reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kynuté knedlíky s meruňkovou marmeládou

Potřebujeme:

  • 20 g droždí,
  • 2 lžíce krupicového cukru,
  • 120 ml mléka,
  • 500 g polohrubé mouky,
  • 1 lžičku soli,
  • 1 balíček vanilkového cukru,
  • 100 ml smetany na vaření (10 – 12 % tuku),
  • 100 g meruňkové marmelády,
  • máslo na potření,
  • na servírování vanilkovou omáčku a mletý mák Celý recept Kynuté knedlíky s meruňkovou marmeládou

Zapékaná čekanka

Potřebujeme:

  • 8 puků čekanky,
    8 plátků parmské nebo normální šunky,
    8 brambor uvařených ve slupce,
    100 g másla,
    1 stroužek česneku,
    citrón,
    sůl a bílý pepř

Omáčka:

  • 100 g másla,
  • 100 g hladké mouky,
  • 200 ml smetany,
  • 2 žloutky,
  • 100 g tvrdého nastrouhaného sýra (Gruyer, Raclette)
  • citrónovou šťávu,
  • muškátový květ,
  • sůl, čerstvě mletý pepř Celý recept Zapékaná čekanka

Hrachová polévka

Potřebujeme:

  • 200 g hrachu,
  • 50 g sádla,
  • 100 g libovějšího špeku,
  • 1 cibuli,
  • 3 stroužky česneku,
  • 2 lžíce hladké mouky,
  • starší tmavý chléb,
  • majoránku,
  • sůl, pepř Celý recept Hrachová polévka
 

Fazolový vegetariánský hrnec

Potřebujeme:

  • fazole černé nebo červené (předem namočené a částečně uvařené – po dobu asi 45 minut, v papiňáku asi 30 minut),
  • dýni hokaido,
  • cibuli,
  • krájená rajčata z plechovky,
  • uzený tempeh,
  • chilli papričku,
  • zeleninový vývar,
  • bobkový list,
  • olej,
  • Umeocet,
  • Tamarin omáčku nebo Shoyu sojovou omáčku Celý recept Fazolový vegetariánský hrnec

Filet z kapra s černým kořenem

Potřebujeme:

Preclíky z kukuřičné mouky

Potřebujeme:

  • 80 g kukuřičné (polo)hrubé mouky,
  • 200 g pšeničné celozrnné mouky,
  • 2 lžičky Bio kypřicího prášku (vinného kamene),
  • 180 ml mléka,
  • 30 g rostlinného tuku,
  • půl lžičky soli,
  • 1 vejce na potření,
  • hrubou sůl a kmín na posypání Celý recept Preclíky z kukuřičné mouky

Česneková s olomouckými tvarůžky

Potřebujeme:

Čočkový chlebíček

Potřebujeme:

  • 300 g červené čočky,
    200 g celozrnného kuskusu,
    sušená rajčata,
    Kuzu (škrob z japonského vinného keře),
    bobkový list,
    římský kmín,
    kari koření,
    česnek,
    sůl Celý recept Čočkový chlebíček

Krkonošské kyselo

Potřebujeme:

  • 200 g chlebového kvasu,
  • 500 g brambor,
  • 10 g sušených hub – nejlépe stročky (nebo 100g čerstvých hub),
  • 50 g másla,
  • 1 dl smetany,
  • 4 vejce,
  • 1 cibuli,
  • 1 litr vody,
  • sůl, kmín Celý recept Krkonošské kyselo

Čočkové karbanátky

Potřebujeme:

  • červenou čočku dopředu uvařenou,
  • spařenou brokolici,
  • mrkev – nastrouhanou nahrubo,
  • kořenovou petržel – nastrouhanou nahrubo,
  • cibuli, česnek,
  • pórek,
  • lněná semínka,
  • majoránku,
  • 2 bílky,
  • Umeocet,
  • olej,
  • zelený listový salátek na servírování Celý recept Čočkové karbanátky

Krémová polévka z pečených kaštanů

Potřebujeme:

  • 200 g pečených a oloupaných kaštanů,
  • 1 malou cibulka,
  • 50 g másla,
  • 50 g řapíkatého celeru,
  • 50 g celeru bulvy,
  • 1 l kuřecího vývaru,
  • 2 plátky čerstvého zázvoru,
  • 50 ml ušlehané smetany,
  • sůl, pepř,
  • marinovaný zázvor na dochucení Celý recept Krémová polévka z pečených kaštanů

Bratislavské rohlíčky

Potřebujeme:

Těsto:

  • 300 g polohrubé mouky,
    200 g hladké mouky,
    1 vejce,
    20 g krupicového cukru,
    100 ml mléka,
    250 g Hery,
    25 g droždí,
    špetku soli,
    vejce na potření

Náplň:

Salát Nicoise

Potřebujeme:

  • 500 g malých francouzských nebo zámeckých brambor,
    200 g zelených fazolek,
    3 jarní lahůdkové cibulky,
    1 zelenou nebo červenou papriku,
    1 konzervu tuňáka ve vlastní šťávě,
    10 ančoviček,
    1 římský nebo ledový salát – ne hlávkový,
    4 vejce,
    8 uzrálých cherry rajčátek,
    100 g černých oliv bez pecky,
    1 stroužek česneku Celý recept Salát Nicoise

Kuřecí prsíčka na páře plněná zeleninou

Potřebujeme:

Petrželový krém s cuketou, rajčaty a krevetami

Potřebujeme:

  • 12 ks tygřích krevet (očištěných ocásků),
  • 12 cherry rajčat,
  • 1 cuketu,
  • 500 ml rybího vývaru,
  • 100 ml smetany 33%,
  • 4 lžičky zakysané smetany,
  • 100 g na kostky nakrájené petržele,
  • 100 ml bílého vína,
  • 2 šalotky (nadrobno nakrájené),
  • 2 lžíce másla,
  • muškátový oříšek,
  • sůl, pepř Celý recept Petrželový krém s cuketou, rajčaty a krevetami

Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.