reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Husté hranolky a pravý kepuč

Ingredience pro přípravu receptu:
Ingredience na hranolky

  • 5 kusů – větších brambor (oloupaných a omytých)
  • slunečnicový nebo arašídový olej
  • sůl

Ingredience na kepuč

  • 2 kg – zralá rajčata
  • 1 kus – velká červená cibule , na kostičky nakrájená
  • 2 stroužky – česnek , nakrájený na kostičky
  • extra panenský olivový olej
  • třtinový cukr dle chuti
  • červený vinný ocet dle chuti
  • 3 kusy – hřebíček
  • 1 špetka – skořice
  • 1 špetka – mletý zázvor
  • 1 špetka – sůl
  • 1 špetka – čerstvě namletý pepř Celý recept Husté hranolky a pravý kepuč

Slaná a sladká pizza

Ingredience pro přípravu receptu:
Ingredience na těsto

  • 1 kg – hladká mouka
  • 1 kus – droždí
  • 2 lžíce – extra panenský olivový olej
  • 500 ml – voda
  • 1 špetka – sůl

Ingredience na pizzu s rajčaty a mozzarellou

  • 300 g – loupaná rajčata v plechovce
  • 1 kus – mozzarella
  • 10 lístků – bazalka

Ingredience na jahodovou pizzu

Mražený jogurt

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 310 g – mražené ovoce (dle chuti můžou být jahody, maliny, borůvky nebo směs)
  • 500 g – bílý smetanový jogurt
  • 2 lžíce – med
  • cukr (dle chuti) Celý recept Mražený jogurt
 

Čokoládové truffles a jednohubky s kiwi

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 280 g – kvalitní čokoláda
  • holandské kakao na obalení
  • 500 g – tvaroh
  • 1 kus – salátová okurka

Ingredience na jednohubky s kiwi

Bruschetta se salsou z grilovaných rajčat

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 3 kusy – větší ciabatta
  • 5 kusů – zralá rajčata
  • pár kapek – balsamikový ocet
  • 30 ml – extra panenský olivový olej
  • 1 stroužek – česnek
  • 1 hrst – čerstvá hladkolistá petrželová nať
  • 1 špetka – sůl
  • 1 špetka – černý pepř Celý recept Bruschetta se salsou z grilovaných rajčat

Rychlá vajíčka z trouby

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 3 kusy – vejce
  • 3 plátky – šunka
  • 3 kusy – malá rajčátka
  • 2 stroužky – česnek
  • 60 g – sýr brie
  • 1 lžíce – extra panenský olivový olej
  • máslo na vymazání pečící nádoby
  • 2 lžíce – smetana ke šlehání
  • 10 lístků – čerstvá bazalka , natrhaná + na ozdobu
  • 1 špetka – sůl
  • 1 špetka – černý pepř Celý recept Rychlá vajíčka z trouby

Portobello na víně

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 4 kusy – houby portobello
  • 3 stroužky – česnek
  • 150 ml – kvalitní bílé víno
  • 30 ml – extra panenský olivový olej
  • 1 malá hrst – čerství hladkolistá petrželová nať
  • 1 špetka – sůl
  • 1 špetka – černý pepř Celý recept Portobello na víně

Rib eye steak s avokádovým máslem a Caesar wrap

Ingredience pro přípravu receptu:
Ingredience na steak

  • 300 g – hovězí rib-eye steak / na porci
  • 30 g – chorizo koření (mleté chilli papričky, římský mletý kmín, černý pepř, česnek, oregano)
  • 30 ml – extra panenský olivový olej
  • 1 kus – nastrouhaná citronová kůra z jednoho citronu
  • 1 špetka – třtinový cukr
  • 1 špetka – sůl
  • 1 špetka – černý pepř

Ingredience na avokádové máslo

  • 50 g – máslo
  • 20 g – avokádo
  • 10 g – červená cibule , najemno nakrájená
  • pár lístků – koriandr

Ingredience na ceasar wrap

  • 1 kus – tortilla
  • pár lístků – římský salát
  • 30 g – parmazán (hobliny)
  • pár lístků – koriandr
  • 40 g – sušená rajčata nakrájená
  • 1 kus – starší bageta na přípravu krutonů

Ingredience na salátový dresink

Jablečný koláč s ostružinami

Ingredience na těsto

  • 440 g – hladká mouka + na poprášení
  • 150 ml – cukr moučka
  • 250 g – máslo (dvě lžíce navíc)
  • 1 kus – nastrouhaná citronová kůra z jednoho citronu
  • mléko dle potřeby
  • 50 g – máslo + kousek na vymazání formy
  • 2 špetky – skořice Celý recept Jablečný koláč s ostružinami

Gulášová polévka

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 400 g – hovězí maso zadní
  • 3 kusy – brambory , neloupané a nakrájené na kostky
  • 2 kusy – cibule , nakrájené nadrobno
  • 4 stroužky – česnek
  • 50 ml – olej
  • 2 špetky – červená paprika
  • 2 špetky – pálivá paprika
  • 2 litry – hovězí vývar / voda
  • 25 g – hladká mouka
  • 2 špetky – majoránka
  • 2 špetky – kmín Celý recept Gulášová polévka

Francouzský závin se špenátem

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 4 kusy – listové těsto
  • 250 g – mražený listový špenát
  • 150 g – sýr feta
  • 2 stroužky – česnek
  • 50 g – sušené rozinky
  • 50 g – piniové oříšky
  • 2 lžíce – smetana
  • 30 g – máslo
  • 1 špetka – sůl
  • 1 špetka – čerstvě namletý pepř
  • 1 špetka – muškátový oříšek Celý recept Francouzský závin se špenátem

Kuřecí burito

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 4 kusy – velké tortilly
  • 4 kusy – vykostěná kuřecí stehna
  • 1 kus – velká červená cibule
  • 2 stroužky – česnek
  • 2 kusy – barevná paprika
  • 1 kus – limetka
  • 200 g – strouhaný čedar , nebo jiný tučnější sýr
  • 2 špetky – mexické koření
  • 1 špetka – sůl
  • 1 špetka – čerstvě namletý pepř
  • 200 ml – zakysaná smetana
  • olivový olej Celý recept Kuřecí burito

Quesadilla s hroznovým vínem a ořechy

Ingredience pro přípravu receptu:

Nejlepší boršč

Ingredience pro přípravu receptu:

•500 g – hovězí maso zadní
•1 – 2 kusy – bobkový list
•nové koření
•černý pepř
•2 kusy – středně velká červená řepa
•1 kus – mrkev
•1 kus – petržel
•1/4 – celer
•1 kus – cibule
•2 kusy – rajčata
•200 g – bílé zelí
•30 g – máslo
•červenný vinný ocet
•200 g – zakysaná smetana
•sůl Celý recept Nejlepší boršč

Kapr na černo s ořechovými brambory

4 porce

  • 4 plátky kapra uvařené v rybím vývaru

Omáčka

  • 1 větší mrkev
  • ½ celeru
  • 1 cibule
  • 4 bobkové listy
  • slunečnicový olej
  • 4 lžíce švestkových povidel
  • rybí vývar
  • asi 1 dl černého piva
  • asi 1 dl červeného vína
  • perník na strouhání
  • mandle na ozdobu

Příloha


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.