reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborový salát s kozím sýrem a krůtím masem

Potřebujeme:

  • brambory,
    zelené fazolky,
    zelené salátové listy – mix (římský salát, rukola, polníček, ledový salát),
    krůtí prsa,
    zeleninový vývar,
    kozí sýr čerstvý nebo tvrdý (ne plísňový),
    sušené fíky nebo meruňky (nesířené!),
    černé olivy,
    pistácie nebo plátky mandlí

Dresink:

Petrželová kaše s mušlemi sv. Jakuba

Potřebujeme:

  • 800 g mušlí svatého Jakuba,
    200 g pancetty,
    2 lžíce másla,
    sůl, pepř

Na kaši:

  • 2 lžíce másla,
    2 lžíce pokrájené šalotky,
    500 g kořenové petržele,
    200 ml smetany,
    tymián,
    víno,
    sůl

Na dokončení:

Horký punč

Potřebujeme:

  • 1 lžíci kvalitního sypaného černého čaje,
    20 g čerstvého zázvoru,
    200 ml rumu,
    200 ml červeného vína,
    4 lžičky medu,
    5 kousků hřebíčku,
    50 ml pomerančové šťávy,
    kolečka pomeranče Celý recept Horký punč
 

Cuketové bramboráky

Potřebujeme:

  • 2 hrnky nahrubo nastrouhané cukety,
  • 2 hrnky nahrubo nastrouhaných brambor typu C,
  • 1 hrnek kysaného zelí,
  • 1 hrnek hladké mouky,
  • 1 hrnek strouhanky,
  • 3 vejce,
  • 1 palici česneku,
  • hrst majoránky,
  • sádlo,
  • sůl, pepř Celý recept Cuketové bramboráky

Čokoládový krém se sněhovou čepicíkrém

Potřebujeme:

  • 100 g kvalitní hořké čokolády,
  • 5 žloutků,
  • 250 ml smetany ke šlehání,
  • 20 g krupicového cukru,
  • dřeň z poloviny lusku vanilky,
  • 100 ml Whisky Creamu (Bailey’s nebo jiného alkoholu),
  • 4 ks cukrářských piškotů

Na bílkový sníh:

Dušené slávky s Martini

Potřebujeme:

  • 500 g slávek,
  • 200 g kořenové zeleniny,
  • 100 g šalotky,
  • 50 g česneku,
  • 200 ml Martini,
  • 100 ml smetany,
  • velkolistou petržel,
  • olivový olej,
  • sůl, pepř Celý recept Dušené slávky s Martini

Čočková s uzeninou

Potřebujeme:

  • 1 uzené koleno,
  • 200 g čočky,
  • 150 g brambor,
  • 1 mrkev,
  • 1 celer,
  • 4 kvalitní párky,
  • 150 ml zakysané smetany,
  • 1 lžíci másla,
  • 2 lžíce rajčatového protlaku,
  • jíšku,
  • bobkový list,
  • tymián,
  • petržel,
  • ocet,
  • cukr, sůl Celý recept Čočková s uzeninou

Hruškový koláč se zázvorem

Potřebujeme:

  • 5 lžic rozpuštěného másla,
  • 100 g loupaných mandlí,
  • 1 větší hrušku,
  • ¾ hrnku podmáslí,
  • ¾ hrnku sirupu z agáve,
  • ½ lžičky skořice,
  • 1 vejce,
  • 1 a ¼ hrnku celozrnné špaldové mouky,
  • 1 lžičku zázvoru,
  • 1 a ½ lžičky jedlé sody,
  • něco na ozdobu – mandlová smetana Celý recept Hruškový koláč se zázvorem

Pečená pražma královská na zelenině julienne

Potřebujeme:

Oříškové rohlíčky

Potřebujeme:

Na těsto:

  • 200 g másla,
  • 200 g žervé (čerstvý smetanový sýr),
  • 300 g hladké mouky,
  • špetku soli

Na posypání:

Thajský nudlový salát

Potřebujeme:

  • 1 balíček skleněných úzkých nudlí,
  • 4 lžíce rostlinného oleje,
  • 1 lžičku sezamového oleje,
  • 3 jarní zelené cibulky,
  • 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky,
  • 5 stonků řapíkatého celeru,
  • 1 mrkev,
  • 1 balíček hub Shiitake nebo Jidášova ucha,
  • 100 g čerstvých fazolových nebo sójových výhonků,
  • 2 lžíce rybí omáčky,
  • 2 lžíce rýžového octa,
  • 2 lžíce palmového nebo tmavého cukru,
  • 200 g nasekaných nepražených arašídů nebo kešu,
  • 4 lžíce chilli omáčky,
  • ½ hrnku nati koriandru,
  • 2 limetky Celý recept Thajský nudlový salát

Základní omáčky – Bešamel a varianty

BEŠAMEL A JEHO VARIANTY:
Potřebujeme:

Fazolové kuličky

Potřebujeme:

  • fazole adzuki, dopředu namočené,
    sušené nesířené meruňky,
    sušené švestky,
    datle,
    strouhaný kokos,
    vlašské ořechy,
    jablečná koncentrovaná šťáva,
    skořice,
    loupané mandle Celý recept Fazolové kuličky

Těstovinový salát s cizrnou

Potřebujeme:

cizrnu (dopředu namočenou a uvařenou),
čínské zelí,
pohankovo-špaldové vrtulky (těstoviny),
cibuli,
kari koření,
brokolici,
žampiony,
tofunézu,
umeocet,
dijonskou hořčici,
mrkev nakrájenou na julienne,
olej
Vrtulky uvaříme a na sítku prolijeme studenou vodou, dáme stranou. Na oleji orestujeme cibuli, zasypeme kari kořením, orestujeme i mrkev. Přidáme na nudličky pokrájené čínské zelí (část si dáme stranou). Brokolici krátce spaříme, růžičky i s košťály pokrájíme a přidáme na pánev. Ochutíme dijonskou hořčicí a osolíme. Vmícháme cizrnu.
V míse smícháme vrtulky se zeleninovou směsí z pánvičky a přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony a druhou část čínského zelí. Promísíme s tofunézou a ochutíme umeoctem.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/testovinovy-salat-s-cizrnou-7-11-2011.html

Ragú z divočáka

Potřebujeme:

  • 400 g kančí krkovice mleté nahrubo,
  • 200 g kořenové zeleniny nakrájené na malé kostičky,
  • 50 g šalotky,
  • 100 g rajčat pelati (loupaná rajčata ve vlastní šťávě),
  • 100 ml červeného vína,
  • 250 ml Demi-glace (omáčka – silný vývar),
  • rozmarýn,
  • divoké koření,
  • sůl, pepř, olej,
  • na vložku – hříbky, česnek, rozmarýn Celý recept Ragú z divočáka

Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.