|
|
|
Potřebujeme:
- 250 g vaječných tagliatelle,
- 100 g zeleného chřestu,
- 100 g bílého chřestu,
- 2 stroužky česneku,
- 100 ml bílého vína,
- 40 g másla,
- 50 g olivového oleje,
- 50 g rucoly,
- 150 g tygřích krevet ,
- ctrón,
- sůl, čerstvě mletý pepř Celý recept Tagliatelle s krevetami a chřestem
Potřebujeme:
- 400 g špaget,
- 100 g Pancetty (Tyrolský špek, Anglická slanina, neuzený bůček, slanina),
- 2 vejce,
- 2 žloutky,
- ½ šálku nastrouhaného sýru Pecorino a Parmazánu,
- 1 lžíci olivového oleje,
- 1 lžíci másla ,
- sůl, čerstvě mletý pepř Celý recept Těstoviny – Spaghetti carbonara
Potřebujeme:
Na těsto:
- 300 g špaldové celozrnné mouky,
100 g másla,
100 ml teplé vody,
špetku soli,
(pečící papír a fazole)
Na náplň:
Potřebujeme:
- 500 g čerstvých očištěných lesních hub nakrájených na kostičky,
- 300 g čerstvé červené papriky,
- 50 g šalotky,
- 10 g česneku,
- 100 ml bílého suchého vína,
- 300 ml vývaru (drůbeží),
- 100 ml smetany,
- 20g slaniny,
- olivový olej,
- zakysanou smetanu,
- petrželku,
- sůl, pepř Celý recept Houbový guláš
Potřebujeme:
- 3 jablka,
2 lžíce citrónové šťávy
Na těstíčko:
- 150 ml bílého vína,
200 g polohrubé mouky,
2 vejce,
olej na smažení,
sůl
Na omáčku:
Potřebujeme:
- 10 plátků 100% šunky OBDÉLNÍKOVÉHO TVARU,
- 10 plátků ementálu,
- 4 balíčky žervé nebo jiného čerstvého sýra,
- 1 kelímek měkkého tvarohu,
- čerstvý křen,
- 6 plátků želatiny,
- 2 pomeranče,
- zakysanou smetanu,
- hlávkový salát,
- sůl, pepř Celý recept Šunková rolka s pomerančem
Potřebujeme:
- 5 větších brambor,
- 1 mrkev,
- 1 celer,
- 1 petržel,
- 100 g kapusty,
- 1 cibuli,
- 1 hrst čerstvých hřibů,
- 2 lžíce másla nebo sádla,
- 1 lžíci hladké mouky,
- stroužek česneku,
- špetku majoránky,
- kmín, sůl, pepř Celý recept Bramboračka
Potřebujeme:
- 2 fenykly,
- 2 lžíce nakrájeného kopru,
- 2 lžíce medu,
- citrónovou šťávu z 1 citrónu,
- 3 lžíce olivového oleje,
- 1 svazek ředkviček,
- 1 bílou ředkev,
- pažitka,
- toastový chléb,
- 400 g uzeného sumce Celý recept Fenyklový salát s uzeným sumcem
Potřebujeme:
- 1000 g dýňové dužiny,
- 500 g cukru,
- 1 lžíci medu nebo javorového sirupu,
- 300 ml vody,
- 150 ml dobrého muškátového bílého vína,
- koření: 1 hvězdičku badyánu, 2 hřebíčky, kousek celé skořice,
- 2 plátky citrónu,
- sekt Celý recept Dýňový kompot se sektem
Potřebujeme:
Na kandované citróny:
- 100 ml vody,
- 50 g krupicového cukru,
- 1 citrón nakrájený na plátky
Na korpus:
Potřebujeme:
- 2 salátové okurky,
- 1 bílou ředkev,
- 2 ks kuřecích prsíček,
- 1 šálek opražených a nasekaných arašídů,
- 2 lžíce thajské nebo vietnamské rybí omáčky,
- 2 lžičky sezamového oleje,
- 1 lžíci oleje,
- 1 lžičku sladkokyselé chilli omáčky,
- 1 chilli paprička,
- 1 lžíci tmavého třtinového cukru,
- šťávu z 1 limetky,
- čerstvý zelený koriandr,
- 1 l kuřecího vývaru,
- sůl Celý recept Kuřecí salát s okurkou a ředkví
- vejce 6 kusů
- moučkový cukr 5 lžič
- olej 2 lžíce
- polohrubá mouka 5 lžic
- kakao 4 lžíce
- prášek do pečiva 1 sáček
Celý recept Tvarohové řezy
- vepřová panenka 2 kusů
- sklenice povidel 0.5 sklenice
- brusinky 8 lžíce
- sušené švestky 15 kusů
- mandle 20 kusů
- hrozinky 4 lžíce
- panák slivovice (vodky) 2 kusů
- sůl 1 špetka
- pepř čtyř barev 1 špetka
- strouhaný perník 1 hrst
- olej 1 lžíce
Celý recept Panenka se švestkovou omáčkou a smetanovými bramborami
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář