reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pepřový dresink

Flambované medailonky ze tří druhů masa

  • hovězí svíčková
    jalovec
    gin
  • kuřecí prsíčka
    kari
    koňak
    rozinky
  • vepřová panenka
    černý pepř
    slivovice
    sušené švestky

Zelené fazolky s lososem

 

Flambovaná zmrzlina s ovocem v bílkové krustě

(cca 6 porcí)

  • 6 ks piškotových plátků
    6 kopečků vanilkové zmrzliny
    ovoce podle chuti (jahody, kivi, ananas, banán aj.)
    tuk na vymazání
    cukr moučka
    1 dcl vodky na flambování

na bílkový sníh:

  • 350 g cukru krystal
    180 g bílků

na cukrový rozvar:

Fazolový salát s křenem

Švýcarský karamelový krém

na karamelové mléko:

  • 200 g cukru krystal
    1 l mléka

na zálivku:

  • 80 g pudinkového prášku
    0,2 l mléka

na dokončení:

  • 120 g cukru krystal
    400 ml šlehačky

na doplnění a ozdobení:

Tomatová omáčka

  • 300 g sterilovaných rajčat
    3 lžíce olivového oleje
    česnek
    1 – 2 lžičky cukru
    1 lžíce oliv
    1 lžíce kaparů
    rozmarýn
    sůl
    pepř Celý recept Tomatová omáčka

Fazolové otýpky

Fazolový hrnec

  • 600 g různých druhů fazolí
    100 g uzené slaniny
    1 cibule
    5 stroužků česneku
    250 g vepřové plece
    250 g hovězích žeber
    4 l hovězího vývaru
    250 g uzené krkovičky
    2 klobásy
    1 lžíce sladké papriky
    4 bobkové listy
    10 kuliček pepře
    7 kuliček nového koření
    chilli
    sůl
    pepř

na jíšku:

  • 50 g másla
    1 cibule
    50 g hladké mouky

Na vyškvařené slanině zpěníme cibulku. Přidáme prolisovaný česnek, krátce ho osmažíme, pak přijde na řadu na kostky nakrájená vepřová plec a maso z hovězích žeber. Až se bílkovina zatáhne a maso zbělá, přisypeme papriku, velmi krátce ji orestujeme a zalijeme vývarem, do kterého vložíme bobkový list, nové koření a celý pepř, všechno svázané do gázy. Podle chuti přidáme chilli, a pokud je základ na polévku příliš hustý, zředíme ho trochou vody, ve které jsme vařili fazole. Vše dusíme tak dlouho, dokud maso nezměkne. Potom přidáme kostky uzeného masa a různé druhy fazolí, které jsme předem namočili nejlépe přes noc do studené vody a poté uvařili každý druh zvlášť. Až polévka začne vřít, přisypeme do ní na kolečka nakrájenou klobásu a zahustíme ji trochou jíšky, kterou jsme připravili z na másle orestované cibulky a mouky. Krátce provaříme, na závěr dochutíme solí a pepřem a fazolový hrnec je hotový.

 

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/248-fazolovy-hrnec/

Domácí pečivo

  • 1 kg polohrubé mouky
    5 dkg droždí
    2 žloutky
    1 dkg sušeného mléka
    20 dkg másla
    sůl
    voda dle potřeby

Indiánci

na buflery:

  • 470 g bílků
    180 cukru krystal
    100 g pudinkového prášku
    220 g žloutků
    60 ml vody
    250 g hladké mouky

na bílkovou náplň:

  • 180 g bílků
    700 g cukru krystal
    180 ml vody
    150 g ovocného protlaku

na dokončení:

Španělský ptáček

  • hovězí plátky (zadní nebo roštěná)
    vejce vařená natvrdo
    párky
    okurky
    slanina
    cibule
    hovězí vývar
    plnotučná hořčice
    olej
    jíška
    sůl
    pepř Celý recept Španělský ptáček

Ruské vejce s vlašským salátem

  • vejce
    majonéza
    mléko
    šunka
    sterilované okurky
    listový salát
    petrželka
    pepř

na vlašský salát:

  • 150 g brambor
    60 g sterilovaného hrášku
    40 g mrkve
    40 g celeru
    300 g šunky
    150 g sterilovaných okurek
    250 g majonézy
    20 g plnotučné hořčice
    ocet
    cukr
    worcesterová omáčka
    sůl
    pepř

na aspik:

Čokoládový krém s chilli

  • 250 ml smetany
    340 g čokolády
    cukr krystal
    voda
    chilli papričky
    5 g želatiny
    500 ml šlehačky
    (tabasco)

na čokoládové placičky:

Guacamole (Avokádová omáčka)


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.