|
|
|
- 1 kg hovězí svíčkové
0,1 l oleje na smažení
0,1 kg másla
- rozmarýn, tymián, česnek, sůl, pepř
- omáčka
- 1-2 lžíce octa, 1 dcl bílého vína, 2 žloutky, 300 g másla, 2 malé cibule, lžička drobně nasekaného estragonu, šťáva z půlky citronu, cayenský pepř, sůl
Celý recept Beafsteak z pravé svíčkové s bernskou omáčkou
Špíz z drůbežích jater
- 0,7 kg – kuřecích jater
- 0,3 kg – uzeného špeku
- 0,3 kg – cibule
- 0,3 kg – meruněk čerstvých – pokud nebudou konzerva
- sůl, pepř
Špíz z hovězí svíčkové
- 0,7kg – hov. svíčkové
- 0,3kg – žampionů
- 0,3kg – cibule
- 0,3kg – uzeného špeku
Špíz s krůtím masem
- 0,5 kg – papriky – červená, žlutá
- 0,3 kg – cibule
- 0,7 kg – krůtích prsou
- 0,3kg – chorizo klobásy
- 0,3kg – cukety
Marináda
- tymián (čerstvý), česnek,
- sladká paprika, mletý kmín, cayensky pepř, sůl, pepř
- 0,7 l – olivovéhoy oleje sansa Celý recept Tři druhy špízů
1 kg mražené mořské tresky nebo štiky,
1/2 kg rajčat,
1/2 kg cukety,
1/2 kg brambor,
1/2 kg rajčat v konzervě,
2 stroužky česneku,
provensálské koření,
0,2 l olivového oleje,
citron,
cukr, sůl, pepř Celý recept Ryba po provensálsku
- 1 l mléka, špetka soli,
2 lžíce moučkového cukru,
40 g čerstvého droždí,
4 vejce,
600 g polohrubé mouky,
citron,
skořicový cukr,
olej na smažení
500 g borůvek (mohou být i kompotované nebo mražené),
200 g cukru,
Solamyl
šlehačka Celý recept Studentské lívanečky
na koláč
- 2 kg jablek jonagold
200 g drcených vlašských ořechů
200 g hrozinek
rum tuzemský
skořice
cukr krystal
1 citron
strouhanka
na žmolenku
0,3 kg hrubé mouky
0,25 kg cukr krupice
0,25 kg máslo
na omáčku
- 1/2 kg těstovin Penne,
- 150 g tuňáka,
- 250 g bílého jogurtu,
- 75 g majonézy,
- 100 g červené papriky,
- 100g žluté papriky, citron,
- 100 g cibule,
- 1x kukuřice (větší plechovka Bonduelle ),
- plochá petrželová nať,
- sůl, pepř Celý recept Těstovinový salát s tuňákem
na těsto:
- 40 deka másla
- 20 deka cukru
- dvě vejce
- 60 deka hladké mouky
- citronovou kůru
na krém:
- 1 l mléka
- 20 dkg (nebo podle chuti) cukru
- 2 pudingový prášek
- dva lusky vanilky
- 250 g másla
- ovoce dle chuti – maliny, borůvky, jahody, kivi…
- 2 želatiny Celý recept Ovocný dort
- 0,5 kg krůtích prsíček
0,2 kg čerstvé červené papriky
0,1 kg bílé cibule
čerstvý tymián
1 stroužek česneku
sladká paprika mletá
0,1 kg másla na opečení
0,5 l vývaru
0,2 l smetany
0,5 kg těstovin
0,1 l oleje na smažení
1 citron nebo ocet na zakápnutí
1 zakysaná smetana
1 svazek čerstvé pažitky
sůl, pepř Celý recept Krůtí prsa na smetaně s čerstvou paprikou
- 1,5 kg horního krůtího stehna s kostí a kůží
0,2 kg uzeného špeku
0,5 kg cibule
50 g česneku
1 balíček kmínu
4 ks bobkového listu
5 kuliček nového koření
20 kuliček celého pepře
čerstvý tymián
0,1 l bílého vína
0,5 l drůbežího vývaru
0,4 kg divoké rýže
4 ks hřebíčku
0,2 kg másla (může být místo oleje)
0,1 l oleje na opečení masa
sůl, pepř Celý recept Krůtí stehno ala bažant
- 500 kg hořké čokolády
200 g másla
4 žloutky
100 g hladké mouky
100 g cukru.
10 bílků
100 g cukru
olej a mouku na vysypání formy
- 300 g bezlepkové mouky (Jizerka, Mantler…)
5 g cukru
1/2 kostky droždí nebo 8 g sušeného droždí
kávová lžička soli (7 g)
200 – 230 ml vody
30 ml oleje
400 g drcených rajčat
200 g červené cibule
3 stroužky česneku
čerstvé oregáno a bazalka
pepř, špetka soli
10 ml oleje
na pokladení:
bezlepková šunka, bezlepkový salám
žampiony, olivy, mozzarela, ananas, kukuřice, tuňák,
sýr gorgonzola, niva… dle chuti
parmazán na posypání Celý recept Bezlepková pizza
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář