|
|
|
Na 12 kousků potřebujeme:
- 1 hrnek celozrnné špaldové mouky,
- 10 g kypřícího prášku bez fosfátů,
- 1 lžičku kuzu (přírodní škrob z kořene japonského vinného keře),
- 2 lžíce rýžového sirupu,
- 3 lžíce olivového oleje,
- špetku vanilkových semínek,
- 1 lžičku nastrouhané kůry z BIO citronu,
- 130 ml rýžového nebo sojového mléka,
- 300 g jahod nebo jiného ovoce Celý recept Špaldový ovocný koláč
Potřebujeme:
- 2 ks kuřecích prsíček,
- 2 ks vykostěných stehen s kůží,
- 100 g brynzy,
- 8 plátků anglické nebo uzené slaniny,
- 50 g gazdovského špeku,
- 2 žloutky,
- snítka tymiánu,
- snítka rozmarýnu,
- 2 stroužky česneku,
- sůl,
- pepř,
- 50 ml bílého tokajského vína,
- máslo Celý recept Kuřecí závitky s brynzou
Na 4 porce potřebujeme:
- 2 bio kuřecí prsíčka,
1 l kuřecího vývaru,
150 g tenkých rýžových nudlí,
4 listy čínského zelí na nudličky,
1 mrkev nakrájenou na julienne,
1/3 okurky nakrájenou na julienne,
3 jarní cibulky,
1 červenou papriku na tenké plátky,
2 hrsti koriandrových lístků,
2 hrsti mátových lístků,
hrst nesolených čerstvě opražených semínek a oříšků
Dressing:
- 4 lžíce citronové šťávy,
2 lžíce olivového oleje,
1 chilli papričku,
1 lžíci přírodní sojové omáčky Celý recept Kuřecí salát
Na 4 porce potřebujeme:
- 400 g tresky,
- 2 lžíce olivového oleje,
- 2 snítky tymiánu,
- 200 g sterilovaných krájených rajčat,
- 2 šalotky,
- 4 stroužky česneku,
- tymián,
- listové těsto,
- mouka na podsypání Celý recept Gratinované kousky ryb
Na 4 porce potřebujeme:
Polévka:
- 300 g jahod,
350 ml bílého smetanového jogurtu,
150 ml mléka,
2 lžíce moučkového cukru,
1 lžíce medu,
50 g bílé čokolády na posypání
Knedlíčky:
- 3 plátky toastového chleba,
- 50 ml mléka,
- 100 g měkkého polotučného tvarohu v kostce,
- 1 vejce,
- 1 balíček vanilkového cukru,
- 3 lžíce hrubé mouky,
- špetka soli do těsta a 1 lžička soli do vody na vaření,
- 2 lžíce oleje na potření knedlíčků Celý recept Studená jahodová polévka
Potřebujeme:
- 400 g pevného tofu
- 2 lžíce červené kari pasty
- 600 ml kokosového mléka z konzervy
- 1/2 lžičky palmového nebo třtinového cukru
- 2 lžíce rybí omáčky
- šťávu z jedné limetky
- 250 g zmrazeného cukrového hrášku
- 8 vajec na tvrdo uvařených a rozkrojených napůl
- 8 lžic neslazených burských oříšků
- 2 až 3 červené chili papričky nakrájené na kousky
- olej na smažení
- jasmínová rýže
- hrst lístků sladké bazalky
- hrst zeleného koriandru Celý recept Thajské zelené kari s rýží
Na 4 porce potřebujeme:
- 1 lžíci olivového oleje,
1 cibuli pokrájenou nadrobno,
½ pórku,
2 stroužky česneku podrcené,
400g krůtího masa,
sůl, pepř,
1 lžíci posekaných bylinek,
1 lžíci citrónové šťávy
Dokončení:
Na 4 porce potřebujeme:
- 1 pórek,
- 1 cuketu,
- 2 lžíce olivového oleje,
- 2 stroužky rozetřeného česneku,
- 800 g konzervovaných rajčat,
- 1 lžíci rajčatového protlaku,
- 1 bobkový list,
- 1 litr kuřecího vývaru,
- 400 g konzervované cizrny,
- 250 g čerstvých špenátových listů Celý recept Cizrnová polévka s rajčaty
Potřebujeme:
- 200 g brynzy
- 250 g polohrubé mouky
- 100 g másla
- 50 g škvarků
- 2 vejce
- hrubá mořská sůl
- 1/2 kypřícího prášku
- 3 lžíce mléka
- hrnek nastrouhaného sýru – nejlépe raclette, eidam, parmezán
- sezamové semínko tmavé i světlé,
- kmín Celý recept Křehké brynzové tyčinky k vínu nebo pivu
Na 4 porce potřebujeme:
- 100 g šalotky,
300 g zeleného hrášku,
200 ml smetany,
300 g hrubé mouky,
4 vejce,
50 g másla,
1 pl oleje,
500 g bio karotky
Bramborové pyré:
- jemný čerstvý smetanový sýr 500 g
- vejce 8 kusů
- limetka (kůra a šťáva)
- vanilkový cukr 2 sáčky
- moučkový cukr 250 g
- máslové sušenky 250 g
- malé máslo 1 balení
Celý recept Floridský limetkový cheesecake
- kuřecí prsa s kůží 5 kusů
- máslo 1 balení
- bylinky podle chuti 1 hrst
- sůl 1 špetka
- med 5 lžiček
- olej 1 lžíce
- barevný pepř 1 špetka
Pyré
- brambory 1 kg
- smetana na šlehání (33%) 1 kelímek
- máslo 100 g
- čerstvá bazalka 1 hrst
- sůl 1 špetka
Celý recept Kuřecí prsa s medovou kůrkou plněná bylinkovým máslem, bramborové pyré
- červené papriky 3 kusy
- žluté papriky 2 kusy
- olivový olej 1 lžíce
- 1/2 citronu (šťáva)
- sůl 1 špetka
- bylinky dle chuti 1 hrst
- sýr s bílou plísní 5 kusů
- mleté chilli 1 špetka
- česnek 2 stroužku
Papriky potřeme olivovým olejem a do trouby rozehřáté na 200 stupňů je položíme rovnou na rošt. Přibližně po šesti minutách – když jsou opečené lehce do černa – papriky vyndáme a zabalíme do igelitového sáčku, kde je necháme zapařit. Když trochu vychladnou, oloupeme je a zbavíme vnitřků. Vyčištěné nakrájíme na tenké nudličky. V misce smísíme s olivovým olejem, solí, bylinkami a citronovou šťávou. Necháme uležet v ledničce.
Z oleje, bylinek, chilli a česneku vytvoříme marinádu, kterou potřeme celé plísňové sýry. Poté je zabalíme do alobalu a necháme odležet. Před servírováním lehce grilujeme v troubě na 200 stupňů asi 10 minut. Podáváme na paprikách
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/salat-z-pecenych-paprik [On-line 10.2.2012]
- polohrubá mouka 300 g
- mletý cukr 200 g
- prášek do pečiva 1 sáček
- horká voda 8 lžic
- mléko 400 ml
- tvaroh 2 balení
- želatina 2 sáčky
- cukr krystal 200 g
- smetana ke šlehání 1 kelímek
- jahodová/meruňková marmeláda 1 sklenice
- ovoce (jahody, broskve) 1 dávka
- vejce 5 kusů
Celý recept Tvarohový dortík s vídeňskou kávou
- hovězí zadní 1 kg
- cibule 2 kusů
- mrkev 8 kusů
- máslo 1 balení
- sůl 1 špetka
- mletý pepř 1 špetka
- nové koření 8 kuličky
- celý pepř 12 kuličky
- bobkový list 2 kusů
- hladká mouka 1 lžíce
Celý recept Hovězí na mrkvi
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář