reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dušené jehněčí maso s bramborami a cous cousem

  • 1 kg jehněčí kýty
    0,5 kg drcených rajčat v plechu nebo 1 kg čerstvých
    0,2 kg cibule
    0,2 kg mrkve
    0,2 kg řapíkatý celer
    0,1 kg česnek
    1 kg brambory
    2 l hov. vývaru
  • skořice mletá, římský kmín mletý, pepř černý mletý, čili papričky,
    koriandr čerstvý
    couscous (kuskus) 0,5 kg

Štika pečená na grilu v alobalu

Hummus

  • 2 stroužky česneku
    1 bal. mleté papriky
  • sůl a pepř
    1 lžíce citronové šťávy
    7 lžic panenského olivovéhpo oleje
    200 g sušené cizrny
    2 a 1/2 lžíce – pasta tahini = sezamová pasta
    čerstvý koriandr Celý recept Hummus
 

Domácí paštika z drůbežích jater sa portským

Marinovaný hovězí pupek na grilu

Carpaccio z halibuta

  • 500 g halibuta – filet s kůží
    200 g olivového oleje extra virgin
    100 g česneku
    2 ks chilli papriček
    100 g kaparů
    sůl, svazek rukoly, citron Celý recept Carpaccio z halibuta

Vepřové závitky s estragonovým máslem obalované v paramazánu

Pečená kachna s chlupatým knedlíkem a hanácké zelí

  • kachna,
  • sůl, kmín,
  • 1 cibule

hanácké zelí:

  • 1 kg kysaného zelí, 0,1 kg cibule, česnek
  • kmín, brambora, kachní sádlo

knedlíky:

  • 1 vejce, 800 g brambor, 250 g polohrubé mouky

Kachnu očistíme, odřízneme krk a položíme ho na dno pekáčku. Dobře ji osolíme a pokmínujeme i zevnitř. Jednu větší cibuli nakrájíme nahrubo. Část dáme dovnitř kachny a zbytek nasypeme do pekáčku. Kachnu pak vložíme na pekáč, trochu podlijeme vodou a dáme péct. Nejprve pečeme zprudka na 200 stupňů Celsia asi 15 minut a potom pomalu dopékáme minimálně hodinu při teplotě sto padesát stupňů Celsia. Během pečení podléváme, aby se nám kůže nespálila.
Cibuli orestujeme na sádle, přidáme zelí, podlijeme a dusíme do měkka. Zahustíme strouhaným bramborem a přidáme česnek a dochutíme solí. Na závěr přelijeme vypečeným kachním sádlem a promícháme.

Oloupané syrové brambory nastrouháme, necháme ustát a část vody z nich
slijeme. Do brambor vyklepneme dvě malá vejce, nasypeme polohrubou mouku a  přidáme sůl, vejce.  Mouky musí být tolik, abychom získali mazlavé hustější těsto.
Z těsta vykrajujeme lžící namočenou v horké vodě knedlíky a vkládáme je do
vroucí osolené vody. Vaříme je podle velikosti 8 – 10 minut. Hotové knedlíky potíráme výpekem z kachny. Chlupaté knedlíky podáváme s opečenou slaninou nebo osmaženou cibulí, nebo jako přílohu k pečenému masu a dušenému zelí. Chlupaté knedlíky se dají
připravit také z těsta, které je směsí syrových a uvařených brambor.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/420-pecena-kachna-s-chlupatym-knedlikem-a-hanacke-zeli/

České buchty s povidly

  • 1 kg hladké mouky,
  • 200 g rozpuštěného másla (tuku, hera aj.),
  • 2 žloutky,
  • 200 g cukru,
  • 40 g droždí,
  • půl litru mléka,
  • máslo na potření upečených buchet,
  • sůl, povidla,
  • cukr na posypání Celý recept České buchty s povidly

Mrkvový koláč s citronovou polevou

  • 160 ml oleje
    360 g cukru (lepší je hnědý)
    4 vejce
    3 polévkové lžíce (navršené) pomerančové marmelády
    360g strouhané mrkve
    360g mouky (polohrubé)
    sůl
    2 kávové lžičky sody bicarbony
    2 káv. lžičky skořice
    1/2 káv. lžičky muškátového oříšku
    Na polevu:
    180g pudrového cukru
    šťáva z jednoho citronu
    1 polévková lžíce (navršená) rozpuštěného másla Celý recept Mrkvový koláč s citronovou polevou

Marinované kuře s nudlemi

  • prsa s kůží
    0,5 l bílého jogurtu
    1 plechovka kokosového mléka
    1 červená kari pasta
    sůl a pepř
    čínské vaječné instantní nudle (čtyři porce)
    stroužek česneku
    olej na smažení
    sojová omáčka Kikoman
    zázvorová omáčka nebo čerstvý strouhaný zázvo
    sladká chilli omáčka
    3 limety
    čerstvý koriandr Celý recept Marinované kuře s nudlemi

Jehněčí kotletky s jarní nádivkou

  • 2 kg jehněčích kotletek
    rozmarýn
    tymián
    česnek
    100 g másla
    2 dcl drůbežího vývaru
    olej
    sůl, pepř
    Nádivka:
    500 g housek
    1dcl smetany
    200 g slaniny
    2 str. česneku
    100 g cibule
    3 vejce
    100 g másla
    Bylinky – kopřivy nebo medvědí česnek (popř.svazek estragonu a petržele)
    Strouhanka na vysypání Celý recept Jehněčí kotletky s jarní nádivkou

Kaštanové tiramisu

  • mascarpone
    2 vejce
    2 žloutky
    140 g cukru
    0,2 l smetany
    4 cl alkoholu (Grand Marnier)
    150 g dušených (předvařených) kaštanů
    1 pomeranč
    0,25 kg cukrářských piškotů
    3 šálky silné zrnkové kávy
    0,1 kg kakaa
    Amaretto Celý recept Kaštanové tiramisu

Žampiony plněné hovězím ragú a sázeným vejcem

  • 0,7 kg mletého hovězího masa
    2 cibule salátové bílé
    4 stroužky česneku
    0,2 kg rajčatového protlaku
    0,3 l červeného vína
    2 ks bobkového listu
    čerstvý rozmarýn
    3 sušené chilli papričky
    7 žampionů portobello (zahradní velké)
    parmazán mletý – grand moravia
    2 citrony
    0,2 l bílého vína
    sůl, pepř
    0,2 l – oliv. olej – extra virgin
    čerstvá petrželka Celý recept Žampiony plněné hovězím ragú a sázeným vejcem

Koprová omáčka podle receptu pana Šroubka

  • 2 l světlého vývaru
    0,5 l čerstvé smetany
    250 g másla
    150 g hladké mouky
    1 větší bílá cibule
    snítka tymiánu
    1x svazek čerstvého kopru
    cukr
    ocet
    sůl, pepř
    5 kuliček nového koření
    4 ks vajec
    3 lžíce zakysané smetany Celý recept Koprová omáčka podle receptu pana Šroubka

Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.