|
|
|
Na 4 porce potřebujeme:
Těsto:
- 250 ml mléka,
2 vejce,
1 lžíci oleje,
špetku soli,
140 g hladké mouky,
olej na pečení
Dohotovení:
Na 4 porce potřebujeme:
Těsto:
- 2 vejce,
100 ml smetany (10–12 % tuku),
50 g polohrubé mouky,
na špičku nože kypřicího prášku,
špetka soli,
1 lžička nastrouhané citronové kůry,
1 lžička moučkového cukru,
olej na pečení
Náplň:
Na bílkovou polevu potřebujeme:
- 2 bílky,
300 g moučkového cukru,
1 lžíci citronové šťávy
Bílky třeme s cukrem a šťávou do lesklé hladké polevy. Cukr přidáváme podle potřeby. Velmi záleží na velikosti bílků. Hned po zpracování ji naplníme do sáčku s ustřiženým růžkem a zdobíme s ní cukroví.
Na kakaovou polevu potřebujeme:
- 100 g kakaa,
40 g ztuženého 100% tuku,
1 lžíce medu
Tuk rozehřejeme, přidáme med a prosáté kakao. Metličkou dobře promícháme. Ještě do teplé namáčíme cukroví.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/polevy-na-cukrovi-18-12-2009.html
Na čokoládový krém potřebujete:
- 250 ml smetany ke šlehání,
50 g kakaa,
40 g krupicového cukru,
150 g čokolády na vaření
Smetanu s cukrem a prosátým kakaem povaříme po dobu jedné minuty. Odstavíme z ohně a přidáme na malé kousky nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se nerozpustí, a pak uložíme do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí vyšleháme elektrickým robotem.
Na likérový krém potřebujete:
- 200 g másla,
100 g moučkového cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
50 ml vaječného likéru nebo rumu,
50 g sušeného mléka
Změklé máslo vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Likér smícháme se sušeným mlékem a vmícháme do vyšlehaného másla.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kremy-do-curovi-11-12-2009.html
Na asi 20 ks potřebujeme:
Na zavírací formu o průměru 24 cm potřebujeme:
Nepečený korpus:
- ½ balíčku dětských piškotů (120 g),
- 4 lžíce mléka,
- 80 g másla
Náplň:
- 100 g jahodového džemu,
- ½ balíčku dětských piškotů (120 g),
- 800 ml mléka,
- 120 g krupicového cukru,
- 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku,
- 150 g jahod
Dohotovení:
Na 4 porce potřebujeme:
- 500 g rebarbory,
600 g moučkového cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
25 ml grenadiny,
1 lžíci citronové šťávy
Krém:
Potřebujeme:
Těsto:
- 500 g listového těsta – polotovar
Náplň:
- 600 ml mléka,
120 g krupicového cukru,
2 balíčky vanilkového pudinkového prášku,
100 g másla
Dohotovení:
- 60 g meruňkového džemu,
- 150 g moučkového cukru,
- 2 lžíce horké vody (přidáme podle potřeby i více),
- 4 lžíce citronové šťávy Celý recept Žloutkové řezy
Potřebujeme:
Těsto:
- 500 g listového těsta polotovar,
1 vejce na potření
Náplň:
- 200 ml smetany ke šlehání,
- 200 g měkkého tvarohu,
- 1 balíček vanilkového cukru,
- 100 g moučkového cukru,
- 300 g čerstvého ovoce (jahody, maliny, kiwi, hroznové víno, mango, pomeranč a jiné) Celý recept Šátečky z listového těsta
Na pekáček o rozměru 30 x 25 centimetrů potřebujeme:
Těsto:
- 250 ml kefíru,
1 vejce,
180 g moučkového cukru,
180 g hladké mouky,
1 lžíce kakaa,
30 g kokosu,
½ lžičky jedlé sody
Poleva:
Na plech velikosti 30 x 40 potřebujeme:
Těsto:
- 300 g polohrubé mouky,
- 1 balíček kypřicího prášku,
- 200 g krupicového cukru,
- 200 g másla.
Náplň:
- 500 g měkkého tvarohu,
- 200 ml mléka,
- 2 vejce,
- 1 balíček vanilkového pudinkového prášku,
- 200 g moučkového cukru,
- 2 balíčky vanilkového cukru Celý recept Sypaný koláč s tvarohem
- 100 ml oleje,
- 100 ml vlažné vody,
- 200 g moučkového cukru,
- 4 velká vejce,
- 220 g hladké mouky,
- 1 prášek do pečiva,
- 1 sáček vanilkového cukru,
- 3 zakysané smetany,
- 1 pudink,
- 1 lžíce kakaa.
Celý recept Ňamka se zakysanou smetanou
- kachní prsa 5 kusů
- sušené švestky 200 g
- med 2 lžíce
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- hotová omáčka demi-glace 1 lžíce
Celý recept Kachní prsíčka se švestkovou omáčkou a škubánky
- 2 krémy mascarpone,
- 1 balení mraženého ovoce (jahody, maliny) nebo čerstvé či kompotované,
- 2 lžíce moučkového cukru,
- 0,5–1 balení vanilkového cukru.
Proslazené ovoce ohříváme v menším hrnci, dokud nezačne pouštět šťávu. Mezitím nandáme vychlazené mascarpone do vysokých sklenic nebo pohárů a nalijeme na ně rozvařené ovoce.
Celý recept Mascarpone s horkým ovocem (Jazyk za ušima)
- 5 kuřecích prsních řízků,
- 1 balíček těstovin (nejlépe špagety),
- 1 vejce,
- 50 g slaniny,
- 1 okurka,
- 1 paprika,
- 1 rajče,
- 1 hlávkový salát,
- 1 cibule,
- 100 g sýru feta,
- 1 lžíce mouky,
- sůl,
- pepř,
- olivový olej,
- 1 lžička grilovacího koření,
- špetka mleté papriky,
- směs sušených bylinek.
Celý recept Kuřecí plátek s těstovinovým karbanátkem a zeleninou (Italská maškaráda)
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář