reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ananasový dortík

  • 1. 5 hrnek polohrubé mouky
  • cukr krupice 250 ml
  • mléko 0.5 sklenice
  • olej 250 ml
  • vejce 2 kusy
  • prášek do pečiva 1 sáček

Celý recept Ananasový dortík

Masové kuličky s bramborovo-dýňovým pyré, smetanový dip

Masové kuličky

  • mleté maso 750 g
  • česnek 2 stroužky
  • velká cibule 1 kusy
  • vejce 1 kus
  • nasekaná petrželka 2 lžíce
  • strouhanka na zahuštění 1 dávka
  • olej na smažení 1 lžíce
  • sůl 1 špetka
  • černý mletý pepř 1 špetka
  • worcestrová omáčka 5 kapky
  • plnotučná hořčice 1.5 lžíce

Celý recept Masové kuličky s bramborovo-dýňovým pyré, smetanový dip

Špenátová roláda s lososem, podávaná s rozpečenou bagetkou

  • špenátové listy 150 g
  • smetana ke šlehání 100 ml
  • vejce 3 kusy
  • strouhaný parmazán 1 lžíce
  • polohrubá mouka 1 lžíce
  • čerstvý sýr (lučina, žervé, bylinková lučina) 120 g
  • uzený losos 250 g
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka

Celý recept Špenátová roláda s lososem, podávaná s rozpečenou bagetkou

 

Pařížské kostky

Krém

  • ledové kaštany 3 balení
  • smetana na šlehání 3 kusy

Korpus

  • vejce 3 kusy
  • polohrubá mouka 400 ml
  • hrubá mouka 2 lžíce
  • jedlá soda 1 lžička
  • cukr krupice 220 g
  • mléko 220 ml
  • kakao 4 lžíce
  • olej 110 ml

Celý recept Pařížské kostky

Vepřový steak s bylinkovým máslem, americké brambory, fazolové lusky

  • vepřová panenka 1 kg
  • koření na gyros 1 špetka
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka
  • sójová omáčka 1 lžíce
  • olej na smažení 1 dávka
  • máslo 2 lžíce

Celý recept Vepřový steak s bylinkovým máslem, americké brambory, fazolové lusky

Krémová česnečka s opékaným chlebem

  • 3 lžíce másla,
  • 3 lžíce hladké mouky,
  • 8 – 10 stroužků česneku
  • 250 ml smetany na vaření,
  • 750 ml vývaru z kostky masoxu,
  • 1 lžíce majoránky nebo petrželky,
  • sůl,
  • 2 – 3 žemle nebo chleba (nejlépe ze včerejšího dne)
  • olej nebo sádlo na osmažení

Celý recept Krémová česnečka s opékaným chlebem

Lehký italský salát, bageta

  • ledový salát 1 kus
  • rukola 2 hrsti
  • polníček 3 hrsti
  • cherry rajčátka 1 balení
  • olivový olej 2 lžíce
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka
  • strouhaný parmazán 1 lžíce

Celý recept Lehký italský salát, bageta

Ovocný dortík

Korpus

  • vejce 3 kusy
  • olej 3 lžíce
  • moučkový cukr 90 g
  • mouka 75 g
  • olej a mouka na vymazání formy

Celý recept Ovocný dortík

Bramborové placičky proložené vepřovými plátky

Placičky

  • 8 brambor,
  • 1 cibule,
  • 3 stroužky česneku,
  • sůl,
  • 3 vejce,
  • 3 lžíce strouhanky,
  • 3 lžíce polohrubé mouky,
  • l lžička koření na bramboráky,
  • olej na smažení,
  • 1 lžíce hladké mouky,
  • 200 ml vývaru nebo vody

Celý recept Bramborové placičky proložené vepřovými plátky

Pórková polévka

  • 1 pórek,
  • 1 zeleninový bujon,
  • 2 stroužky česneku,
  • 3 lžíce oleje,
  • 2 brambory,
  • 150 ml smetany na vaření
  • pepř,
  • sůl,
  • špetka kmínu,
  • 1 rohlík

Celý recept Pórková polévka

Zeleninový salát s dresinkem a kuřecím masem

  • 1 ledový salát
  • 500 g kuřecího masa ,
  • 1 okurka,
  • 1 velká paprika,
  • 200 g cherry rajčátek,
  • 250 g zakysané smetany,
  • 2 lžíce koření do salátu,
  • 10 lístků bazalky,
  • 1 lžíce grilovacího koření,
  • 1 lžíce koření na kuře
  • 2 lžíce oleje

Celý recept Zeleninový salát s dresinkem a kuřecím masem

Aromatické kachní kari

Potřebujeme:

  • 4 ks kachních stehen (obereme maso a uvaříme ve vodě s kokosovým mlékem),
  • 200 g brambor vařených v kokosovém mléce,
  • 100 ml kokosového mléka (čerstvého),
  • 0,5 ml kokosového mléka zbylého z vaření kachních stehen,
  • 30 g palmového cukru,
  • 3 polévkové lžíce rybí omáčky,
  • 100 g kari pasty Celý recept Aromatické kachní kari

Nákyp z vánočky s hruškami

Potřebujeme:

  • 1 vánočku,
  • 500 ml mléka,
  • 2 žloutky,
  • 1 balíček vanilkového cukru,
  • 250 g měkkého tvarohu,
  • 1 vejce,
  • 100 g moučkového cukru,
  • 1 citrón,
  • 1 balíček vanilkového cukru,
  • 6 hrušek,
  • 1 lžičku skořice,
  • 2 lžíce krupicového cukru,
  • 50 g rozinek,
  • 50 g másla,
  • máslo na vymazání a jemnou strouhanku na vysypání formy Celý recept Nákyp z vánočky s hruškami

Základní omáčka – Velouté

Potřebujeme:

  • 100 g másla,
    4 lžíce hladké mouky,
    400 ml VÝVARU – telecí, drůbeží, rybí,
    100 ml smetany,
    2 žloutky,
    sůl, pepř

Losos Teryiaki

 

Potřebujeme:

  • 600 g lososa,
  • 2 lžíce japonské sojové omáčky,
  • 1 lžíci Mirin vína na vaření (japonské slazené rýžové víno),
  • 2 lžičky vína sake,
  • 1 lžičku cukru,
  • 1 jarní cibulku,
  • 1 zázvor,
  • 1 bílou ředkev Celý recept Losos Teryiaki

Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.