reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí kaldon

Ingredience

  • kuřecí stehna 2 kusy
  • mrkev 1 kus
  • petržel 1 kus
  • kus celeru 1 dávka
  • kousek kapusty 1 dávka
  • větší růžička květáku 2 kusy
  • polévkové koření 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • kmín 1 špetka
  • ořech másla 1 dávka
  • hladká mouka na jíšku 2 lžíce
  • domácí nudle 1 hrst Celý recept Kuřecí kaldon

Lehký ovocný předkrm

Ingredience

  • jahody 3 kusy
  • kuličky hroznového vína 1 dávka
  • mandarinka 1 kus
  • jablko 1 kus
  • čtvrt banánu 1 dávka
  • půlka kiwi 1 dávka
  • kousek ananasu 1 dávka
  • jogurt 1 kus
  • posekané oříšky 1 lžíce
  • med 1 lžička Celý recept Lehký ovocný předkrm

Kuřecí šťáva

na 600 ml

  • 1,5 l tmavého kuřecího vývaru
  • 500 ml vody
  • 300 ml bílého vína
  • 3 lžíce oleje
  • 1 kg kuřecích křidélek nebo skeletů nasekaných na jemné kousky
  • 2 nadrobno nakrájené cibule
  • 100 g nasekaných žampiónů
  • 3 rajčata nakrájená na čtvrtky
  • 1 stroužek česneku nasekaný
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce škrobové moučky smíchané s trochou vody

Celý recept Kuřecí šťáva

 

Béarnská omáčka

500 ml:

  • 250 g másla
  • 4 žloutky
  • 1 lžička nahrubo drcených kuliček bílého pepře
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžíce suchého bílého vína
  • čerstvá štáva z půlky citronu
  • 3 lžíce nahrubo sekaného estragonu
  • 2 najemno nakrájené šalotky
  • 1 lžíce nasekaného kerblíku

Celý recept Béarnská omáčka

Telecí šťáva

600 ml

  • 1,5 l telecího vývaru nebo silného kořecího
  • 500 ml vody
  • 300 ml bílého vína
  • 3 lžíce oleje
  • 350 g malých kousků telecího masa z odřezků
  • 150 g na malé kousky nasekaných kuřecích křídel nebo skeletů
  • 1 nadrobno nakrájené cibule
  • 1 nadrobno nakrájené mrkev
  • 100 g nasekaných žampiónů
  • 3 rajčata nakrájená na čtvrtky
  • 1 stroužek česneku nasekaný
  • pů lžíce rajčatového protlaku
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce škrobové moučky smíchané s trochou vody

Celý recept Telecí šťáva

Povidlovo-smetanová roláda

Ingredience

  • vejce 5 kusů
  • hladká mouka 5 lžic
  • bramborový škrob 1 lžíce
  • povidla dle potřeby 1 dávka

na krém:

  • šlehačka 1 kus
  • tvaroh 1 kus

na posypání:

Šťouchané brambory, medailonky z blízké farmy

Ingredience

Panenská vepřová panenka Wellington

Ingredience

  • anglická slanina 200 g
  • větší vepřová panenka 1 kus
  • plát listového těsta 1 kus
  • zakysaná smetana 1 kus
  • balení žampionů 1 dávka
  • bylinky dle chuti 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • kousek másla 1 dávka Celý recept Panenská vepřová panenka Wellington

Tiramisu s jahodami

Ingredience

  • cukrářské piškoty 2 balení
  • zakysaná smetana 2 kusy
  • pomazánkové máslo 2 kusy
  • moučkový cukr 3 lžíce
  • instantní káva 2 lžíce Celý recept Tiramisu s jahodami

Moravský vrabec, knedlíky, zelí

Ingredience

  • vepřová plec 600 g
  • cibule 1 kus
  • česnek 3 stroužky
  • kmín 1 špetka
  • grilovací koření na žebírka 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

na bramborový knedlík:

  • brambory vařené ve slupce 500 g
  • krupice 100 g
  • solamyl 3 lžíce
  • vejce 1 kus
  • hrubá mouka 100 g
  • sůl 1 špetka

na kynutý knedlík:

  • mléko 125 ml
  • hrubá mouka 250 g
  • čtvrtka droždí 1 dávka
  • vejce 1 kus
  • cukr 1 špetka
  • sůl 1 špetka

na zelí:

Brokolicová krémová polévka s uzeným

Ingredience

Celerová a česneková pomazánka

Ingredience
na celerovou pomazánku:

  • menší celer 1 kus
  • jogurt 1 kus
  • tavený nebo čerstvý smetanový sýr 1 kus
  • majolka 1 kus

na česnekovou pomazánku:

  • krabička taveného sýra 1 kus
  • eidam 100 g
  • majolka 1 kus
  • česnek 3 stroužky
  • sůl a pepř 1 špetka

na bagetu:

Beurre Blanc omáčka

Na 300 ml

  • 200 g másla
  • 2  lžíce studené vody
  • 4 lžíce bílého vína
  • 3 lžíce bílého vinného octa
  • 2 najemno nasekané šalotky
  • Pár kapek čerstvé citronové šťávy
  • sůl
  • mletý bílý pepř

Celý recept Beurre Blanc omáčka

Tatarská omáčka

Na 300 ml

  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 žloutky
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžičky čerstvé citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 najemno nakrájené šalotky
  • 25 g najemno nakrájených nakládaných okurek
  • 25 g nasekaných kapary
  • 2 lžíce najemno nakrájených lístků hladkolisté petrželky

Celý recept Tatarská omáčka

Majonéza

300 ml

  • 250 ml slunečnicového oleje
  • 2 žloutky
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžičky čerstvé citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka bílého pepře mletého

Celý recept Majonéza


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.