reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený dančí hřbet s kaštanovým krémem a opečenou karamelovou zeleninou

4 porce

Pstruh v papíru

4 celí pstruzi

  • sůl
  • mletý pepř
  • čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián)
  • 80 g másla
  • 4 velké stroužky česneku
  • 20 plátků anglické slaniny
  • pečicí papír Celý recept Pstruh v papíru

Grilovaný candát s květákovým mozečkem a koprovou espumou

4 porce

 

Vepřová kotleta se šalotkami na červeném víně

6 porcí

  • 6 vepřových kotlet s kostí
  • sůl
  • mletý pepř
  • směs čerstvých bylinek
  • hladká mouka
  • olej
  • máslo

Šalotky na červeném víně

Solnohradské noky se šodó

4–6 porcí

Noky

Osso buco

4 porce

  • 4 ks „osso buco“ – telecí nebo mladé hovězí kližky s morkovou kostí
  • mletý pepř
  • sůl
  • hladká mouka
  • 1 velká cibule
  • 50 g másla
  • 2−3 lžíce olivového oleje
  • 300 ml drcených rajčat
  • ½ l bílého vína
  • ½ l hovězího vývaru Celý recept Osso buco

Jižanské smažené kuře

4–6 porcí

  • 1 kuře
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • kajenský pepř podle chuti
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • hrst sušené cibule
  • mletý bílý a černý pepř
  • sůl
  • ¼ l kefíru

Na obalení:

Salát Coleslaw

4–6 porcí

  • ½ středně velké hlávky bílého zelí
  • 1 malá cibule
  • 2 řapíky řapíkatého celeru
  • 1 velká mrkev
  • 250 g majonézy
  • sůl
  • mletý pepř
  • cukr
  • vinný ocet
  • citronová šťáva Celý recept Salát Coleslaw

Omeleta Petra Voka

2−4 porce

  • 4 velká vejce
  • 1 citron
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 125 ml vlažného mléka
  • 1 lžíce vlažné vody
  • špetka mleté skořice
  • špetka tlučeného hřebíčku
  • špetka soli
  • 1 lžíce másla
  • brusinkový nebo jeřabinový kompot
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • rum Celý recept Omeleta Petra Voka

Srnčí na smetaně

4 porce

  • 600 g srnčího hřbetu bez kosti
  • drcený jalovec
  • drcený růžový pepř
  • tymián
  • sůl
  • 40 g hladké mouky
  • 30 g přepuštěného másla
  • 100 g tyrolského špeku nebo sušené anglické slaniny
  • 1 dl hovězího vývaru
  • 3 dl smetany
  • 1 citron

Bramborové noky

Dančí kýta dušená s kořenovou zeleninou a bylinkami

6−8 porcí

  • 1,2 kg dančí kýty nebo plece
  • drcený jalovec
  • drcený růžový pepř
  • 2 červené cibule
  • 2 petržele
  • 3 mrkve
  • snítka tymiánu
  • snítka rozmarýnu
  • 100 g sádla
  • masový vývar na podlití
  • sůl

Brusinková omáčka

  • 20 g cukru
  • 100 g brusinkového kompotu
  • bílý pepř

Kroupová příloha

Bramborový salát s bylinkami

Potřebujeme:

  • ½ kg brambor,
  • 9 sušených rajčat i s olejem,
  • 1 cibuli,
  • hrst oliv,
  • 1 lžíci dijonské hořčice,
  • 1 lžičku cukru,
  • šťávu z 1 citrónu,
  • 2 lžíce octa,
  • hrst bazalky,
  • sůl, pepř Celý recept Bramborový salát s bylinkami

Vepřové medajlonky s kachními játry

Potřebujeme:

Slavnostní losos

Potřebujeme:

  • 600 g vykostěného lososa s kůží,
  • 5 sušených rajčat,
  • 5 cherry rajčátek,
  • 2 červené cibule,
  • hrst černých oliv,
  • 1 stroužek česneku,
  • 1 chilli papričku,
  • citrón,
  • petržel,
  • rozmarýn,
  • tymián,
  • bazalku,
  • 3 lžíce olivového oleje,
  • sůl, pepř
  • alobal

Na šťouchané brambory:

Srnčí na zámecký způsob

Potřebujeme:

  • 1 kg srnčího hřbetu,
  • ½ celeru,
  • 1 petržel,
  • 1 větší mrkev,
  • 1 cibuli – nejlépe šalotku,
  • 10 dkg slaniny,
  • ½ dcl červeného vína na maso a ½ l do základu,
  • 2 lžíce rajského protlaku,
  • 2 lžíce povidel,
  • brusinkový kompot,
  • bylinky – 2 rozmarýny, 2 tymiány,
  • 2 bobkové listy,
  • nové koření,
  • celý pepř, sůl, pepř
  • olej,
  • panák borovičky

Na přílohu:


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.