|
|
|
- kančí hřbet 800 g
- česnek dle chuti
- sůl a mletý pepř 1 špetka
- slanina 100 g
- mrkve 2 kusy
- petržele 2 kusy
- čtvrtina celeru 1 kus
- majoránka 1 špetka
- cibule 1 kus
- sádlo
- cukr 4 lžíce
- rajský protlak 1 kus
- šípkové zavařeniny 200 g
- červené víno
- celý pepř, nový koření, jalovec, bobkový list
- masový vývar 1 l
- pomerančová šťáva
Celý recept Kančí maso, šípková omáčka, domácí knedlík
- hovězí maso na polévku 800 g
- celer 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
- petržele 2 kusy
- mrkve 4 kusy
- cibule 1 kus
- kuličky nového koření 8 kuliček
Noky
- vejce 2 kusy
- máslo 1 lžička
- sůl a pepř
- krupice
Celestinské nudle
- vejce 1 kus
- polohrubá mouka 60 g
- sůl
- špetka prášku do pečiva 1 špetka
- mléko 8 lžic
Maso vložíme do studené vody společně s polovinou očištěné zeleniny a kořením. Zbytek syrové zeleniny nastrouháme do misky. Vaříme asi 2 hodiny. Zeleninu, cibuli i maso vyjmeme z hrnce. Zbytek syrové zeleniny vložíme do vývaru společně s nastrouhanými noky. Nakonec přidáme nakrájené maso a dochutíme.
Suroviny na noky smícháme na hustší těsto.
Z ingrediencí na nudle vymícháme těstíčko jako na palačinky a usmažíme na pánvi placky z obou stran. Po usmažení je srolujeme a nakrájíme na proužky. Podáváme zvlášť v misce.
Zdroj: Hovězí vývar s noky, domácí nudle; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-noky-domaci-nudle [On-line 31.10.2012]
- hovězí játra 200 g
- slanina 20 g
- máslo 20 g
- vejce 1 kus
- sůl, pepř 1 špetka
- mouka 1 špetka
- větší cibule 1 kus
Celý recept Lovecký toast
- malá dýně hokkaido 1 kus
- cibule 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
- silný vývar z vepřové kosti
- olej
- cibule 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
- zakysaná smetana 1 kus
- smetana ke šlehání 1 kus
- několik dýňových semínek
- bylinky (jakékoliv)
- máslo 2 lžičky
Celý recept Créme de potiron – dýňová polévka z dýně Hokkaidó
- krůtí játra 300 g
- máslo 150 g
- stroužek česneku
- anglická slanina 150 g
- sůl, pepř 1 špetka
- 1 cibule
- sušené brusinky 50 g
- lístky šalvěje nebo jiné bylinky 2 lístky
- trochu brusinkové zavařeniny nebo kompotu na potření
- brusinkový džem k podávání
- troška bílého vína
Celý recept Domácí paštika s brusinkami
- vejce 4 kusy
- máslo 140 g
- polohrubá mouka 100 g
- cukr moučka 100 g
- kůra z jednoho pomeranče 1 kus
- šťáva z půlky pomeranče 1 kus
- prášek do pečiva 1 sáček
- pomerančový džem
Celý recept Pomerančový dortík
- plátky asi 3 cm vysoké vepřové kotlety bez kosti 5 kusů
- sůl a pepř 1 špetka
- anglická slanina 200 g
- listový špenát nejlépe čerstvý (může být i 1 balení mraženého) 1 balení
- česnek dle chuti
- smetana ke šlehání 1 kus
- máslo 70 g
Celý recept Rolka z vepřové kotlety plněná slaninou a listovým špenátem, šťouchané brambory, rajčatový salát retro
- květák 1 kus
- kostky smetanového sýra 4 kusy
- sůl a pepř 1 špetka
- zeleninový vývar 1 l
- muškátový oříšek 1 špetka
- máslo 100 g
Celý recept Květáková polévka se smetanovým sýrem a muškátovým oříškem
- uzený losos 200 g
- zakysaná smetana 1 kus
- vanička smetanového sýra 1 kus
- citron 1 kus
- sůl, pepř 1 špetka
- olej 1 dávka
- zelená petrželka nebo čerstvý kopr na ozdobení
- želatina 1 kus
Celý recept Chuťovka z uzeného lososa
Těsto
- máslo 250 g
- vejce 3 kusy
- cukr krupice 300 g
- hladká mouka 400 g
- soda 1 lžička
- mléko 100 ml
- med 3 g
Celý recept Domácí medový zákusek
- kuřecí stehna 5 kusů
- kysané zelí 1 kg
- sůl a pepř 1 špetka
- malé brambory 20 kusů
- ořech másla 1 kus
- sladká mletá paprika
- bylinky
- sladká mletá paprika
- kmín 1 špetka
Celý recept Pečené kuřecí stehno na kyselém zelí, vařený brambůrek
- ořech másla
- menší mrkve 2 kusy
- sůl a pepř 1 špetka
- menší petržel 1 kus
- kousek celeru 1 kus
- malá cibule 1 kus
- libeček
- polévkové koření
Na strouhání
- vejce 1 kus
- polohrubá mouka dle potřeby
Celý recept Rychlá zeleninová polévka s domácím strouháním
Těsto
- mléko 0.3 l
- polohrubá mouka 150 g
- vajíčko 1 kus
- sůl 1 špetka
Náplň
- pórek 1 kus
- kuřecí prsní řízky 250 g
- půl krabičky 33% smetany 1 kus
- strouhaný sýr eidam 100 g
- čtvrt kostky masoxu 1 kus
- pepř 1 špetka
- světlá instantní jíška 1 dávka
Připravíme si těsto na palačinky. Pánvičku potřeme lehce olejem, nalejeme cca naběračku těsta a usmažíme 3 palačinky.
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme je na nudličky. Na pánvičku nalejeme trochu oleje, přidáme kuřecí nudličky a čtvrt kostky masoxu, pepř. Osmažíme maso, přidáme k němu nakrájený pórek a dusíme pod pokličkou, dokud není maso hotové. Poté přidáme nastrouhaný eidam a smetanu, krátce povaříme. Můžeme podle potřeby zahustit jíškou. Hotovou směsí naplníme palačinku, přeložíme ji napůl a rozkrojíme. Přeložíme na talíř, posypeme pórkem a podáváme.
Zdroj: Plněná palačinka s kuřecím masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnena-palacinka-s-kurecim-masem [On-line 23.10.2012]
Krém
- smetany ke šlehání 2 kusy
- ledové kaštany 2 kusy
Korpus
- polohrubá mouka 440 g
- cukr 220 g
- olej 100 ml
- mléko 220 ml
- kakao 3 lžíce
- prášek do pečiva 1 kus
- vejce 3 kusy
Šlehačky (min. 33%) a 2 čokolády (ledové kaštany) si svaříme den předem, vychladíme a vyšleháme dotuha.
Ze zbytku surovin si vymícháme těsto na korpus. Oddělíme si bílky od žloutků, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mléko, olej, přisypeme mouku, kakao, sodu a vše mírně šleháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve středně rozpálené troubě asi 20–30 minut. Nebo dokud špejle po zapíchnutí do těsta nezůstane suchá. Vychladlý korpus natřeme krémem a posypeme kakaem. Podáváme vychlazené.
Zdroj: Pařížské kostky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/parizske-kostky-0 [On-line 23.10.2012]
- vepřová kotleta 1 kus
- kuře 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
- vejce 1 kus
- brambory 1 kg
- kapie 1 kus
- žampiony 1 hrst
- cibule 1 kus
- hrášek
- kukuřice
- koření na americké brambory 1 kus
Celý recept Vepřovo-kuřecí roláda, americké brambory
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář