reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí stehna na koňakových hruškách gratinovaná s balkánským sýrem

4 porce

  • 4 kuřecí stehna
    2 hrušky
    200 ml koňaku
    50 g medu
    100 g másla
    sůl

na marinádu:

  • 50 ml oleje
    1 lžička kari
    1/3 lžičky skořice
    bílý pepř

na gratinovací směs:

Sýrový mousse s pečenými rajčátky

  • 200 g balkánského sýra
    300 ml smetany
    15 g želatiny
    100 ml šlehačky
    1 stroužek česneku
    bílý pepř

na ozdobení:

Tříbarevný koláč s tvarohem

na první vrstvu:

  • 200 g másla
    200 g cukru krystal
    2 vejce
    4 lžíce kakaa
    4 lžíce vody
    400 g polohrubé mouky
    1/2 kypřícího prášku

na druhou vrstvu:

  • 6 měkkých tvarohů
    200 g cukru krystal
    1 vejce
    rozinky
    1 vanilkový lusk
    1 limeta

na třetí vrstvu:

 

Škubánkové placičky se strouhaným balkánským sýrem

Dušená polévka s játrovými knedlíčky

na polévku:

  • 2 kg ořezků masa, kostí
    1 celer
    2 mrkve
    1 petržel
    1/2 květáku
    250 g másla
    100 g hladké mouky
    2 l hovězího vývaru
    muškátový oříšek
    sůl
    pepř
    zelená petrželka

na játrové knedlíčky:

  • 300 g kuřecích jater
    50 g másla
    3 vejce
    50 g strouhanky
    zelená petrželka
    muškátový květ
    sůl

Masové ořezky a kosti orestujeme na trošce másla, přidáme polovinu nakrájené zeleniny a necháme lehce přismahnout. Zalijeme trochou vývaru, připečenou vrstvu odvaříme a to opakujeme nejméně pětkrát. Poté přidáme zbytek másla, zaprášíme hladkou moukou a chvíli restujeme. Nakonec zalijeme zbylým vývarem, za stálého míchání provaříme a dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. Hotovou polévku přecedíme a uvaříme v ní druhou polovinu najemno nakrájené zeleniny. Podáváme s čerstvou petrželkou a játrovými knedlíčky, které si připravíme následujícím způsobem:
Kuřecí játra nameleme na jemno, smícháme s rozpuštěným máslem, vejci, nasekanou petrželkou, špetkou muškátového květu a trochou soli. Zahustíme strouhankou, necháme chvíli odležet a potom rukama namočenýma ve vodě a poté ve strouhance tvarujeme knedlíčky, které vaříme asi 4 minuty pro lepší chuť v silném vývaru.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/174-dusena-polevka-s-jatrovymi-knedlicky/

Kuřecí prsa v parmské šunce se šťouchanými bramborami

  • 500 g kuřecích prsíček
    100 g parmské šunky
    čerstvé bylinky (majoránka, oregano, bazalka)
    slunečnicový olej
    sůl
    pepř

na šťouchané brambory:

Kynuté knedlíky s meruňkami

  • 30 ks meruněk
    30 g droždí
    40 g cukru
    0,65 l mléka
    1,4 kg hrubé mouky
    1 vejce
    sůl
    muškátový květ

na ozdobení:

Avokádové pyré s krevetkami

Bramborový koláč s tvarohem a švestkami nebo hruškami

na těsto:

  • 300 g vařených brambor
    300 g polohrubé mouky
    100 g pískového cukru
    2 žloutky
    1 bílek
    150 g másla
    1 prášek do pečiva
    sůl

na náplň do koláče:

Bramborové placky se škvarky

  • 750 g brambor
    150 až 250 g polohrubé mouky (dle brambor)
    1 vejce
    250 g čerstvých škvarků
    sůl
    mletý kmín
    česnek podle chuti
    pepř podle chuti
    hladká mouka na posypání válu
    čerstvé sádlo na potření Celý recept Bramborové placky se škvarky

Zeleninový salát s medovou zálivkou

  • rajčata
    okurky
    papriky
    ředkvičky
    karotka
    jarní cibulka
    různé druhy listových salátů

na zálivku:

Kuře pečené na medu s medovou rýží

4 porce

  • 1 kuře

na marinádu:

  • 100 g medu
    3 lžíce sojové omáčky
    50 ml oleje
    5 stroužků česneku
    1 lžíce mleté papriky
    1 lžička kari
    mletá skořice
    sůl

na podlití:

Šunková pěna s medovými jablky

4 porce

  • 2 čerstvé sýry
    100 g másla
    200 g mleté šunky
    100 g šunky na plátky
    100 ml šlehačky
    bílý pepř
    sůl

na medová jablka:

Banánový chléb s medem a pistáciemi

 

Tvarohový koláč s lesním ovocem

na linecké těsto:

  • 160 g hladké mouky
    110 g másla
    50 g cukru moučky
    1 vejce
    1 citron

na tvarohovou náplň:

  • 250 ml šlehačky
    250 g tučného tvarohu
    3 vejce
    70 g cukru krystal
    1 citron

na ozdobení:


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.