|
|
|
Potřebujeme:
- brambory,
zelené fazolky,
zelené salátové listy – mix (římský salát, rukola, polníček, ledový salát),
krůtí prsa,
zeleninový vývar,
kozí sýr čerstvý nebo tvrdý (ne plísňový),
sušené fíky nebo meruňky (nesířené!),
černé olivy,
pistácie nebo plátky mandlí
Dresink:
Potřebujeme:
- 800 g mušlí svatého Jakuba,
200 g pancetty,
2 lžíce másla,
sůl, pepř
Na kaši:
- 2 lžíce másla,
2 lžíce pokrájené šalotky,
500 g kořenové petržele,
200 ml smetany,
tymián,
víno,
sůl
Na dokončení:
Potřebujeme:
- 1 lžíci kvalitního sypaného černého čaje,
20 g čerstvého zázvoru,
200 ml rumu,
200 ml červeného vína,
4 lžičky medu,
5 kousků hřebíčku,
50 ml pomerančové šťávy,
kolečka pomeranče Celý recept Horký punč
Potřebujeme:
- 2 hrnky nahrubo nastrouhané cukety,
- 2 hrnky nahrubo nastrouhaných brambor typu C,
- 1 hrnek kysaného zelí,
- 1 hrnek hladké mouky,
- 1 hrnek strouhanky,
- 3 vejce,
- 1 palici česneku,
- hrst majoránky,
- sádlo,
- sůl, pepř Celý recept Cuketové bramboráky
Potřebujeme:
- 100 g kvalitní hořké čokolády,
- 5 žloutků,
- 250 ml smetany ke šlehání,
- 20 g krupicového cukru,
- dřeň z poloviny lusku vanilky,
- 100 ml Whisky Creamu (Bailey’s nebo jiného alkoholu),
- 4 ks cukrářských piškotů
Na bílkový sníh:
Potřebujeme:
- 500 g slávek,
- 200 g kořenové zeleniny,
- 100 g šalotky,
- 50 g česneku,
- 200 ml Martini,
- 100 ml smetany,
- velkolistou petržel,
- olivový olej,
- sůl, pepř Celý recept Dušené slávky s Martini
Potřebujeme:
- 1 uzené koleno,
- 200 g čočky,
- 150 g brambor,
- 1 mrkev,
- 1 celer,
- 4 kvalitní párky,
- 150 ml zakysané smetany,
- 1 lžíci másla,
- 2 lžíce rajčatového protlaku,
- jíšku,
- bobkový list,
- tymián,
- petržel,
- ocet,
- cukr, sůl Celý recept Čočková s uzeninou
Potřebujeme:
- 5 lžic rozpuštěného másla,
- 100 g loupaných mandlí,
- 1 větší hrušku,
- ¾ hrnku podmáslí,
- ¾ hrnku sirupu z agáve,
- ½ lžičky skořice,
- 1 vejce,
- 1 a ¼ hrnku celozrnné špaldové mouky,
- 1 lžičku zázvoru,
- 1 a ½ lžičky jedlé sody,
- něco na ozdobu – mandlová smetana Celý recept Hruškový koláč se zázvorem
Potřebujeme:
- 2 ks pražmy královské,
- 600 g zeleniny (mrkev, celer, řapíkatý celer, pórek),
- 50 g zázvoru,
- 4 stroužky česneku,
- 2 polévkové lžíce másla,
- tymián,
- 100 ml bílého vína,
- sůl, pepř Celý recept Pečená pražma královská na zelenině julienne
Potřebujeme:
Na těsto:
- 200 g másla,
- 200 g žervé (čerstvý smetanový sýr),
- 300 g hladké mouky,
- špetku soli
Na posypání:
Potřebujeme:
- 1 balíček skleněných úzkých nudlí,
- 4 lžíce rostlinného oleje,
- 1 lžičku sezamového oleje,
- 3 jarní zelené cibulky,
- 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky,
- 5 stonků řapíkatého celeru,
- 1 mrkev,
- 1 balíček hub Shiitake nebo Jidášova ucha,
- 100 g čerstvých fazolových nebo sójových výhonků,
- 2 lžíce rybí omáčky,
- 2 lžíce rýžového octa,
- 2 lžíce palmového nebo tmavého cukru,
- 200 g nasekaných nepražených arašídů nebo kešu,
- 4 lžíce chilli omáčky,
- ½ hrnku nati koriandru,
- 2 limetky Celý recept Thajský nudlový salát
BEŠAMEL A JEHO VARIANTY:
Potřebujeme:
- 1 mrkev,
1 cibuli,
100 g másla,
2 hřebíčky,
2 bobkové listy,
1 lžičku nasekané hladkolisté petrželky,
4 lžíce hladké mouky,
400 ml mléka,
100 ml smetany,
muškátový oříšek,
sůl, pepř Celý recept Základní omáčky – Bešamel a varianty
Potřebujeme:
- fazole adzuki, dopředu namočené,
sušené nesířené meruňky,
sušené švestky,
datle,
strouhaný kokos,
vlašské ořechy,
jablečná koncentrovaná šťáva,
skořice,
loupané mandle Celý recept Fazolové kuličky
Potřebujeme:
cizrnu (dopředu namočenou a uvařenou),
čínské zelí,
pohankovo-špaldové vrtulky (těstoviny),
cibuli,
kari koření,
brokolici,
žampiony,
tofunézu,
umeocet,
dijonskou hořčici,
mrkev nakrájenou na julienne,
olej
Vrtulky uvaříme a na sítku prolijeme studenou vodou, dáme stranou. Na oleji orestujeme cibuli, zasypeme kari kořením, orestujeme i mrkev. Přidáme na nudličky pokrájené čínské zelí (část si dáme stranou). Brokolici krátce spaříme, růžičky i s košťály pokrájíme a přidáme na pánev. Ochutíme dijonskou hořčicí a osolíme. Vmícháme cizrnu.
V míse smícháme vrtulky se zeleninovou směsí z pánvičky a přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony a druhou část čínského zelí. Promísíme s tofunézou a ochutíme umeoctem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/testovinovy-salat-s-cizrnou-7-11-2011.html
Potřebujeme:
- 400 g kančí krkovice mleté nahrubo,
- 200 g kořenové zeleniny nakrájené na malé kostičky,
- 50 g šalotky,
- 100 g rajčat pelati (loupaná rajčata ve vlastní šťávě),
- 100 ml červeného vína,
- 250 ml Demi-glace (omáčka – silný vývar),
- rozmarýn,
- divoké koření,
- sůl, pepř, olej,
- na vložku – hříbky, česnek, rozmarýn Celý recept Ragú z divočáka
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář