|
|
|
Ingredience
na odpalované těsto:
- mléko 250 ml
- sůl 1 špetka
- cukr 10 g
- vanilkový cukr 1 balení
- máslo 100 g
- hl. mouka 140 g
- vejce 5 kusů
na žloutkový krém:
- mléko 250 ml
- smetana na šlehání 250 ml
- žloutek 5 kusů
- cukr krupice 80 g
- vanilkový pudink 1 kus
na karamel:
Ingredience
- kachní prsa 5 kusů
- sůl a pepř 1 špetka
na omáčku:
- švestková povidla 200 g
- voda 300 ml
- smetana podle chuti 1 dávka
- hřebíček 1 kus
- špetka skořice 1 špetka
- kousek másla na zjemnění 1 dávka
na šťouchané brambory:
Ingredience
- cibule 5 kusů
- ořech másla 1 dávka
- hl. mouka 2 lžíce
- hovězí vývar 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- bageta s nastrouhaným sýrem k podávání 5 kusů Celý recept Cibulačka
Ingredience
- vepřová panenka 2 kusy
- tousty 5 kusů
- máslo podle potřeby 1 dávka
- česnek 1 stroužek
- šalotka 1 kus
- olivový olej 2 lžíce
- dijonská hořčice 2 lžičky
- rozmarýn 1 dávka
- petržel 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka Celý recept Vepřová panenka
Potřebujeme:
- 500 g filetu z tresky,
- 2 lžíce másla,
- kuřecí nebo rybí vývar,
- šťáva z 1/2 citronu
- hladkou mouku,
- 2 housky,
- 2 malé cibule,
- 3 stroužky česneku,
- petrželku,
- tymián,
- olivový olej, sůl, pepř Celý recept Křupavá treska z trouby
Potřebujeme:
- 6 vařených brambor,
- 1 brokolici,
- kelímek smetany,
- strouhaný sýr,
- lžíci másla, sůl, pepř
Na salát:
Potřebujeme:
- 6 špalíčků kuřete (horní stehna),
- 100 g smetany,
- 2 lžíce čerstvého nebo sušeného estragonu,
- 4 stroužky česneku,
- 2 rajčata,
- 1 lžíci Pastisu (likér),
- ¼ l bílého vína,
- 4 lžíce olivového oleje,
- sůl, pepř Celý recept Kuře na estragonu
Potřebujeme:
- 600 g krůtího prsa,
- 100 g slaniny,
- 1 mrkev,
- 1 cuketu,
- 2 lžíce másla,
- sůl, pepř
Na přílohu:
Krevety
- 320 g čerstvých nebo rozmražených krevet
- olivový olej
- špetka chilli
- 1 citron
- mořská sůl
Krevety očistíme – ulomíme hlavičky, nařízneme tělo a vyjmeme střívka.
Na rozpáleném oleji krevety zprudka a krátce (3−4 minutky) osmahneme, ochutíme chilli, citronovou šťávou a na závěr solí.
Salát
- 1 menší římský salát
- 2 kyselejší jablka
- 1 citron
Salát natrháme (či nakrájíme) na kousky, jablko nakrájíme na tenké plátky a zastříkneme je citronem.
Dresink 1000 ostrovů
6 porcí
- 400 g šunkového salámu
- 100 g mrkve
- 100 g celeru
- 100 g kyselé okurky
- 50 g šalotky
- 15 g feferonek
- 150 g majonézy
- 50 g hořčice
- ocet nebo nálev z okurek
- nálev z feferonek
- worcesterská omáčka
- cukr
- mletý pepř
- sůl Celý recept Salát Runcajs
4 porce nebo na 12−16 chlebíčků
- 200 g brambor
- 60 g mrkve
- 60 g fazolových lusků
- 60 g hrášku
- 80 g kyselé okurky
- 80 g kyselého jablka
- 150 g majonézy
- citronová šťáva
- dijonská hořčice
- bílý mletý pepř
- worcesterská omáčka
- sůl Celý recept Francouzský salát
Ingredience
- cukr krystal 60 g
- kelímek smetany 1 kus
- bílky 2 kusy
- vanilkový cukr 1 kus
- žloutky 3 kusy
- flambovaný ananas 3 kusy
- ananas 500 g
- skořicový cukr 2 lžičky
- amaretto likér 100 ml
- máslo 300 g
- čerstvá máta 5 lístků
- jahody na ozdobu 5 kusů
- lžička nastrouhaného muškátového oříšku 1 kus Celý recept Flambovaný ananas
Ingredience
- filetů z lososa (á 125 g) 5 kusů
- limetka 1 kus
- česnek, mletý pepř, čerstvá bazalka 1 dávka
- sypaný parmazán 1 dávka
- med 1 dávka
- sůl 1 dávka
- olivový olej 100 ml
- máslo 150 g
- šlehačka 1 kus
- mrkev,petržel 1 kus
- jíška 1 dávka
- kuličky nového koření 3 kusy
- lžička nastrouhaného muškátového oříšku 1 kus Celý recept Filety z lososa
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář