|
|
|
bramborové těsto
- 1 kg brambor vařených ve slupce
- 1 vejce
- 150 g hrubé mouky
- 100 g krupice
- sůl
- hladká mouka na vyválení
náplň
- 500 g růžičkové kapusty
- 150 g uzeného špeku
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- mletý pepř
- sůl
na podávání
4-6 porcí
- 1 květák
- voda
- 1 citron
- asi 150 g hladké mouky
- 2 žloutky
- 250 ml 10° piva
- 2 bílky
- sůl
- hladká mouka na obalení
- olej na smažení
Květák rozdělíme na růžičky a omyjeme. Krátce povaříme v osolené vodě s citronovou šťávou a necháme okapat. Ze žloutků, piva, mouky a soli vymícháme hladké těstíčko. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta. Růžičky květáku postupně obalíme v hladké hladké mouce, poté v těstíčku, ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Květák vyjmeme z tuku, necháme okapat na papírové utěrce a podáváme s celerovo-bramborovým pyré.
celerovo-bramborové pyré
kachna
- 1 kachna
- sůl
- voda na podlití
- 0,7 l červeného portského vína
- snítka tymiánu
na podávání
- brusinky sterilované, ovocné nebo cibulové chutney
Kachnu dobře nasolíme, podlijeme trochou vody a upečeme doměkka a dozlatova. Necháme vychladnout, obereme, nakrájíme najemno, vložíme do hrnce společně s výpekem a vydusíme – restujeme do úplného rozpadnutí masa. Podléváme průběžně červeným portským vínem, na závěr dochutíme čerstvým tymiánem.
Poté necháme vychladit, vkládáme na žemlový knedlíček, doplníme sterilovanými brusinkami nebo chutney.
žemlový knedlík
4 porce
krevety
- 20 ks tygřích krevet
- 4 lžíce olivového oleje
- špetka kari
- sůl
Krevety očistíme a opečeme zprudka a krátce na olivovém oleji až krevety změní barvu, ochutíme kari a solí.
bageta
- 20 g másla
- hrst petrželové natě
- 2 stroužky česneku
- 1 bageta
Bagetu rozkrojíme na půl, potřeme máslem, které necháme změknout a rozmícháme s jemně sekanou petrželkou a česnekem. Necháme zapéct do křupava pod grilem, nakrájíme na trojúhelníčky.
salát
- 2 žloutky
- lžička dijonské hořčice
- střik vinného octa
- ½ lžičky krystalového cukru
- mletý pepř
- sůl
- 100 ml oleje
- 10 ml sladké chilli omáčky
- 1 ledový salát
na podávání
4–6 porcí
- 700 g směsi černých a zelených oliv bez pecky
- 120 g pecorina nebo čedaru
- špetka chilli
- hrst petrželky kudrnky
- 2 stroužky česneku
na obalení
- hladká mouka
- 2 vejce
- strouhanka
olej na smažení
na podávání
8 porcí
- 800 g hovězí svíčkové
- 2 čerstvé žloutky
- 100 g cibule
- 100 g sterilovaných okurek
- 100 g žampionů
- 40 ml smetany
- 30 g majonézy
- 50 g dijonské hořčice
- 100 g květů kapary
- hrst petrželové natě
- sladká mletá paprika
- drcený kmín
- chilli
- čerstvě mletý pepř
- sůl
na podávání
Ingredience
- 70% kvalitní čokoláda 100 g
- vejce 2 kusy
- cukr krystal 50 g
- hladká mouka 20 g
- máslo 60 g
- máslo na vymazání formiček 10 g
- med 2 lžičky
- cukr krystal 1 lžička
- kakao na vysypání formiček 10 g
- mražené jahody a maliny 300 g
- pistáciové zmrzliny 100 g Celý recept Čokoládový fondant
Ingredience
- kuřecí prsní řízky 750 g
- šunka od kosti 300 g
- eidam na plátky 200 g
- eidam vcelku na strouhání 250 g
- vejce 3 kusy
- sůl dle potřeby 1 špetka
- strouhanka na obalení 1 dávka
- hladká mouka na obalení 1 dávka
na šťouchané brambory:
Ingredience
- hladká mouka 500 g
- prášky do perníku 2 kusy
- vanilkový cukr 1 kus
- citronová kůra 1 dávka
- jedlá soda 1 lžička
- kakako 2 lžíce
- olej 200 ml
- cukr 100 g
- mléko 0.5 l
- vejce 1 kus
- velký džem 1 kus Celý recept Perník babičky Havlínové
Ingredience
- hovězí oháňka 500 g
- kořenová zelenina: 2 mrkve, 1 petržel a čtvrtka celeru 1 dávka
- sůl 1 špetka
- česnek 2 stroužky
- celý pepř 2 kuličky
- nové koření 3 kuličky
na drobení:
Ingredience
na roládu:
- mražený špenát 1 balení
- hrubá mouka 3 lžíce
- žloutky 3 kusy
- sůl 1 kus
- sníh ze tří bílků 1 dávka
na sýrovou omáčku:
Ingredience
- 3/4 hrnku hrubé mouky 1 kus
- voda 1 šálek
- máslo nebo olej 8 lžic
- vejce 4 kusy
- sůl 1 špetka
na krém:
Ingredience
na skotská vejce:
- kuřecí řízky 5 kusů
- sýr 5 plátků
- šunka 5 plátků
- anglická slanina 5 plátků
- vejce uvařené natvrdo 5 kusů
- vejce 2 kusy
- strouhanka na obalení 1 dávka
- hladká mouka na obalení 1 dávka
- grilovací koření 1 špetka
- olej na smažení 1 dávka
- pepř 3 kuličky
- sůl 1 špetka
na brambory na cibuli:
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář