reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Babiččina houbovka – houbová polévka

  • 1 hrst sušených hub,
  • 1 velká cibule,
  • 1 smetana ke šlehání,
  • 50–60 g másla,
  • 2 lžíce hladké mouky,
  • 1 lžička Vegety,
  • 0,5 lžičky kmínu,
  • špetka majoránky.
  • 0, 5 kg brambory

Celý recept Babiččina houbovka – houbová polévka

Česneková omáčka s bramborovým knedlíkem

Potřebujeme:

  • 600 g uzené krkovice,
    2 cibule,
    1 mrkev,
    1 celer,
    4 hřebíčky,
    5 kuliček nového koření,
    10 kuliček pepře,
    3 bobkové listy,
    4 lžíce hladké mouky,
    2 celé palice česneku,
    1 lžičku šafránu,
    sůl a pepř podle chuti,
    petrželku nebo pažitku Celý recept Česneková omáčka s bramborovým knedlíkem

Zeleninové koláčky

Potřebujeme:

  • 1 cuketu,
  • 1 mrkev,
  • 1 bramboru,
  • 1 cibuli,
  • ½ lžičky sušené majoránky,
  • 2 lžíce přes noc namočeného lněného semínka,
  • 2 bílky,
  • 3 polévkové lžíce hrašky (hrachová směs na obalování a zahušťování od firmy Ceria, mají v každé prodejně zdravé výživy)
  • sůl, česnek Celý recept Zeleninové koláčky
 

Kuskus salát s tofu dresinkem

Potřebujeme:

  • celozrnný kuskus,
    vývar,
    zeleninu dle sezóny (rajčata, papriku, jarní cibulku, pórek, mrkev, rukolu, římský salát, …)
    petrželku,
    semínka (piniová, slunečnicová, dýňová, …)

Na dresink:

Jahodové poháry

Potřebujeme:

  • 500 g mascarpone,
    200 ml zakysané smetany,
    4 žloutky,
    100 g krupicového cukru,
    50 g hořké čokolády,
    100 g jahod

Na dohotovení:

Jemná domácí paštička s bylinkovou bagetkou

  • 400 g kuřecích a králičích jater,
  • 150 g másla (+ 50 g na zalití),
  • 1 prolisovaný stroužek česneku,
  • 1 velká snítka tymiánu,
  • špetka koření pěti vůní,
  • 2 lžíce šlehačky,
  • sůl,
  • pepř,
  • cibule.

Celý recept Jemná domácí paštička s bylinkovou bagetkou

Mladý kohout na smetaně

Potřebujeme:

  • 2 ks mladého kohouta,
    200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel),
    1cibuli,
    80g másla,
    30g hladké mouky,
    200 ml smetany,
    divoké koření (bobkový list, celý černý pepř, nové koření),
    muškátový oříšek,
    sůl Celý recept Mladý kohout na smetaně

Filet z kapra dušený v mangoldu

Potřebujeme:

  • 600 g filetů z kapra bez kůže,
    600 g lososové fáše (losos, smetana, vejce, sůl, pepř),
    listy mangoldu,
    sůl, pepř

Na omáčku:

Strouhaný jablečný koláč

Potřebujeme:

Těsto:

  • 450 g polohrubé mouky,
    200 g másla,
    150 g moučkového cukru,
    4 žloutky,
    1 lžíci nastrouhané citrónové kůry,
    ½ balíčku kypřícího prášku do pečiva

Náplň:

  • 900 g očištěných jablek,
    50 g krupicového cukru,
    50 g vlašských ořechů,
    2 lžíce citrónové šťávy,
    1 balíček vanilkového cukru,
    1 lžičku skořice

Bílkový sníh:

Jehněčí hřbet pečený v tramezzini

Potřebujeme:

  • 650g vykostěného a očištěného jehněčího hřbetu,
    4pláty chleba tramezzini,
    100g kuřecí fáše s bylinkami (ingredience na kuřecí fáš: kuřecí maso, smetana, bylinky),
    250ml oleje na smažení,
    sůl, pepř

Ratatouille:

Brynzové halušky

Potřebujeme:

  • 600 g oloupaných lojovatých brambor,
  • 150g uzené slaniny,
  • 200g májové brynzy,
  • 200g polohrubé mouky,
  • 1 vejce,
  • 100 ml sladké smetany,
  • sůl Celý recept Brynzové halušky

Rebarborovo-jablečný crumble

Potřebujeme:

Spodní vrstva:

  • 900 g rebarbory,
  • 450 g očištěných jablek,
  • 50 g hnědého cukru,
  • 1 lžičku skořice

Horní vrstva:

  • 150 g hladké mouky,
  • 75 g krupicového cukru,
  • 100 g másla,
  • 1/2 lžičky skořice,
  • 1/2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku

Vanilková omáčka:

Korutanské plněné taštičky

Potřebujeme:

Těsto:

  • 200g hrubé mouky,
  • 100g hladké mouky,
  • 3 vejce,
  • olej, sůl

Náplň:

  • 200g vařených moučných brambor,
  • 200g tvarohu na strouhání,
  • 10 listů máty,
  • 100g anglické slaniny,
  • nasekaný kerblík,
  • nasekanou majoránku,
  • nasekanou petržel,
  • pepř

Salát:

Křenová omáčka s Karlovarským knedlíkem a uzeným jazykem

KŘENOVÁ OMÁČKA:

Potřebujeme:

  • 1 uzený hovězí jazyk,
  • 1/2l sladké smetany,
  • 1 l kuřecího vývaru,
  • 6 plátků bílého toastového chleba,
  • 30g čerstvě nastrouhaného křenu,
  • 4 lžíce cukru,
  • 1lžíci vinného octa,
  • 20g oloupaných, nasucho opražených a nahrubo posekaných mandlí,
  • špetku muškátového květu,
  • 1 žloutek,
  • 2 jablka,
  • 1 lžíci másla,
  • 1 lžíci koňaku,
  • 100ml jablečného džusu,
  • sůl Celý recept Křenová omáčka s Karlovarským knedlíkem a uzeným jazykem

Bulgurový salát s vajíčkem

Potřebujeme:

  • 100g bulguru,
  • mladé špenátové listy (příp. i mražený špenát, který by se vařil rovnou s bulgurem),
  • 1 pórek,
  • 2 nakrájené mrkve,
  • 1 nakrájenou kedlubna,
  • 1 menší cibuli (nakrájíme),
  • 1 lžíci řepkového oleje,
  • 100 ml zeleninového vývaru,
  • 2 vajíčka,
  • 4 lžíce tofunézy (bezvaječná majonéza),
  • sekanou petržel,
  • sůl, pepř Celý recept Bulgurový salát s vajíčkem

Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.