reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Těstoviny carbonara

(cca 5 porcí)

  • 500 g italských těstovin
    8 žloutků
    300 g guanciale/pancetty
    panenský olivový olej
    2 dl bílého vína
    parmezán dle chuti
    sůl
    pepř Celý recept Těstoviny carbonara

Utopenci

  • buřty (špekáčky)
    sterilované kyselé okurky
    sterilované feferonky
    sterilované kozí rohy
    cibule

na nálev:

  • 1 l vody
    0,5 l octa
    nové koření
    sušené chilli papričky
    pepř
    mleté chilli
    bobkový list Celý recept Utopenci

Rakvičky

  • 600 g cukru moučky
    40 g vajec
    200 g žloutků
    1 sáček vanilkového cukru
    100% tuk na vymazání

na dozdobení:

 

Hovězí maso s červenou řepou ovoněné muškátovým oříškem

  • hovězí zadní kýta – mletá 1 kg
  • červená řepa 1 kg
  • menší celer 1 kus
  • sůl
  • cibule 1 kus
  • brambory 5 kusů
  • smetana na vaření 1 kelímek
  • nastrouhaný muškátový oříšek 1 špetka
  • muškátový květ 1 špetka

Směs koření

  • sušený zázvor 1 špetka
  • sušený česnek 1 špetka
  • sušená cibule 1 špetka
  • bílá mletá hořčice 1 špetka
  • sušená sladká paprika 1 špetka
  • olivový olej 1 špetka
  • zelená petržel (do šťouchaných brambor) 1 svazek
  • řapíkatý celer 1 kus

Dáme vařit brambory a červenou řepu. Mezitím si nadrobno pokrájíme řapíkatý celer, zelenou petržel a cibuli. Cibuli a následně celer zpěníme na olivovém oleji, přidáme mleté hovězí maso a uvařenou a nastrouhanou řepu. Okořeníme směsí, muškátovým oříškem, květem, solí a pepřem a přilijeme vývar z červené řepy. Nakonec přidáme čerstvou nakrájenou petržel.

Brambory rozšťoucháme, přidáme smetanu a sůl, vznikne spíš pyré. Přidáme petržel a můžeme podávat.

Zdroj:  Hovězí maso s červenou řepou ovoněné muškátovým oříškem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-maso-s-cervenou-repou[On-line 28.3.2012]

Tatarský biftek, topinky

  • hovězí roštěná 500 g
  • 1 vejce
  • červená sladká mletá paprika 1 lžička
  • pepř
  • hořčice 1 lžička
  • kečup 1 lžička
  • cibule 1 kus
  • česnek 5 stroužků
  • chléb na topinky

Celý recept Tatarský biftek, topinky

Lehký ovocný salát s vlašskými oříšky

  • banány 3 kusy
  • jablka 3 kusy
  • větší manadarinky 5 kusů
  • menší konzerva ananasu 1 kus
  • čerstvé jahody 200 g
  • větší pribináček (dva malé) 1 kus
  • smetana ke šlehání 1 kus
  • moučkový cukr 1 lžíce
  • rozsekané vlašské oříšky 1 hrst

Celý recept Lehký ovocný salát s vlašskými oříšky

Kuře po indicku s placičkami

  • kuře
  • velký bílý jogurt
  • 1 větší cibule
  • sůl
  • pepř
  • česnek 6 stroužků
  • indické koření (garam massala) 2 lžičky
  • nastrouhaný zázvor 1 lžička
  • kokos 2 lžíce
  • šťáva z 1 citronu
  • sklenka oleje
  • kokosové mléko 1 konzerva

Indické placičky

  • prášek do pečiva 0.5 sáčku
  • voda
  • sůl
  • polohrubá mouka 500 g

Kuře zbavíme kůže. Rozporcujeme ho na malé kousky – čím menší, tím lepší! Jemně ho osolíme a každý kousek masa nařízneme.

Do misky dáme jogurt, olej, kokos, mléko, kokos, nastrouhanou cibuli na hrubo, prolisovaný česnek, šťávu z malého citronu a ostatní koření. Opět podle chuti jemně osolíme a vše pořádně promícháme.

Maso naskládáme do pěkné zapékací nádoby, v níž pak budeme jídlo rovnou servírovat, a zalijeme vytvořenou pastou, kterou na maso pořádně vetřeme, aby dobře nasáklo. Necháme ho asi hodinu odležet. Poté upečeme v troubě zhruba při teplotě 200 stupňů dozlatova. Při pečení obracíme, mícháme a poléváme sosem.Kuře se ale nesmí za žádných okolností před pečením ani během pečení polévat vodou!

Přílohou jsou placky. Z ingrediencí vytvoříme rukou hladké těsto. Konzistence má mít asi jako chlebové, tedy tužší jak na buchty. Vody přidáváme dle potřeby po troškách, až vznikne potřebná tuhost těsta. Z vypracovaného těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme na menší kousky a vyválíme z něj slabší placičky. Smažíme v trošce oleje z obou stran. Na placičkách se utvářejí bubliny a to je správné, tak to má vypadat. Jde to rychle, tak pozor, ať se nepřipálí! Barva placek musí zůstat světlá, mírně narůžovělá s tmavšími místy na bublinách. Placičkami potom nabíráme sos z kuřete. Je to výtečné a vše se pojídá rukama.

Zdroj: Kuře po indicku s placičkami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kure-po-indicku-s-placickami [On-line 28.3.2012]

Pečená rajčata s kuskusem a sýrem

5 porcí

  • kuskus 100 g
  • citronová šťáva 1 lžička
  • zeleninový bujon 1 kus
  • větší rajčata 5 kusů
  • niva nebo ovčí sýr 100 g
  • česnek 4 stroužky
  • čerstvá bazalka na ozdobu
  • olivový olej
  • pepř a sůl dle chuti

Celý recept Pečená rajčata s kuskusem a sýrem

Vanilkový cheesecake s jahodami

  • máslové sušenky 250 g
  • máslo 100 g
  • vanilkový lusk 1 lístek
  • měkký čerstvý sýr typu žervé, např. lučiny 600 g
  • moučkový cukr 100 g
  • smetana ke šlehání 250 ml

Celý recept Vanilkový cheesecake s jahodami

Mořský vlk v solné krustě se špenátem

  • čerstvý mořský vlk 1.5 kg
  • mořská sůl 2 kg
  • bílek 2 kusy
  • směs čerstvých bylinek na rybu 1 dávka
  • sůl 1 špetka
  • čerstvý špenát 400 g
  • cibule 1 kus
  • smetana 100 ml

Celý recept Mořský vlk v solné krustě se špenátem

Tatarák z lososa

  • filet z čerstvého lososa 500 g
  • jarní cibulka 1 svazek
  • citron 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka
  • kapary 1 lžička
  • bagetky k podávání

Celý recept Tatarák z lososa

Cheesecake

  • jemný čerstvý smetanový sýr 900 g
  • vejce 3 kusy
  • smetana ke šlehání
  • 2/3 hrnku cukru krupice
  • měkké karamelky 150 g
  • máslové sušenky 250 g
  • malé máslo dle potřeby
  • čerstvé jahody na ozdobu

Celý recept Cheesecake

Domácí gnocchi

Těsto

  • brambory 4 kusy
  • vejce 1 kus
  • sůl 1 špetka
  • hladká mouka dle potřeby 1 dávka

Sýrovou omáčka

  • sýr brie 80 g
  • gorgonzola 80 g
  • ementál 80 g
  • parmazán 80 g
  • mléko dle potřeby 200 ml
  • žloutek 1 kus

Celý recept Domácí gnocchi

Dortíčky

  • hořká čokoláda 60 g
  • holanské kakao 40 g
  • hladká mouka 100 g
  • jedlá soda 0.5 lžičky
  • 3/4 lžičky prášku do pečiva 1 sáček
  • vejce 2 kusy
  • máslo 110 g
  • cukr 150 g
  • zakysaná smetana 0.5 šálku
  • sůl 0.5 lžičky

Celý recept Dortíčky

Zahradnická roláda s pečenými bramborami

  • krůtí prsa 500 g
  • tvrdý sýr, nakrájený na plátky 50 g
  • máslo 40 g
  • pórek 1 kus
  • pepř 1 špetka
  • sůl 0.5 lžičky
  • mražená zeleninová směs s kukuřicí 450 g
  • provensálské koření 1 lžička
  • vejce 1 kus
  • zelená petrželová nať 1 kus
  • rajský protlak 70 g
  • zeleninový vývar 0.3 l
  • sladká smetana 0.2 l
  • sušené oregano 1 lžíce

Celý recept Zahradnická roláda s pečenými bramborami


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.