|
|
|
Ingredience
- kuřecí stehna 2 kusy
- mrkev 1 kus
- petržel 1 kus
- kus celeru 1 dávka
- kousek kapusty 1 dávka
- větší růžička květáku 2 kusy
- polévkové koření 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- kmín 1 špetka
- ořech másla 1 dávka
- hladká mouka na jíšku 2 lžíce
- domácí nudle 1 hrst Celý recept Kuřecí kaldon
Ingredience
- jahody 3 kusy
- kuličky hroznového vína 1 dávka
- mandarinka 1 kus
- jablko 1 kus
- čtvrt banánu 1 dávka
- půlka kiwi 1 dávka
- kousek ananasu 1 dávka
- jogurt 1 kus
- posekané oříšky 1 lžíce
- med 1 lžička Celý recept Lehký ovocný předkrm
na 600 ml
- 1,5 l tmavého kuřecího vývaru
- 500 ml vody
- 300 ml bílého vína
- 3 lžíce oleje
- 1 kg kuřecích křidélek nebo skeletů nasekaných na jemné kousky
- 2 nadrobno nakrájené cibule
- 100 g nasekaných žampiónů
- 3 rajčata nakrájená na čtvrtky
- 1 stroužek česneku nasekaný
- 1 lžička rajčatového protlaku
- 1 snítka čerstvého tymiánu
- 1 bobkový list
- 1 lžíce škrobové moučky smíchané s trochou vody
Celý recept Kuřecí šťáva
500 ml:
- 250 g másla
- 4 žloutky
- 1 lžička nahrubo drcených kuliček bílého pepře
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžíce suchého bílého vína
- čerstvá štáva z půlky citronu
- 3 lžíce nahrubo sekaného estragonu
- 2 najemno nakrájené šalotky
- 1 lžíce nasekaného kerblíku
Celý recept Béarnská omáčka
600 ml
- 1,5 l telecího vývaru nebo silného kořecího
- 500 ml vody
- 300 ml bílého vína
- 3 lžíce oleje
- 350 g malých kousků telecího masa z odřezků
- 150 g na malé kousky nasekaných kuřecích křídel nebo skeletů
- 1 nadrobno nakrájené cibule
- 1 nadrobno nakrájené mrkev
- 100 g nasekaných žampiónů
- 3 rajčata nakrájená na čtvrtky
- 1 stroužek česneku nasekaný
- pů lžíce rajčatového protlaku
- 1 snítka čerstvého tymiánu
- 1 bobkový list
- 1 lžíce škrobové moučky smíchané s trochou vody
Celý recept Telecí šťáva
Ingredience
- vejce 5 kusů
- hladká mouka 5 lžic
- bramborový škrob 1 lžíce
- povidla dle potřeby 1 dávka
na krém:
- šlehačka 1 kus
- tvaroh 1 kus
na posypání:
Ingredience
- anglická slanina 200 g
- větší vepřová panenka 1 kus
- plát listového těsta 1 kus
- zakysaná smetana 1 kus
- balení žampionů 1 dávka
- bylinky dle chuti 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- kousek másla 1 dávka Celý recept Panenská vepřová panenka Wellington
Ingredience
- vepřová plec 600 g
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- kmín 1 špetka
- grilovací koření na žebírka 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
na bramborový knedlík:
- brambory vařené ve slupce 500 g
- krupice 100 g
- solamyl 3 lžíce
- vejce 1 kus
- hrubá mouka 100 g
- sůl 1 špetka
na kynutý knedlík:
- mléko 125 ml
- hrubá mouka 250 g
- čtvrtka droždí 1 dávka
- vejce 1 kus
- cukr 1 špetka
- sůl 1 špetka
na zelí:
Ingredience
na celerovou pomazánku:
- menší celer 1 kus
- jogurt 1 kus
- tavený nebo čerstvý smetanový sýr 1 kus
- majolka 1 kus
na česnekovou pomazánku:
- krabička taveného sýra 1 kus
- eidam 100 g
- majolka 1 kus
- česnek 3 stroužky
- sůl a pepř 1 špetka
na bagetu:
Na 300 ml
- 200 g másla
- 2 lžíce studené vody
- 4 lžíce bílého vína
- 3 lžíce bílého vinného octa
- 2 najemno nasekané šalotky
- Pár kapek čerstvé citronové šťávy
- sůl
- mletý bílý pepř
Celý recept Beurre Blanc omáčka
Na 300 ml
- 200 ml slunečnicového oleje
- 50 ml olivového oleje
- 2 žloutky
- 1 lžička bílého vinného octa
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 lžičky čerstvé citronové šťávy
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
- 2 najemno nakrájené šalotky
- 25 g najemno nakrájených nakládaných okurek
- 25 g nasekaných kapary
- 2 lžíce najemno nakrájených lístků hladkolisté petrželky
Celý recept Tatarská omáčka
300 ml
- 250 ml slunečnicového oleje
- 2 žloutky
- 1 lžička bílého vinného octa
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 lžičky čerstvé citronové šťávy
- 1 špetka soli
- 1 špetka bílého pepře mletého
Celý recept Majonéza
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář