|
|
|
- 1 hrst sušených hub,
- 1 velká cibule,
- 1 smetana ke šlehání,
- 50–60 g másla,
- 2 lžíce hladké mouky,
- 1 lžička Vegety,
- 0,5 lžičky kmínu,
- špetka majoránky.
- 0, 5 kg brambory
Celý recept Babiččina houbovka – houbová polévka
Potřebujeme:
- 600 g uzené krkovice,
2 cibule,
1 mrkev,
1 celer,
4 hřebíčky,
5 kuliček nového koření,
10 kuliček pepře,
3 bobkové listy,
4 lžíce hladké mouky,
2 celé palice česneku,
1 lžičku šafránu,
sůl a pepř podle chuti,
petrželku nebo pažitku Celý recept Česneková omáčka s bramborovým knedlíkem
Potřebujeme:
- 1 cuketu,
- 1 mrkev,
- 1 bramboru,
- 1 cibuli,
- ½ lžičky sušené majoránky,
- 2 lžíce přes noc namočeného lněného semínka,
- 2 bílky,
- 3 polévkové lžíce hrašky (hrachová směs na obalování a zahušťování od firmy Ceria, mají v každé prodejně zdravé výživy)
- sůl, česnek Celý recept Zeleninové koláčky
Potřebujeme:
- celozrnný kuskus,
vývar,
zeleninu dle sezóny (rajčata, papriku, jarní cibulku, pórek, mrkev, rukolu, římský salát, …)
petrželku,
semínka (piniová, slunečnicová, dýňová, …)
Na dresink:
Potřebujeme:
- 500 g mascarpone,
200 ml zakysané smetany,
4 žloutky,
100 g krupicového cukru,
50 g hořké čokolády,
100 g jahod
Na dohotovení:
- 400 g kuřecích a králičích jater,
- 150 g másla (+ 50 g na zalití),
- 1 prolisovaný stroužek česneku,
- 1 velká snítka tymiánu,
- špetka koření pěti vůní,
- 2 lžíce šlehačky,
- sůl,
- pepř,
- cibule.
Celý recept Jemná domácí paštička s bylinkovou bagetkou
Potřebujeme:
- 2 ks mladého kohouta,
200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel),
1cibuli,
80g másla,
30g hladké mouky,
200 ml smetany,
divoké koření (bobkový list, celý černý pepř, nové koření),
muškátový oříšek,
sůl Celý recept Mladý kohout na smetaně
Potřebujeme:
- 600 g filetů z kapra bez kůže,
600 g lososové fáše (losos, smetana, vejce, sůl, pepř),
listy mangoldu,
sůl, pepř
Na omáčku:
Potřebujeme:
Těsto:
- 450 g polohrubé mouky,
200 g másla,
150 g moučkového cukru,
4 žloutky,
1 lžíci nastrouhané citrónové kůry,
½ balíčku kypřícího prášku do pečiva
Náplň:
- 900 g očištěných jablek,
50 g krupicového cukru,
50 g vlašských ořechů,
2 lžíce citrónové šťávy,
1 balíček vanilkového cukru,
1 lžičku skořice
Bílkový sníh:
Potřebujeme:
- 650g vykostěného a očištěného jehněčího hřbetu,
4pláty chleba tramezzini,
100g kuřecí fáše s bylinkami (ingredience na kuřecí fáš: kuřecí maso, smetana, bylinky),
250ml oleje na smažení,
sůl, pepř
Ratatouille:
- 200g papriky (červené, zelené a žluté),
- 100g cibule,
- 50g cukety,
- 50g lilku,
- 50g rajčatového concasse,
- 100ml Martini,
- tymián, rozmarýn, česnek, olivový olej Celý recept Jehněčí hřbet pečený v tramezzini
Potřebujeme:
- 600 g oloupaných lojovatých brambor,
- 150g uzené slaniny,
- 200g májové brynzy,
- 200g polohrubé mouky,
- 1 vejce,
- 100 ml sladké smetany,
- sůl Celý recept Brynzové halušky
Potřebujeme:
Spodní vrstva:
- 900 g rebarbory,
- 450 g očištěných jablek,
- 50 g hnědého cukru,
- 1 lžičku skořice
Horní vrstva:
- 150 g hladké mouky,
- 75 g krupicového cukru,
- 100 g másla,
- 1/2 lžičky skořice,
- 1/2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
Vanilková omáčka:
Potřebujeme:
Těsto:
- 200g hrubé mouky,
- 100g hladké mouky,
- 3 vejce,
- olej, sůl
Náplň:
- 200g vařených moučných brambor,
- 200g tvarohu na strouhání,
- 10 listů máty,
- 100g anglické slaniny,
- nasekaný kerblík,
- nasekanou majoránku,
- nasekanou petržel,
- pepř
Salát:
KŘENOVÁ OMÁČKA:
Potřebujeme:
- 1 uzený hovězí jazyk,
- 1/2l sladké smetany,
- 1 l kuřecího vývaru,
- 6 plátků bílého toastového chleba,
- 30g čerstvě nastrouhaného křenu,
- 4 lžíce cukru,
- 1lžíci vinného octa,
- 20g oloupaných, nasucho opražených a nahrubo posekaných mandlí,
- špetku muškátového květu,
- 1 žloutek,
- 2 jablka,
- 1 lžíci másla,
- 1 lžíci koňaku,
- 100ml jablečného džusu,
- sůl Celý recept Křenová omáčka s Karlovarským knedlíkem a uzeným jazykem
Potřebujeme:
- 100g bulguru,
- mladé špenátové listy (příp. i mražený špenát, který by se vařil rovnou s bulgurem),
- 1 pórek,
- 2 nakrájené mrkve,
- 1 nakrájenou kedlubna,
- 1 menší cibuli (nakrájíme),
- 1 lžíci řepkového oleje,
- 100 ml zeleninového vývaru,
- 2 vajíčka,
- 4 lžíce tofunézy (bezvaječná majonéza),
- sekanou petržel,
- sůl, pepř Celý recept Bulgurový salát s vajíčkem
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář