reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hruškový dezert

  • cca 300 g listového těsta
    250 ml mléka
    250 ml smetany na šlehání
    370 g cukru
    110 g hrubé mouky
    150 g žloutků
    vanilkový lusk
    cca 100 g plátků mandlí
    cca 8 hrušek Celý recept Hruškový dezert

Slepice na paprice

  • 1 slepice (cca 1,5 kg)
    1 citron
    1,5 l vývaru
    200 g másla
    500 g cibule
    30 g mleté sladké papriky
    0,5 l smetany na šlehání
    sůl

na jíšku:

Bramborový salát s jablky

 

Dobošův dort

na plátky:

  • 180 g hladké mouky
    250 g vajec
    50 g žloutků
    130 g cukru krupice
    citron
    50 ml vody

na krém:

  • 450 ml mléka
    70 g pudinkového prášku
    150 g cukru krystal
    cca 200 g hořké čokolády
    500 g másla

na karamelovou polevu:

Kuře pečené nadívané lanýžovým máslem, podávané s chřestem a bramborovým pyré

  • 4ks prsíček s kostí a kůží,
    0,250 g másla,
    1 lanýžová pasta,
    1 lanýž,
    2 l drůbežího vývaru,
    100 g šalotky,
    pažitka,
    citron,
    sůl, pepř
    0,5 kg bílého chřestu,
    0,5 kg zeleného chřestu,

na bramborové pyré:

Krabí koktejl s avokádem

  • 0,2 kg kvalitního krabího masa,
    1zralé avokádo,
    1- 2 jablka granny smith,
    0,2 l japonské majonézy na sushi,
    0,1 l vyšlehané smetany,
    50 g kaviáru osietra,
    sůl,
    cayennský pepř,
    citronová šťáva,

Pečená baby kuřátka plněná divokou rýží, s liškami

Studená rajčatová polévka s avokádem a krevetami

Marinované kuřecí kousky tori karaage

  • 1 kg kuřecích stehen bez kosti
    30 g čerstvého zázvoru
    30 g česneku
    60 ml mirinu
    120 ml sojové omáčky
    30 g sezamového oleje
    pepř
    chilli
    200 g škrobu na asijské pokrmy
    2 vejce

na salát:

Obrácený řízek

Porthaus

  • roštěná z mladého býka
    česnek
    sůl
    pepř
    hladká mouka
    vejce
    mléko
    strouhanka
    olej na smažení Celý recept Porthaus

Lilek à la kaviár

Vídeňský řízek

Litý koláč s ovocem

  • 0,6 kg polohrubé mouky
    2 prášky do pečiva
    0,5 kg cukru krystal
    6 vajec
    300 ml oleje
    citron
    vanilka
    mléko/smetana
    ovoce dle chuti

na drobenku:

Středomořská rybí polévka s rajčaty

  • 2 kg menších ryb na polévku – mořské
    3-4 krevety velké
    2 kg rajčat
    1kg cibule – bíla lahůdková
    0,2 kg česnek
    0,7 l bílého vína – suché savignon blanc
    bobkový list, celý pepř černý, hřebíček
    sůl
    čerstvá bazalka,
    čerstvý tymián
    bílý chléb (popř. bagetky) Celý recept Středomořská rybí polévka s rajčaty

Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.