reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Srnčí hřbet s vinnou omáčkou, odpalovanými noky a bruselskou kapustou

Dort „Fotbalový míč“

  • čokoládový korpus
    piškotové plátky
    naložené višně

na těžkou pařížskou šlehačku:

Bramborová kaše s hruškami

6 porcí

 

Holandský řízek „Míč“

6 porcí

Plněná kulička z uzeného halibuta

  • 200 g uzeného halibuta
    100 g krabích tyčinek
    1 jarní cibulka
    50 g majonézy
    50 ml olivového oleje
    50 ml koňaku
    1 limetka
    1 citron
    2 rajčata
    cukr
    sůl
    pepř

na ozdobu:

Kaštanové dortíky s lesním ovocem a hruškami v červeném víně

  • ozdobný plát
    1 čokoládový korpus
    250 ml smetany
    5 žloutků
    200 g cukru moučky
    1 vanilka (vanilkový cukr)
    500 g kaštanového pyré
    40 g želatiny
    750 ml šlehačky
    calvados
    tuk na vymazání

na ozdobu:

Salát s dijonskou zálivkou

  • papriky
    rajčata
    okurky
    různé druhy salátů
    bylinky

na zálivku:

Kančí panenka s omáčkou cumberland a salátem s liškami

  • kančí panenka
    pepř
    borovička
    sůl

na omáčku:

  • 2 lžíce oleje
    1 pomeranč
    cukr
    100 g sterilovaných brusinek
    2 lžíce rybízového džemu
    2 lžíce červeného vína
    2 lžíce kečupu
    sůl
    bílý pepř
    chilli

na salát:

Pstruh v solné krustě

  • pstruh cca 1–1,4 kg (nebo dva menší)
    3 kg hrubé soli
    50 g hladké mouky
    celý barevný pepř
    voda
    limeta
    tymián
    pažitka
    petrželka
    bazalka Celý recept Pstruh v solné krustě

Paštičky s krémem a švestkovou omáčkou s whiskey

  • 1 kg listového těsta
    vejce na pomašlování
    tuk na vymazání plechu
    papír na pečení

na krém:

  • 200 ml mléka
    50 g pudinkového prášku
    2 žloutky
    50 g cukru krystal
    150 ml šlehačky
    vaječný koňak

na švestkovou omáčku:

Kančí guláš na víně

6 porcí

  • 800 g kančí kýty
  • 60 g sádla
  • 250 g kořenové zeleniny
  • 2 velké cibule
  • 40 g rajského protlaku
  • 2 lžíce povidel
  • 0,5 l hovězího vývaru
  • 0,7 l červeného vína
  • 0,2 l rumu
  • mletá sladká paprika
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • majoránka
  • mletý kmín
  • cukr
  • sůl
  • pepř
  • chléb na zahuštění Celý recept Kančí guláš na víně

Kančí paštika

  • 300 g kančího ořezu
    300 g vepřového bůčku
    200 g jater
    100 g uzené slaniny
    200 ml červeného vína
    100 ml koňaku
    50 ml ginu (borovičky)
    mletý pepř
    mleté nové koření
    mletý jalovec
    bobkový list
    čerstvý tymián
    cukr
    sůl Celý recept Kančí paštika

Telecí kýta s celerovou omáčkou

Sváteční knedlík

  • 6 hrstí nakrájené housky
    5 vajec
    150 g másla
    100 g uzené slaniny
    3 šalotky
    hrst sušených hub
    100 g drůbežích jater
    100 g šunky
    100 g vařeného masa
    1/2 svazku petrželky
    muškátový květ
    sůl
    pepř Celý recept Sváteční knedlík

Německé koláče

na těsto:

  • 300 g polohrubé mouky
    80 g másla
    75 g cukru
    3 žloutky
    20 g droždí
    110 ml smetany
    citron
    muškátový květ
    vejce (na pomašlování)

na naplnění:

  • povidla

na makovou náplň:

  • 200 g mletého máku
    1 dcl mléka
    3 polévkové lžíce povidel
    špetka skořice
    1 vanilkový cukr

na tvarohovou náplň:

  • 100 g cukru
    5 vajec
    125 g měkkého tvarohu
    20 g pudinkového prášku

na ozdobení:

  • plátky mandlí
    4 jablka
    skořicový cukr

na potření okrajů:


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.