 g bezlepkové mouky
- 2 vejce
- 2 lžíce vody
- lžičku olivového oleje
- sůl
Celý recept Bezlepkové fettuccine s kuřecím masem
- celé kuře bez kůže
- mrkev
- celer
- pórek
- jarní cibulku
- 1 cibuli
- 1 stroužek česneku
- nové koření
- bobkový list
- 1 lžíci másla
- celý pepř
- sůl
- petržel
Celý recept Kuřecí polévka s bezlepkovými nudlemi
těsto
- 500 g hladké mouky
- 200 g krupicového cukru
- 300 g másla
- 100 g rybízové marmelády nebo džemu
Z mouky, cukru a změklého másla vypracujeme těsto. Těsto buď vyválíme a přeneseme na plech vytřený máslem nebo jej rovnou na plechu ručně vymačkáme. Korpus předpečeme 20 minut při 180 °C, necháme zchladnout a potřeme rybízovou marmeládou.
maková náplň
- 300 g mletého máku
- 250 ml 33% smetany
- 100 ml rumu
- 4 bílky + 70 g krupicového cukru
- 250 g másla + 200 g krupicového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 žloutky
- 70 g mletých vlašských ořechů Celý recept Makové řezy
16–18 kusů
těsto
- 400 g hladké mouky
- 80 g másla
- 2 vejce
- 80−100 ml bílého vína
- sůl
- mouka na podsypání
- 1 vejce na potření
Mouku smícháme se solí, změklým máslem, přidáme dvě vejce rozšlehaná s bílým vínem a zpracujeme hladké, poměrně tužší těsto, které zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v chladu odležet. Mezitím si připravíme náplň.
tuňáková náplň
- 1 malá cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- ½ červené papriky
- 1 lžíce rajského protlaku
- 120 g loupaných rajčat z konzervy
- 120 g tuňáka z konzervy
- hrst plocholisté petrželky
- mletý pepř
- sůl Celý recept Španělské emapanadas s tuňákem
do dortové formy o průměru 26 cm
- 210 g másla
- 165 g moučkového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 9 žloutků
- 195 g 70% hořké čokolády
- 210 g hladké mouky
- 9 bílků
- 165 g krystalového cukru
- 400 g meruňkové marmelády Celý recept Sachrův dort
- 4 kuřecí stehna vykostěná
- 30 ml rostliného oleje
- 1 plechovka kokosového mléka cca 400 ml
- 1 lžička červené kari pasty
- 4 kafrové (limetkové) lístky (nebo čerstvě vymačkaná štáva z půlky limetky)
- 1 červená paprika nakrájená na kousky
- menší cukety nakrájená na kousky
- velká hrst čerstvých bazalkových lístků
- velká hrst čerstvých koriandrových lístků
- uvařená rýže jako příloha
|
Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem
|
Celý recept Kuřecí kari s rýží
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář