reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špaldový ovocný koláč

Na 12 kousků potřebujeme:

  • 1 hrnek celozrnné špaldové mouky,
  • 10 g kypřícího prášku bez fosfátů,
  • 1 lžičku kuzu (přírodní škrob z kořene japonského vinného keře),
  • 2 lžíce rýžového sirupu,
  • 3 lžíce olivového oleje,
  • špetku vanilkových semínek,
  • 1 lžičku nastrouhané kůry z BIO citronu,
  • 130 ml rýžového nebo sojového mléka,
  • 300 g jahod nebo jiného ovoce Celý recept Špaldový ovocný koláč

Kuřecí závitky s brynzou

Potřebujeme:

  • 2 ks kuřecích prsíček,
  • 2 ks vykostěných stehen s kůží,
  • 100 g brynzy,
  • 8 plátků anglické nebo uzené slaniny,
  • 50 g gazdovského špeku,
  • 2 žloutky,
  • snítka tymiánu,
  • snítka rozmarýnu,
  • 2 stroužky česneku,
  • sůl,
  • pepř,
  • 50 ml bílého tokajského vína,
  • máslo Celý recept Kuřecí závitky s brynzou

Kuřecí salát

Na 4 porce potřebujeme:

  • 2 bio kuřecí prsíčka,
    1 l kuřecího vývaru,
    150 g tenkých rýžových nudlí,
    4 listy čínského zelí na nudličky,
    1 mrkev nakrájenou na julienne,
    1/3 okurky nakrájenou na julienne,
    3 jarní cibulky,
    1 červenou papriku na tenké plátky,
    2 hrsti koriandrových lístků,
    2 hrsti mátových lístků,
    hrst nesolených čerstvě opražených semínek a oříšků

Dressing:

  • 4 lžíce citronové šťávy,
    2 lžíce olivového oleje,
    1 chilli papričku,
    1 lžíci přírodní sojové omáčky Celý recept Kuřecí salát
 

Gratinované kousky ryb

Na 4 porce potřebujeme:

  • 400 g tresky,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • 2 snítky tymiánu,
  • 200 g sterilovaných krájených rajčat,
  • 2 šalotky,
  • 4 stroužky česneku,
  • tymián,
  • listové těsto,
  • mouka na podsypání Celý recept Gratinované kousky ryb

Studená jahodová polévka

Na 4 porce potřebujeme:
Polévka:

  • 300 g jahod,
    350 ml bílého smetanového jogurtu,
    150 ml mléka,
    2 lžíce moučkového cukru,
    1 lžíce medu,
    50 g bílé čokolády na posypání

Knedlíčky:

  • 3 plátky toastového chleba,
  • 50 ml mléka,
  • 100 g měkkého polotučného tvarohu v kostce,
  • 1 vejce,
  • 1 balíček vanilkového cukru,
  • 3 lžíce hrubé mouky,
  • špetka soli do těsta a 1 lžička soli do vody na vaření,
  • 2 lžíce oleje na potření knedlíčků Celý recept Studená jahodová polévka

Thajské zelené kari s rýží

Potřebujeme:

  • 400 g pevného tofu
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 600 ml kokosového mléka z konzervy
  • 1/2 lžičky palmového nebo třtinového cukru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • šťávu z jedné limetky
  • 250 g zmrazeného cukrového hrášku
  • 8 vajec na tvrdo uvařených a rozkrojených napůl
  • 8 lžic neslazených burských oříšků
  • 2 až 3 červené chili papričky nakrájené na kousky
  • olej na smažení
  • jasmínová rýže
  • hrst lístků sladké bazalky
  • hrst zeleného koriandru Celý recept Thajské zelené kari s rýží

Krůtí kuličky

Na 4 porce potřebujeme:

  • 1 lžíci olivového oleje,
    1 cibuli pokrájenou nadrobno,
    ½ pórku,
    2 stroužky česneku podrcené,
    400g krůtího masa,
    sůl, pepř,
    1 lžíci posekaných bylinek,
    1 lžíci citrónové šťávy

Dokončení:

Cizrnová polévka s rajčaty

Na 4 porce potřebujeme:

  • 1 pórek,
  • 1 cuketu,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • 2 stroužky rozetřeného česneku,
  • 800 g konzervovaných rajčat,
  • 1 lžíci rajčatového protlaku,
  • 1 bobkový list,
  • 1 litr kuřecího vývaru,
  • 400 g konzervované cizrny,
  • 250 g čerstvých špenátových listů Celý recept Cizrnová polévka s rajčaty

Křehké brynzové tyčinky k vínu nebo pivu

Potřebujeme:

  • 200 g brynzy
  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 g másla
  • 50 g škvarků
  • 2 vejce
  • hrubá mořská sůl
  • 1/2 kypřícího prášku
  • 3 lžíce mléka
  • hrnek nastrouhaného sýru – nejlépe raclette, eidam, parmezán
  • sezamové semínko tmavé i světlé,
  • kmín Celý recept Křehké brynzové tyčinky k vínu nebo pivu

Nudlové taštičky s hráškovým pyré

Na 4 porce potřebujeme:

  • 100 g šalotky,
    300 g zeleného hrášku,
    200 ml smetany,
    300 g hrubé mouky,
    4 vejce,
    50 g másla,
    1 pl oleje,
    500 g bio karotky

Bramborové pyré:

Floridský limetkový cheesecake

  • jemný čerstvý smetanový sýr 500 g
  • vejce 8 kusů
  • limetka (kůra a šťáva)
  • vanilkový cukr 2 sáčky
  • moučkový cukr 250 g
  • máslové sušenky 250 g
  • malé máslo 1 balení

Celý recept Floridský limetkový cheesecake

Kuřecí prsa s medovou kůrkou plněná bylinkovým máslem, bramborové pyré

  • kuřecí prsa s kůží 5 kusů
  • máslo 1 balení
  • bylinky podle chuti 1 hrst
  • sůl 1 špetka
  • med 5 lžiček
  • olej 1 lžíce
  • barevný pepř 1 špetka

Pyré

  • brambory 1 kg
  • smetana na šlehání (33%) 1 kelímek
  • máslo 100 g
  • čerstvá bazalka 1 hrst
  • sůl 1 špetka

Celý recept Kuřecí prsa s medovou kůrkou plněná bylinkovým máslem, bramborové pyré

Salát z pečených paprik, grilovaný sýr

  • červené papriky 3 kusy
  • žluté papriky 2 kusy
  • olivový olej 1 lžíce
  • 1/2 citronu (šťáva)
  • sůl 1 špetka
  • bylinky dle chuti 1 hrst
  • sýr s bílou plísní 5 kusů
  • mleté chilli 1 špetka
  • česnek 2 stroužku

Papriky potřeme olivovým olejem a do trouby rozehřáté na 200 stupňů je položíme rovnou na rošt. Přibližně po šesti minutách – když jsou opečené lehce do černa – papriky vyndáme a zabalíme do igelitového sáčku, kde je necháme zapařit. Když trochu vychladnou, oloupeme je a zbavíme vnitřků. Vyčištěné nakrájíme na tenké nudličky. V misce smísíme s olivovým olejem, solí, bylinkami a citronovou šťávou. Necháme uležet v ledničce.

Z oleje, bylinek, chilli a česneku vytvoříme marinádu, kterou potřeme celé plísňové sýry. Poté je zabalíme do alobalu a necháme odležet. Před servírováním lehce grilujeme v troubě na 200 stupňů asi 10 minut. Podáváme na paprikách

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/salat-z-pecenych-paprik [On-line 10.2.2012]

Tvarohový dortík s vídeňskou kávou

  • polohrubá mouka 300 g
  • mletý cukr 200 g
  • prášek do pečiva 1 sáček
  • horká voda 8 lžic
  • mléko 400 ml
  • tvaroh 2 balení
  • želatina 2 sáčky
  • cukr krystal 200 g
  • smetana ke šlehání 1 kelímek
  • jahodová/meruňková marmeláda 1 sklenice
  • ovoce (jahody, broskve) 1 dávka
  • vejce 5 kusů

Celý recept Tvarohový dortík s vídeňskou kávou

Hovězí na mrkvi

  • hovězí zadní 1 kg
  • cibule 2 kusů
  • mrkev 8 kusů
  • máslo 1 balení
  • sůl 1 špetka
  • mletý pepř 1 špetka
  • nové koření 8 kuličky
  • celý pepř 12 kuličky
  • bobkový list 2 kusů
  • hladká mouka 1 lžíce

Celý recept Hovězí na mrkvi


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.