reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborové knedlíky s růžičkovou kapustou a smaženou cibulkou

bramborové těsto

  • 1 kg brambor vařených ve slupce
  • 1 vejce
  • 150 g hrubé mouky
  • 100 g krupice
  • sůl
  • hladká mouka na vyválení

náplň

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 150 g uzeného špeku
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • mletý pepř
  • sůl

na podávání

Smažený květák v pivním těstíčku

4-6 porcí

  • 1 květák
  • voda
  • 1 citron
  • asi 150 g hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 250 ml 10° piva
  • 2 bílky
  • sůl
  • hladká mouka na obalení
  • olej na smažení

Květák rozdělíme na růžičky a omyjeme. Krátce povaříme v osolené vodě s citronovou šťávou a necháme okapat. Ze žloutků, piva, mouky a soli vymícháme hladké těstíčko. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta. Růžičky květáku postupně obalíme v hladké hladké mouce, poté v těstíčku, ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Květák vyjmeme z tuku, necháme okapat na papírové utěrce a podáváme s celerovo-bramborovým pyré.

celerovo-bramborové pyré

Konfitovaná kachna na žemlovém knedlíčku

kachna

  • 1 kachna
  • sůl
  • voda na podlití
  • 0,7 l červeného portského vína
  • snítka tymiánu

na podávání

  • brusinky sterilované, ovocné nebo cibulové chutney

Kachnu dobře nasolíme, podlijeme trochou vody a upečeme doměkka a dozlatova. Necháme vychladnout, obereme, nakrájíme najemno, vložíme do hrnce společně s výpekem a vydusíme – restujeme do úplného rozpadnutí masa. Podléváme průběžně červeným portským vínem, na závěr dochutíme čerstvým tymiánem.

Poté necháme vychladit, vkládáme na žemlový knedlíček, doplníme sterilovanými brusinkami nebo chutney.

žemlový knedlík

 

Tygří krevety s kari na máslovém toustu

4 porce

krevety

  • 20 ks tygřích krevet
  • 4 lžíce olivového oleje
  • špetka kari
  • sůl

Krevety očistíme a opečeme zprudka a krátce na olivovém oleji až krevety změní barvu, ochutíme kari a solí.

bageta

  • 20 g másla
  • hrst petrželové natě
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bageta

Bagetu rozkrojíme na půl, potřeme máslem, které necháme změknout a rozmícháme s jemně sekanou petrželkou a česnekem. Necháme zapéct do křupava pod grilem, nakrájíme na trojúhelníčky.

salát

  • 2 žloutky
  • lžička dijonské hořčice
  • střik vinného octa
  • ½ lžičky krystalového cukru
  • mletý pepř
  • sůl
  • 100 ml oleje
  • 10 ml sladké chilli omáčky
  • 1 ledový salát

na podávání

Smažené olivy s citronovou majonézou

4–6 porcí

  • 700 g směsi černých a zelených oliv bez pecky
  • 120 g pecorina nebo čedaru
  • špetka chilli
  • hrst petrželky kudrnky
  • 2 stroužky česneku

na obalení

  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • strouhanka

olej na smažení

na podávání

Tatarský biftek trochu jinak – na pařížský způsob

8 porcí

  • 800 g hovězí svíčkové
  • 2 čerstvé žloutky
  • 100 g cibule
  • 100 g sterilovaných okurek
  • 100 g žampionů
  • 40 ml smetany
  • 30 g majonézy
  • 50 g dijonské hořčice
  • 100 g květů kapary
  • hrst petrželové natě
  • sladká mletá paprika
  • drcený kmín
  • chilli
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

na podávání

Čokoládový fondant

Ingredience

  • 70% kvalitní čokoláda 100 g
  • vejce 2 kusy
  • cukr krystal 50 g
  • hladká mouka 20 g
  • máslo 60 g
  • máslo na vymazání formiček 10 g
  • med 2 lžičky
  • cukr krystal 1 lžička
  • kakao na vysypání formiček 10 g
  • mražené jahody a maliny 300 g
  • pistáciové zmrzliny 100 g Celý recept Čokoládový fondant

Maďarský Cordon Bleu

Ingredience

  • kuřecí prsní řízky 750 g
  • šunka od kosti 300 g
  • eidam na plátky 200 g
  • eidam vcelku na strouhání 250 g
  • vejce 3 kusy
  • sůl dle potřeby 1 špetka
  • strouhanka na obalení 1 dávka
  • hladká mouka na obalení 1 dávka

na šťouchané brambory:

Plněné rajče s toastem

Ingredience

Perník babičky Havlínové

Ingredience

  • hladká mouka 500 g
  • prášky do perníku 2 kusy
  • vanilkový cukr 1 kus
  • citronová kůra 1 dávka
  • jedlá soda 1 lžička
  • kakako 2 lžíce
  • olej 200 ml
  • cukr 100 g
  • mléko 0.5 l
  • vejce 1 kus
  • velký džem 1 kus Celý recept Perník babičky Havlínové

Přírodní roštěná s rýží

Ingredience

Vývar z hovězí oháňky s drobením

Ingredience

  • hovězí oháňka 500 g
  • kořenová zelenina: 2 mrkve, 1 petržel a čtvrtka celeru 1 dávka
  • sůl 1 špetka
  • česnek 2 stroužky
  • celý pepř 2 kuličky
  • nové koření 3 kuličky

na drobení:

Špenátová roláda

Ingredience
na roládu:

  • mražený špenát 1 balení
  • hrubá mouka 3 lžíce
  • žloutky 3 kusy
  • sůl 1 kus
  • sníh ze tří bílků 1 dávka

na sýrovou omáčku:

Odpalované věnečky

Ingredience

  • 3/4 hrnku hrubé mouky 1 kus
  • voda 1 šálek
  • máslo nebo olej 8 lžic
  • vejce 4 kusy
  • sůl 1 špetka

na krém:

Skotská vejce a brambor na cibuli

Ingredience

na skotská vejce:

  • kuřecí řízky 5 kusů
  • sýr 5 plátků
  • šunka 5 plátků
  • anglická slanina 5 plátků
  • vejce uvařené natvrdo 5 kusů
  • vejce 2 kusy
  • strouhanka na obalení 1 dávka
  • hladká mouka na obalení 1 dávka
  • grilovací koření 1 špetka
  • olej na smažení 1 dávka
  • pepř 3 kuličky
  • sůl 1 špetka

na brambory na cibuli:


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.