reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Anglický rostbíf

Ingredience

  • nízký hovězí roštěnec 700 g
  • sůl a pepř 1 špetka

marináda:

  • olej 4 lžíce
  • rozmarýn 2 snítky
  • bazalka 1 svazek
  • česnek 1 stroužek
  • kremžská (plnotučná) hořčice 1 lžíce

čínská omáčka:

  • třtinový cukr 2 lžičky
  • šťáva z půlky citronu 1 dávka
  • rybí omáčka 2 lžíce
  • několik kapek sójové omáčky 1 dávka
  • worcester 1 lžička
  • chilli omáčka 1 lžíce
  • čtvrtinu lžičky solamylu 1 dávka

bylinková omáčka:

  • zakysaná smetana 1 kus
  • majonéza 1 lžíce
  • pár kapek citronové šťávy 1 dávka
  • nastrouhaná citronová kůra 1 dávka
  • bazalka 1 hrst
  • nasekaný rozmarýn 1 lžička
  • pažitka 2 snítky
  • posekaná petrželka 1 lžíce Celý recept Anglický rostbíf

Schwarzwaldský dort

Ingredience
těsto:

  • vejce – žloutky a bílky zvlášť 7 kusů
  • krupicový cukr 150 g
  • vanilkový lusk 1 kus
  • jemně strouhaná hořká čokoláda 150 g
  • hladká mouka 150 g
  • prášek do pečiva 3 lžičky

náplň:

  • višňový kompot 1 sklenice
  • smetana ke šlehání 750 ml
  • moučkový cukr 50 g
  • šťáva z kompotu 3 lžíce

na ozdobení:

Hovězí po burgundsku

Ingredience

  • anglická slanina 150 g
  • olivový olej 1 lžíce
  • zadní hovězí nebo kližka 750 g
  • mouka 2 lžíce
  • dobré červené víno 500 ml
  • mrkev 1 kus
  • menší cibule 1 kus
  • hovězí vývar 150 ml
  • rajčatový protlak 1 lžíce
  • česnek 1 stroužek
  • lístky z jedné větvičky tymiánu 1 kus
  • bobkový list 1 kus
  • malé cibulky 14 kusů
  • máslo 2 lžíce
  • žampiony 350 g
  • olivový olej 1 lžíce
  • sůl a pepř 1 špetka Celý recept Hovězí po burgundsku
 

Francouzská cibulačka

Ingredience

  • velké žluté nebo bílé cibule 5 kusů
  • máslo 1 lžíce
  • bílé víno 100 ml
  • vývar 1 l
  • tvrdý sýr 100 g
  • hladká mouka 1 lžíce
  • sůl a pepř 1 špetka
  • bagetka 1 kus Celý recept Francouzská cibulačka

Foccacia s rajčaty a plněnými žampióny

Ingredience
focaccia:

  • droždí 30 g
  • hladká mouka 500 g
  • hrubá sůl 1 špetka
  • olivový olej dle potřeby 1 dávka
  • plněné žampiony
  • žampiony 250 g
  • mleté maso 150 g
  • šlehačka 250 ml
  • sýr (gouda) 15 g
  • sůl a pepř 1 špetka

rajčatová směs na bruschettu:

Krkonošské jablko

Ingredience

  • jablka 5 kusů
  • badyán 1 kus
  • hřebíček 3 kusy
  • cukr 1 lžíce
  • vanilka 1 kus
  • skořice 1 kus
  • mléko na pudink 1 dávka
  • pudink (několik druhů kvůli barvě) 1 dávka
  • dětské piškoty 10 kusů
  • borůvky 1 dávka
  • šlehačka 1 kus Celý recept Krkonošské jablko

Krkonošský kohout

Ingredience

  • mleté maso (hovězí + vepřové) 900 g
  • vejce uvařená natvrdo 5 kusů
  • vejce 3 kusy
  • cibule 1 kus
  • česnek dle chuti 1 dávka
  • majoránka 1 špetka
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • drcený kmín 1 špetka
  • sůl a pepř 1 špetka

k podávání:

  • menší mrkve 10 kusů
  • hlávkový salát 1 kus
  • červená řepa 1 kus
  • celer 1 dávka
  • sedmikrásky 1 dávka

bramborová kaše:

Krkonošské kyselo

Ingredience

  • chlebový kvásek 200 g
  • cibule 1 kus
  • kmín 1 hrst
  • vajíčko 3 kusy
  • slanina 100 g
  • sušené nebo čerstvé houby (čím více, tím lépe) 1 dávka
  • máslo 1 lžíce
  • sůl 1 špetka Celý recept Krkonošské kyselo

Krkonošské sejkory

Ingredience

  • brambory 1 kg
  • vejce 1 kus
  • hladká mouka 2 lžíce
  • půl lžičky drceného kmínu 1 dávka
  • cibule 1 kus
  • utřený či drcený česnek dle chuti 1 dávka
  • rozemnutá majoránka 1 hrst
  • kůže ze špeku 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka Celý recept Krkonošské sejkory

Tiramisu po česku ve skleničce

Ingredience

  • smetana ke šlehání (30%) 420 g
  • pomazánkové máslo 400 g
  • půl sáčku dětských piškotů 1 dávka
  • instantní káva 1 sklenice
  • ovoce (jahody) na ozdobu 1 dávka
  • moučkový cukr dle chuti 1 dávka Celý recept Tiramisu po česku ve skleničce

Kuřecí prsa na pomerančích

Ingredience

  • kuřecí prsa 2 kg
  • velké pomeranče 4 kusy
  • sójová omáčka 9 lžic
  • med 9 lžic
  • škrobová moučka podle potřeby 1 dávka
  • olej 1 dávka
  • rýže 4 sáčky
  • sůl 1 špetka Celý recept Kuřecí prsa na pomerančích

Pórková polévka

Ingredience

Zeleninový salát s jogurtovým dresinkem

Ingredience

Opilé hrušky

Ingredience

  • zralé hrušky 4 kusy
  • dobré červené víno 200 ml
  • hřebíček 6 kusů
  • cukr 4 lžíce
  • celá skořice 1 kus
  • pomeranč 2 plátky

krém:

  • mléko 150 ml
  • šlehačka 150 ml
  • cukr 125 g
  • žloutek 5 kusů
  • vanilkový lusk 1 kus

na ozdobu:

Svíčková hovězí/zvěřinová

Ingredience

  • pečeně s omáčkou:
  • zadní hovězí 250 g
  • srnčí maso 250 g
  • mražená zelenina pod svíčkovou 2 dávky
  • špek nebo slanina 80 g
  • větší cibule 1 kus
  • mleté nové koření 1 lžička
  • bobkový list 3 kusy
  • tymián 1 špetka
  • oloupaný citron bez jader 2 plátky
  • kus rozpuštěného máslo nebo olej 1 dávka
  • hořčice 1 lžička
  • cukr 1 lžička
  • citronová šťáva z půlky citronu 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

houskový knedlík:


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.