2 porce
- 50 g másla
- 250 g měkkého tučného tvarohu
- 1 šalotka
- 1 kyselá okurka
- 1 lžíce kaparů
- 2 ančovičky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sladká mletá paprika
- drcený kmín
- sůl
- pažitka na ozdobu Celý recept Liptavská pomazánka
|
|
||||||||
|
2 porce
6 porcí
2 porce
4 porce
4 porce
4−6 porcí
8 porcí
Grilovaná zelenina
Pesto
Dip
4 porce Netradičně upravené maso, kde se snoubí sladko-slané chutě s příjemnou pálivostí po chilli a vůní kopru, skvěle doprovází grilovaný česnek zapečený s tymiánovým máslem.
Grilovaný česnek s tymiánovým máslem
8 porcí
8−10 porcí Na tenký proužek hutného korpusu ze špaldové mouky a ovesných vloček je navršena dohladka vyšlehaná tvarohová hmota s vejci, agar-agarem (na zahuštění a uchování tvaru), ochucená citronovou šťávou a kůrou. Rozkošné je koláč ozdobit krásně zeleným a svěžím kiwi. Ovšem můžete zvolit i jiné sezónní ovoce. Korpus (do formy o průměru 26 cm)
Z másla změklého při pokojové teplotě, mouky ovesných vloček, třtinového cukru a soli zpracujeme těsto, necháme půl hodiny odležet a vyplníme jím dno formy vyložené pečicím papírem, dobře umáčkneme, dáme při 170 °C předpéct na 10 minut. Tvarohová náplň
Měkký tvaroh vyšleháme s cukrem, agar-agarem, citronovou kůrou a šťávou a vejci dohladka. Tvarohovou směs nalijeme na předpečený korpus a dopečeme při 170 °C ještě asi 35 minut. Na ozdobu
4 porce
6 porcí
3 litry hotového vývaru
6 porcí
½ kg bochníček Není nad domácí chléb z kvalitní mouky. Do těsta můžete přidávat různá semínka, vždy je dobré přidat olej i ocet, chléb pak vydrží dlouho vláčný. Náš je jemně kořeněný fenyklem a koriandrem. Po vychladnutí doporučujeme uchovat ve spíži v pečicím papíru a utěrce.
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>. |
||||||||
|
Powered by WordPress & the Atahualpa Theme by BytesForAll. Discuss on our WP Forum |
||||||||
Poslední tip, trik či komentář