reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Beafsteak z pravé svíčkové s bernskou omáčkou

  • 1 kg hovězí svíčkové
    0,1 l oleje na smažení
    0,1 kg másla
  • rozmarýn, tymián, česnek, sůl, pepř
  • omáčka
  • 1-2 lžíce octa, 1 dcl bílého vína, 2 žloutky, 300 g másla, 2 malé cibule, lžička drobně nasekaného estragonu, šťáva z půlky citronu, cayenský pepř, sůl

Celý recept Beafsteak z pravé svíčkové s bernskou omáčkou

Tři druhy špízů

Špíz z drůbežích jater

  • 0,7 kg – kuřecích jater
  • 0,3 kg – uzeného špeku
  • 0,3 kg – cibule
  • 0,3 kg – meruněk čerstvých – pokud nebudou konzerva
  • sůl, pepř

Špíz z hovězí svíčkové

  • 0,7kg – hov. svíčkové
  • 0,3kg – žampionů
  • 0,3kg – cibule
  • 0,3kg – uzeného špeku

Špíz s krůtím masem

  • 0,5 kg – papriky – červená, žlutá
  • 0,3 kg – cibule
  • 0,7 kg – krůtích prsou
  • 0,3kg – chorizo klobásy
  • 0,3kg – cukety

Marináda

Créme brulée

 

Zapečené brambory se zakysanou smetanou a bylinkami

Pórková polévka s červenou čočkou

Ryba po provensálsku

1 kg mražené mořské tresky nebo štiky,

1/2 kg rajčat,

1/2 kg cukety,

1/2 kg brambor,

1/2 kg rajčat v konzervě,

2 stroužky česneku,

provensálské koření,

0,2 l olivového oleje,

citron,

cukr, sůl, pepř Celý recept Ryba po provensálsku

Studentské lívanečky

  • 1 l mléka, špetka soli,
    2 lžíce moučkového cukru,
    40 g čerstvého droždí,
    4 vejce,
    600 g polohrubé mouky,
    citron,
    skořicový cukr,
    olej na smažení
    500 g borůvek (mohou být i kompotované nebo mražené),
    200 g cukru,
    Solamyl
    šlehačka Celý recept Studentské lívanečky

Jablečný koláč s ořechy a omáčkou sabayone

na koláč

  • 2 kg jablek jonagold
    200 g drcených vlašských ořechů
    200 g hrozinek
    rum tuzemský
    skořice
    cukr krystal
    1 citron
    strouhanka
    na žmolenku
    0,3 kg hrubé mouky
    0,25 kg cukr krupice
    0,25 kg máslo

 

na omáčku

Těstovinový salát s tuňákem

  • 1/2 kg těstovin Penne,
  • 150 g tuňáka,
  •  250 g bílého jogurtu,
  •  75 g majonézy,
  • 100 g červené papriky,
  • 100g žluté papriky, citron,
  • 100 g cibule,
  • 1x kukuřice (větší plechovka Bonduelle ),
  • plochá petrželová nať,
  • sůl, pepř Celý recept Těstovinový salát s tuňákem

Ovocný dort

na těsto:

  • 40 deka másla
  • 20 deka cukru
  • dvě vejce
  • 60 deka hladké mouky
  • citronovou kůru

na krém:

  • 1 l mléka
  • 20 dkg (nebo podle chuti) cukru
  • 2 pudingový prášek
  • dva lusky vanilky
  • 250 g másla
  • ovoce dle chuti – maliny, borůvky, jahody, kivi…
  • 2 želatiny Celý recept Ovocný dort

Krůtí prsa na smetaně s čerstvou paprikou

  • 0,5 kg krůtích prsíček
    0,2 kg čerstvé červené papriky
    0,1 kg bílé cibule
    čerstvý tymián
    1 stroužek česneku
    sladká paprika mletá
    0,1 kg másla na opečení
    0,5 l vývaru
    0,2 l smetany
    0,5 kg těstovin
    0,1 l oleje na smažení
    1 citron nebo ocet na zakápnutí
    1 zakysaná smetana
    1 svazek čerstvé pažitky
    sůl, pepř Celý recept Krůtí prsa na smetaně s čerstvou paprikou

Krůtí stehno ala bažant

  • 1,5 kg horního krůtího stehna s kostí a kůží
    0,2 kg uzeného špeku
    0,5 kg cibule
    50 g česneku
    1 balíček kmínu
    4 ks bobkového listu
    5 kuliček nového koření
    20 kuliček celého pepře
    čerstvý tymián
    0,1 l bílého vína
    0,5 l drůbežího vývaru
    0,4 kg divoké rýže
    4 ks hřebíčku
    0,2 kg másla (může být místo oleje)
    0,1 l oleje na opečení masa
    sůl, pepř Celý recept Krůtí stehno ala bažant

Čokoládový dort s hruškovým kompotem

  • 500 kg hořké čokolády
    200 g másla
    4 žloutky
    100 g hladké mouky
    100 g cukru.
    10 bílků
    100 g cukru
    olej a mouku na vysypání formy

Confit z králíka s fenyklem, šalotkou a brambory

Bezlepková pizza

  • 300 g bezlepkové mouky (Jizerka, Mantler…)
    5 g cukru
    1/2 kostky droždí nebo 8 g sušeného droždí
    kávová lžička soli (7 g)
    200 – 230 ml vody
    30 ml oleje
    400 g drcených rajčat
    200 g červené cibule
    3 stroužky česneku
    čerstvé oregáno a bazalka
    pepř, špetka soli
    10 ml oleje
    na pokladení:
    bezlepková šunka, bezlepkový salám
    žampiony, olivy, mozzarela, ananas, kukuřice, tuňák,
    sýr gorgonzola, niva… dle chuti
    parmazán na posypání Celý recept Bezlepková pizza

Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.