(cca 5 porcí)
- 500 g italských těstovin
8 žloutků
300 g guanciale/pancetty
panenský olivový olej
2 dl bílého vína
parmezán dle chuti
sůl
pepř Celý recept Těstoviny carbonara
|
|
||||||||
|
(cca 5 porcí)
na nálev:
na dozdobení:
Směs koření
Dáme vařit brambory a červenou řepu. Mezitím si nadrobno pokrájíme řapíkatý celer, zelenou petržel a cibuli. Cibuli a následně celer zpěníme na olivovém oleji, přidáme mleté hovězí maso a uvařenou a nastrouhanou řepu. Okořeníme směsí, muškátovým oříškem, květem, solí a pepřem a přilijeme vývar z červené řepy. Nakonec přidáme čerstvou nakrájenou petržel. Brambory rozšťoucháme, přidáme smetanu a sůl, vznikne spíš pyré. Přidáme petržel a můžeme podávat. Zdroj: Hovězí maso s červenou řepou ovoněné muškátovým oříškem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-maso-s-cervenou-repou[On-line 28.3.2012]
Indické placičky
Kuře zbavíme kůže. Rozporcujeme ho na malé kousky – čím menší, tím lepší! Jemně ho osolíme a každý kousek masa nařízneme. Do misky dáme jogurt, olej, kokos, mléko, kokos, nastrouhanou cibuli na hrubo, prolisovaný česnek, šťávu z malého citronu a ostatní koření. Opět podle chuti jemně osolíme a vše pořádně promícháme. Maso naskládáme do pěkné zapékací nádoby, v níž pak budeme jídlo rovnou servírovat, a zalijeme vytvořenou pastou, kterou na maso pořádně vetřeme, aby dobře nasáklo. Necháme ho asi hodinu odležet. Poté upečeme v troubě zhruba při teplotě 200 stupňů dozlatova. Při pečení obracíme, mícháme a poléváme sosem.Kuře se ale nesmí za žádných okolností před pečením ani během pečení polévat vodou! Přílohou jsou placky. Z ingrediencí vytvoříme rukou hladké těsto. Konzistence má mít asi jako chlebové, tedy tužší jak na buchty. Vody přidáváme dle potřeby po troškách, až vznikne potřebná tuhost těsta. Z vypracovaného těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme na menší kousky a vyválíme z něj slabší placičky. Smažíme v trošce oleje z obou stran. Na placičkách se utvářejí bubliny a to je správné, tak to má vypadat. Jde to rychle, tak pozor, ať se nepřipálí! Barva placek musí zůstat světlá, mírně narůžovělá s tmavšími místy na bublinách. Placičkami potom nabíráme sos z kuřete. Je to výtečné a vše se pojídá rukama. Zdroj: Kuře po indicku s placičkami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kure-po-indicku-s-placickami [On-line 28.3.2012] 5 porcí
Těsto
Sýrovou omáčka
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>. |
||||||||
|
Powered by WordPress & the Atahualpa Theme by BytesForAll. Discuss on our WP Forum |
||||||||
Poslední tip, trik či komentář