|
|
|
- mušle slávky -1kg (čerstvé)
drcená rajčata -0,5 kg
šalotka – 0,1kg
česnek – 5 stroužků
mrkev – 0,2 kg
řapíkatý celer – 0,2 kg
bazalka čerstvá – 1 svazek
bílé víno – 0,5 l (suché)
olivový olej -0,2 l
sůl, pepř
citron 2 ks
bílý chléb pro přípravu krutonů Celý recept Rajčatová polévka s mušlemi
- 4 – 5 ks mořského vlka (záleží na velikosti ryb)
rozmarýn, tymián, petržel, bazalka – vše čerstvé
5 ks malých artyčoků
2 kg brambory grenaille
200 g černých oliv bez pecek
0,3 kg červené cibule
1 kg cherry rajčátek
palička česneku – dle chuti
0,3 l olivový oleje extra virgin
0,3 l bílého vína
2 ks sušených chilli papriček, citron, sůl Celý recept Pečený mořský vlk se zeleninou
- telecí svíčková -1 kg
bílé pečivo -0,2 kg
žampiony- 0,2 kg
zelené fazolky – 0, 25 kg
šalotka – 0,3 kg
česnek – 0,1 kg
smetana-0,2 l
bílé víno suché – 0,2 l
sůl, pepř
telecí vývar -0,5 l
vepřová bránice-0,5 kg
máslo – 0,25 kg
pažitka čerstvá -1 svazek
uzený špek – 0,3 kg
citron 1ks
olej na smažení – 0,2l Celý recept Plněná telecí svíčková se zelenými fazolkami
- 1 zajíc
0,5 kg mrkve
0,5 kg celeru
0,2 kg petržele
0,3 kg cibule
0,5 l bílého vína na naložení
0,1 kg cukru
divoké koření – černý pepř, bobkový list, nové koření
0,3 kg másla
0,5 l smetany 33%
0,1 l oleje na smažení
0,2 kg uzeného špeku (plátky)
čerstvý tymián
0,1 kg hladké mouky
sůl, pepř
2 citrony
1 brusinkový kompot (Darbo)
šlehačku Celý recept Zajíc na smetaně
- 4 čerstvé artyčoky
0,6 kg telecího mletého masa (vysoký roštěnec)
2 vejce
0,2 l bílého vína
česnek dle chuti
petržel – čerstvá plochá nať
0,2 l olivového oleje extra virgin
0,1 kg strouhanky
0,5 kg citronů
0,5 l drůbežího vývaru
0,1 kg sýra parmazán
1x bílý chléb italského typu
sůl, pepř Celý recept Dušené artyčoky plněné telecím masem
Na těsto
- 0,25 kg hladká mouka
- 4 vejce
- 5 g soli
- 30 g cukru
- 25 g droždí
- 125 g másla
- 0,5 dl mléka
- Na sirup
- voda 0,5 l
- cukr 0,5 l
- rum 0,15 l (tmavý třtinový cukr)
- 3 polévkové lžíce marmelády meruňkové
- 33% smetana na šlehání Celý recept Babá v rumovém sirupu
- 1x hovězí svíčková – asi 2kg
0,1 kg sušených smržů
0,5 l hovězího vývaru
0,2 l smetana (33 % tuku)
0,1 kg cibule šalotky
0,5 kg citronů
0,2 l bílého vína
česnek
čerstvý tymián
čerstvý rozmarýn
0,2 kg másla
0,1 l oleje na smažení
0,5 kg kachního sádla
1 kg brambor na pečení
sůl, pepř Celý recept Pečená hovězí svíčková, brambůrky smažené v kachním sádle a smržová omáčka
- 70% kvalitní čokoláda 100 g
- 2 vejce
- cukr krystal 50 g
- hladká mouka 20 g
- máslo 60 g
- máslo na vymazání formiček 10 g
- med 2 lžičky
- cukr krystal 1 lžička
- kakao na vysypání formiček 10 g
- mražené jahody a maliny 300 g
- pistáciové zmrzliny 100 g
Celý recept Čokoládový fondant s pistáciovou zmrzlinou a horkým ovocem
5 porcí
- kuřecí prsní řízky 750 g
- šunka od kosti 300 g
- eidam na plátky 200 g
- eidam vcelku na strouhání 250 g
- vejce 3 kusy
- sůl dle potřeby
- strouhanka na obalení
- hladká mouka na obalení
Celý recept Maďarský Cordon Bleu, šťouchané brambory se slaninou a cibulkou
- rajčata 5 kusů
- uzený losos 150 g
- měkký tvaroh 250 g
- tavené sýry (apetito) 2 kusy
- plátky citronu a lístky bazalky na ozdobení 1 dávka
Celý recept Plněné rajče s opečeným toastem
- hovězí roštěná 5 plátků
- 1 cibule
- trochu hladké mouky
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- rýže
Celý recept Přírodní roštěná s rýží
- hovězí oháňka 500 g
- kořenová zelenina – 2 mrkve, 1 petržel a čtvrtka celeru 1 dávka
- sůl 1 špetka
- česnek 2 stroužky
- celý pepř 2 kuličky
- nové koření 3 kuličky
Celý recept Vývar z hovězí oháňky s drobením
- mražený špenát 1 balení
- hrubá mouka 3 lžíce
- žloutky 3 kusy
- sůl 1 kus
- sníh ze tří bílků 1 dávka
Sýrová omáčka
- smetana na šlehání 250 ml
- tavený sýr 1 dávka
- niva 100 g
Celý recept Špenátová roláda s míchanými vejci, sýrová omáčka
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář