reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kančí maso, šípková omáčka, domácí knedlík

  • kančí hřbet 800 g
  • česnek dle chuti
  • sůl a mletý pepř 1 špetka
  • slanina 100 g
  • mrkve 2 kusy
  • petržele 2 kusy
  • čtvrtina celeru 1 kus
  • majoránka 1 špetka
  • cibule 1 kus
  • sádlo
  • cukr 4 lžíce
  • rajský protlak 1 kus
  • šípkové zavařeniny 200 g
  • červené víno
  • celý pepř, nový koření, jalovec, bobkový list
  • masový vývar 1 l
  • pomerančová šťáva

Celý recept Kančí maso, šípková omáčka, domácí knedlík

Hovězí vývar s noky, domácí nudle

  • hovězí maso na polévku 800 g
  • celer 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka
  • petržele 2 kusy
  • mrkve 4 kusy
  • cibule 1 kus
  • kuličky nového koření 8 kuliček

Noky

  • vejce 2 kusy
  • máslo 1 lžička
  • sůl a pepř
  • krupice

Celestinské nudle

  • vejce 1 kus
  • polohrubá mouka 60 g
  • sůl
  • špetka prášku do pečiva 1 špetka
  • mléko 8 lžic

Maso vložíme do studené vody společně s polovinou očištěné zeleniny a kořením. Zbytek syrové zeleniny nastrouháme do misky. Vaříme asi 2 hodiny. Zeleninu, cibuli i maso vyjmeme z hrnce. Zbytek syrové zeleniny vložíme do vývaru společně s nastrouhanými noky. Nakonec přidáme nakrájené maso a dochutíme.

Suroviny na noky smícháme na hustší těsto.

Z ingrediencí na nudle vymícháme těstíčko jako na palačinky a usmažíme na pánvi placky z obou stran. Po usmažení je srolujeme a nakrájíme na proužky. Podáváme zvlášť v misce.

Zdroj: Hovězí vývar s noky, domácí nudle; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-noky-domaci-nudle [On-line 31.10.2012]

Lovecký toast

  • hovězí játra 200 g
  • slanina 20 g
  • máslo 20 g
  • vejce 1 kus
  • sůl, pepř 1 špetka
  • mouka 1 špetka
  • větší cibule 1 kus

 

Celý recept Lovecký toast

 

Créme de potiron – dýňová polévka z dýně Hokkaidó

  • malá dýně hokkaido 1 kus
  • cibule 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka
  • silný vývar z vepřové kosti
  • olej
  • cibule 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka
  • zakysaná smetana 1 kus
  • smetana ke šlehání 1 kus
  • několik dýňových semínek
  • bylinky (jakékoliv)
  • máslo 2 lžičky

Celý recept Créme de potiron – dýňová polévka z dýně Hokkaidó

Domácí paštika s brusinkami

  • krůtí játra 300 g
  • máslo 150 g
  • stroužek česneku
  • anglická slanina 150 g
  • sůl, pepř 1 špetka
  • 1 cibule
  • sušené brusinky 50 g
  • lístky šalvěje nebo jiné bylinky 2 lístky
  • trochu brusinkové zavařeniny nebo kompotu na potření
  • brusinkový džem k podávání
  • troška bílého vína

Celý recept Domácí paštika s brusinkami

Pomerančový dortík

  • vejce 4 kusy
  • máslo 140 g
  • polohrubá mouka 100 g
  • cukr moučka 100 g
  • kůra z jednoho pomeranče 1 kus
  • šťáva z půlky pomeranče 1 kus
  • prášek do pečiva 1 sáček
  • pomerančový džem

Celý recept Pomerančový dortík

Rolka z vepřové kotlety plněná slaninou a listovým špenátem, šťouchané brambory, rajčatový salát retro

  • plátky asi 3 cm vysoké vepřové kotlety bez kosti 5 kusů
  • sůl a pepř 1 špetka
  • anglická slanina 200 g
  • listový špenát nejlépe čerstvý (může být i 1 balení mraženého) 1 balení
  • česnek dle chuti
  • smetana ke šlehání 1 kus
  • máslo 70 g

Celý recept Rolka z vepřové kotlety plněná slaninou a listovým špenátem, šťouchané brambory, rajčatový salát retro

Květáková polévka se smetanovým sýrem a muškátovým oříškem

  • květák 1 kus
  • kostky smetanového sýra 4 kusy
  • sůl a pepř 1 špetka
  • zeleninový vývar 1 l
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • máslo 100 g

 

Celý recept Květáková polévka se smetanovým sýrem a muškátovým oříškem

Chuťovka z uzeného lososa

  • uzený losos 200 g
  • zakysaná smetana 1 kus
  • vanička smetanového sýra 1 kus
  • citron 1 kus
  • sůl, pepř 1 špetka
  • olej 1 dávka
  • zelená petrželka nebo čerstvý kopr na ozdobení
  • želatina 1 kus

 

Celý recept Chuťovka z uzeného lososa

Domácí medový zákusek

Těsto

  • máslo 250 g
  • vejce 3 kusy
  • cukr krupice 300 g
  • hladká mouka 400 g
  • soda 1 lžička
  • mléko 100 ml
  • med 3 g

Celý recept Domácí medový zákusek

Pečené kuřecí stehno na kyselém zelí, vařený brambůrek

  • kuřecí stehna 5 kusů
  • kysané zelí 1 kg
  • sůl a pepř 1 špetka
  • malé brambory 20 kusů
  • ořech másla 1 kus
  • sladká mletá paprika
  • bylinky
  • sladká mletá paprika
  • kmín 1 špetka

Celý recept Pečené kuřecí stehno na kyselém zelí, vařený brambůrek

Rychlá zeleninová polévka s domácím strouháním

  • ořech másla
  • menší mrkve 2 kusy
  • sůl a pepř 1 špetka
  • menší petržel 1 kus
  • kousek celeru 1 kus
  • malá cibule 1 kus
  • libeček
  • polévkové koření

Na strouhání

  • vejce 1 kus
  • polohrubá mouka dle potřeby

 

Celý recept Rychlá zeleninová polévka s domácím strouháním

Plněná palačinka s kuřecím masem, pórkem a sýrovo-smetanovou omáčkou

Těsto

  • mléko 0.3 l
  • polohrubá mouka 150 g
  • vajíčko 1 kus
  • sůl 1 špetka

Náplň

  • pórek 1 kus
  • kuřecí prsní řízky 250 g
  • půl krabičky 33% smetany 1 kus
  • strouhaný sýr eidam 100 g
  • čtvrt kostky masoxu 1 kus
  • pepř 1 špetka
  • světlá instantní jíška 1 dávka

Připravíme si těsto na palačinky. Pánvičku potřeme lehce olejem, nalejeme cca naběračku těsta a usmažíme 3 palačinky.

Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme je na nudličky. Na pánvičku nalejeme trochu oleje, přidáme kuřecí nudličky a čtvrt kostky masoxu, pepř. Osmažíme maso, přidáme k němu nakrájený pórek a dusíme pod pokličkou, dokud není maso hotové. Poté přidáme nastrouhaný eidam a smetanu, krátce povaříme. Můžeme podle potřeby zahustit jíškou. Hotovou směsí naplníme palačinku, přeložíme ji napůl a rozkrojíme. Přeložíme na talíř, posypeme pórkem a podáváme.

Zdroj: Plněná palačinka s kuřecím masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnena-palacinka-s-kurecim-masem [On-line 23.10.2012]

Pařížské kostky

Krém

  • smetany ke šlehání 2 kusy
  • ledové kaštany 2 kusy

Korpus

  • polohrubá mouka 440 g
  • cukr 220 g
  • olej 100 ml
  • mléko 220 ml
  • kakao 3 lžíce
  • prášek do pečiva 1 kus
  • vejce 3 kusy

Šlehačky (min. 33%) a 2 čokolády (ledové kaštany) si svaříme den předem, vychladíme a vyšleháme dotuha.

Ze zbytku surovin si vymícháme těsto na korpus. Oddělíme si bílky od žloutků, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mléko, olej, přisypeme mouku, kakao, sodu a vše mírně šleháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve středně rozpálené troubě asi 20–30 minut. Nebo dokud špejle po zapíchnutí do těsta nezůstane suchá. Vychladlý korpus natřeme krémem a posypeme kakaem. Podáváme vychlazené.

Zdroj: Pařížské kostky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/parizske-kostky-0 [On-line 23.10.2012]

Vepřovo-kuřecí roláda, americké brambory

  • vepřová kotleta 1 kus
  • kuře 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka
  • vejce 1 kus
  • brambory 1 kg
  • kapie 1 kus
  • žampiony 1 hrst
  • cibule 1 kus
  • hrášek
  • kukuřice
  • koření na americké brambory 1 kus

Celý recept Vepřovo-kuřecí roláda, americké brambory


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.