reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Babiččina bramboračka

  • vepřové žebírka 500 g
  • velké brambory 2 kusy
  • cibule 1 kus
  • mrkev 1 kus
  • celý pepř 3 kuličky
  • 1/4celeru 1 kus
  • česnek 2 stroužky
  • vejce 2 kusy
  • hladká mouka 3 lžíce
  • sádlo 1 lžíce
  • majoránka 1 špetka
  • sušené houby 1 hrst
  • petržel

Celý recept Babiččina bramboračka

Růžový toust

  • 1 vejce
  • velká lžíce tresky v oleji (losos v oleji)
  • 2 velká bageta
  • olej 200 ml
  • sůl 1 špetka
  • 1 jarní cibulka
  • ledový salát na ozdobu
  • 1 citron

Celý recept Růžový toust

Francouzské brambory

  • uzené maso 400 g
  • anglická slanina 300 g
  • eidam 300 g
  • brambory 1.5 kg
  • pepř 1 špetka
  • sůl 0.5 lžičky
  • smetana 250 ml
  • vejce 2 kusy
  • cibule 2 kusy

Celý recept Francouzské brambory

 

Zeleninový salát s kuřecím masem

  • větší prsní kuřecí řízky 2 kusy
  • okurka 1 kus
  • cherry rajčata 1 balení
  • kukuřice 1 konzerva
  • červená paprika 1 kus
  • žlutá paprika 1 kus
  • cibule 1 kus
  • listový salát „de luxe“ 1 balení
  • sůl a pepř dle chuti

Celý recept Zeleninový salát s kuřecím masem

Hruškový kompot

Špenát

  • 500 g mladých špenátových listů
    0,2 l olivového oleje sansa
    máslo
    sůl
    pepř
    stroužek česneku
    muškátový ořech Celý recept Špenát

Pečený hovězí vysoký roštěnec

Dýňový koláč s lískovými ořechy

na těsto:

  • 600 g hladké mouky
    20 g droždí
    100 g cukru
    1 dl mléka na kvásek
    180 ml oleje
    2 vejce

na náplň:

  • 500 g muškátové dýně
    meruňková marmeláda

na ořechovou žmolenku:

Lín na modro

  • 4 líny

na zeleninu julienne:

  • 100 g mrkve
    100 g celeru
    100 g řapíkatého celeru
    půl pórku
    4 žampióny

na rybí vývar:

  • odřezky z ryb
    0,2 l bílého vína
    1 zelenou část pórku
    2 bobkové listy
    10 kuliček černého pepře
    2 snítky tymiánu
    kousek citrónové kůry
    sůl

na bylinkovou omáčku:

  • 0,4 l vývaru z lína
    4 žloutky
    100 g másla
    0,1 l smetany na šlehání
    cayenský pepř
    citrónová šťáva
    pažitka
    kopr
    kerblík Celý recept Lín na modro

Gratinované brambory se smetanou

Pečený daňčí hřbet s kapustou, celerovým pyré a vinnou omáčkou

  • daňčí hřbet s kostí
    200 g cibule
    200 g mrkve
    200 g celeru
    100 g petržele
    divoké koření (nové koření, celý pepř, bobkový list)
    jalovec celý
    100 g rajského protlaku
    0,7 l francouzského červeného vína
    250 g másla
    2 stroužky česneku
    200 ml slunečnicového oleje

na kapustu:

  • 500 g kapusty
    olej
    100 g anglické slaniny
    100 g šalotky
    lanýže nebo lanýžová pasta
    lanýžový olej
    sůl
    pepř
    kousek másla

na celerové pyré:

Domácí tatarská omáčka

  • 200 g majonézy
    2 šalotky
    2 sterilované okurky
    30 g kaparů
    1 lžíce dijonské hořčice
    1 lžíce worcesteru
    šťáva z půlky citronu
    sůl
    cayenský pepř
    černý pepř Celý recept Domácí tatarská omáčka

Čokoládový dort

  • 500 g hořké čokolády
    200 g cukru
    200 g másla
    4 žloutky
    10 bílků

na doplnění:

Mořský jazyk se zeleninou julienne a champagne omáčkou

Domácí tlačenka

  • 1 kg vepřové plece
    300 g vepřového bůčku
    100 g vepřových jater
    150 g vepřových kůží
    2 cibule
    sádlo
    mletý zázvor
    mletý bílý pepř
    česnek
    muškátový květ
    majoránka
    sůl
    sáčky na tlačenku
    provázek Celý recept Domácí tlačenka

Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.