reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapustnica mého dětství

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 1 kg – kysané zelí
  • 1 kg – vepřové uzené koleno
  • 50 g – sušené lesní houby
  • 2 kusy – cibule – nadrobno nakrájená
  • 4 stroužky – prolisovaný česnek
  • 3 kusy – bobkový list
  • 8 kuliček – nové koření
  • 10 g – mletá červená paprika
  • 200 g – čabajka
  • 100 g – slanina
  • 1 špetka – sůl
  • 1 špetka – pepř
  • olej nebo sádlo
  • 1 kelímek – zakysaná smetana Celý recept Kapustnica mého dětství

Pomalu pečená nadívaná krůta

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 5 kg – krůta
  • 160 g – máslo
  • 200 g – slanina

Nádivka

  • 300 g – kuřecí játra
  • 200 g – vařené a nasekané jedlé kaštany
  • 1 svazek – bylinky dle chuti – nejlepší je kombinace tymiánu, estragonu a šalvěje
  • 4 kusy – šalotka
  • 1 kus – pórek
  • 100 ml – mléko
  • 50 g – máslo
  • 6 kusů – vejce
  • 200 ml – koňak nebo brandy Celý recept Pomalu pečená nadívaná krůta

Roláda s pomerančovým krémem

Ingredience pro přípravu receptu:
Roláda

  • 250 g – nahrubo nasekaná hořká čokoláda
  • 250 g – cukr krystal
  • 1 špetka – sůl
  • 8 kusů – vejce – žloutky a bílky zvlášť

Pomerančový krém s mascarpone

 

Maďarská rybí polévka

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 4 kg – sladkovodní ryby (kapr, pstruh, okouník, malý sumeček)
  • 10 kusů – červená cibule
  • 4 lžíce – sádlo
  • 4 kusy – větší rajče nakrájené na kostičky
  • 8 kusů – zelené maďarské papriky nakrájené na kostičky
  • 8 lžic – červená sladká paprika (maďarská)
  • 1 špetka – sůl
  • 1 špetka – čerstvě namletý pepř pepř
  • 1 kus – chilli paprička Celý recept Maďarská rybí polévka

Voňavá pražma

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 2 kusy – celá vykuchaná pražma
  • 3 snítky – tymián
  • 2 větvičky – estragon
  • 1 kus – citron
  • 2 lžíce – extra pannenský olivivý olej
  • 1 špetka – sůl
  • 1 špetka – čerstvě namletý pepř
  • 1 kg – salátové brabory brambory uvařené ve slupce
  • 2 kusy – středně velká cibule – nadrobno
  • 100 g – máslo Celý recept Voňavá pražma

Obalované filety ze štiky

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 600 g – vykostěné filety ze štiky
  • 2 lžíce – olivový olej
  • 2 lžíce – rozpuštěné máslo
  • 2 kusy – vejce
  • trocha – mléko
  • 1 kus – toustový chléb (půl bochníku)
  • 50 g – nastrouhaný sýr parmazánového typu
  • 1 svazek – hladkolistá petrželka
  • 1špetka – sůl Celý recept Obalované filety ze štiky

Pudinková panna cotta

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 500 ml – plnotučné mléko
  • 500 ml – smetana ke šlehání
  • 1 balení – vanilkový pudinkový prášek
  • 2 kusy – rozmačkaný banán
  • 1 balení – lentilky Celý recept Pudinková panna cotta

Čokoládovo-pistáciový fondán

Ingredience pro přípravu receptu:

Husa s nádivkou

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 5 kg – husa

Nádivka

  • 150 g – brusinky
  • 500 g – sušená jablka
  • 100 g – strouhanka
  • 1 kus – cibule – nakrájená nadrobno
  • 1 lžička – sůl
  • 150 g – pekanové (vlašské) ořechy
  • 2 špetky – mletá skořice
  • 2 špetky – mletý zázvor
  • 1 špetka – mletý hřebíček
  • 1 kus – mandarinka – na kůru a dužinu
  • 30 ml – javorový sirup
  • drůbky z husy
  • 1 l – voda
  • 2 kusy – mrkev
  • cibule – rozčtvrcená
  • 1 svazek – petrželka
  • 1 špetka – sůl
  • 1 lžička – bílý pepř – kuličky
  • 1 lžíce – javorový sirup

Celý recept Husa s nádivkou

Hráškové pyré

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 400 g – hrášek
  • 50 g – nastrouhané pecorino
  • čerstvá máta – lístky
  • olivový olej
  • 1 kus – citron
  • 1 stroužek – česnek
  • 1 špetka – sůl
  • 2 kusy – mozarella
  • 1 balení – selský chléb Celý recept Hráškové pyré

Vánoční medový nugát

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 1 kus – smetana ke šlehání
  • 1 balení – kondenzované mléko
  • 80 g – máslo
  • 2 lžíce – sušená smetana
  • 400 g – med nebo cukr
  • 250 g – pražené mandlové plátky
  • 150 g – mléčná čokoláda Celý recept Vánoční medový nugát

Sváteční koňak

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 150 ml – tmavý karibský rum
  • 5 kusů – žloutky
  • 500 ml – neslazené kondenzované mléko
  • 150 ml – brandy
  • 350 g – krupicový cukr
  • 1/2 kusu – vanilkový lusk Celý recept Sváteční koňak

Špenátová polévka s parmazánem a krutony

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 1 l – zeleninový vývar
  • 1 balení – mražené špenátové listy
  • 1 kus – pórek
  • 50 ml – olivový olej
  • 200 ml – smetana na vaření
  • 40 g – nastrouhaný parmezán
  • 1 špetka – sůl
  • 1 špetka – čerstvě namletý pepř
  • osmažené kostičky chleba k podávání Celý recept Špenátová polévka s parmazánem a krutony

Bramborové placičky s uzeným lososem

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 300 g – uvařené, vychladlé a oloupané brambory
  • 1 lžíce – hladká mouka
  • 1 kus – větší ořech másla másla
  • 2 kusy – jarní cibulka nakrájená najemno
  • 2 kusy – vejce
  • 150 g – plátky uzeného lososa
  • zakysaná smetana na ozdobu
  • 1 hrst – pažitka nasekaná nadrobno
  • 1 špetka – sůl
  • 1 špetka – čerstvě namletý barevný pepř Celý recept Bramborové placičky s uzeným lososem

Naložené vepřová kýta s cibulovou omáčkou

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 1,5 kg – vykostěná vepřová kýta

Marináda

  • 1 l – voda
  • 2 kusy – velká cibule – oloupaná a nakrájená na osminky
  • 1 palice – česnek – rozebraná na stroužky, rozmačkaná a neoloupaná
  • 1 svazek – petržel
  • 80 ml – javorový sirup
  • 1 lžička – kardamonová semena
  • 1 lžička – kmín
  • 50 g – sůl
  • 250 ml – jablečný ocet
  • 1 l – kvalitní jablečný mošt
  • trocha – olivový olej

Omáčka

  • 500 ml – zeleninový vývar
  • 3 kusy – cibule – oloupaná a nakrájená na čtvrtiny
  • 3 kusy – jablka – oloupaná a nakrájená na čtvrtiny
  • 2 lžíce – máslo
  • 1 malý stroužek – prolisovaný česnek
  • 1 lžíce – javorový sirup
  • 2 lžičky – hladká mouka
  • 4 lžičky – sojová omáčka
  • 2 špetky – mletý zázvor
  • 1 kapka – olivový olej Celý recept Naložené vepřová kýta s cibulovou omáčkou

Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.