reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Holandská omáčka

500 ml

  • 250 g másla
  • 4 žloutky
  • 1 lžička nahrubo drcených kuliček bílého pepře
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžíce suchého bílého vína
  • čerstvá štáva z půlky citronu

Celý recept Holandská omáčka

Zeleninová šťáva

Na 1 l:

  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 3 lžíce oleje
  • 3 najemno nakrájené cibule
  • 150 g mrkve nakrájené na malé kousky
  • 100 g celeru nakrájeného na malé kousky
  • 150 g nasekaných žampiónů
  • 2 nahrubo pokrájená rajčata
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 stroužek nasekaného česneku
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 20 g škrobové moučky smíchané s trochou studené vody
  • 1 špetka moučkového cukru

Celý recept Zeleninová šťáva

Nakládaný hermelín

Potřebujeme:

  • 5 ks hermelínu,
  • 8 stroužků česneku,
  • 2 chilli papričky,
  • 5 feferonek,
  • 2 cibule,
  • 10 kuliček nového koření,
  • 4 bobkové listy,
  • sladkou papriku,
  • mletý pepř,
  • lžičku tymiánu,
  • lžičku drceného rozmarýnu,
  • plochou petrželku,
  • olej Celý recept Nakládaný hermelín
 

Tafelspitz s křenovým dipem a bramborami

Potřebujeme:

Plněná palačinka naslano

Potřebujeme:

  • 100 ml mléka,
  • 100 g hladké mouky,
  • 100 g plátkového sýra,
  • 1 krémový sýr typu Lučina,
  • 50 g šunky,
  • 4 vejce,
  • 1 chilli papričku,
  • sušená nakládaná rajčata,
  • hrst rukoly,
  • 100 ml sodovky,
  • sůl, pepř, olivový olej Celý recept Plněná palačinka naslano

Obrácený jablečný koláč

Potřebujeme:

Mazanec – těsto z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárnyMazanec z domácí pekárny
Suroviny

  • 250 ml mléka (možno i ovesné, rýžové)
  • 1 žloutek
  • 125 g rozpuštěného másla
  • 500 g polohrubé mouky
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 lžička pravé vanilky
  • špetka soli
  • citrónová kůra z 1 bio citrónu nebo 1 lžička sušené citrónové kůry (pokud možno také
  • BIO…rozdíl je znát)
  • 1/2 čerstvého nebo 2,5 lžičky sušeného droždí
  • po zvukovém signálu přidáme mandle a brusinky (rozinky, nakrájené sušené meruňky, švestky atd.)

Celý recept Mazanec – těsto z domácí pekárny

Záhořský závin (zagorski strukli)

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • 0,5 dl slunečnicového oleje
  • cca 2 dl teplé vody

Náplň

Krůta s mlinci (purica s mlincima)

Ingredience:

  • 1 krůta
  • sůl
  • vepřové sádlo

Mlinci
4 porce

Pstruh s hořčičným semínkem a dýňovým olejem

2 porce

  • 2 pstruzi
  • bílé hořčičné semínko
  • mletá sladká paprika
  • sůl
  • hladká mouka
  • máslo
  • dýňový olej

Na podávání

Kopřivová polévka (juha od koprive)

8 porcí

Prošívaná deka

Ingredience

  • vejce 3 kusy
  • půl hrnku oleje 1 dávka
  • půl hrnku vlažné vody 1 dávka
  • dva hrnky polohrubé mouky 1 dávka
  • hrnek cukru 1 dávka
  • prášek do pečiva 1 kus
  • kakao 3 lžíce
  • tuk a mouka na plech 1 dávka

nádivka:

  • tvaroh 2 kostky
  • žloutek 2 kusy
  • půl vanilkového pudinkového prášku 1 dávka
  • vanilkový cukr 1 kus
  • mléko 1 dávka
  • cukr 1 dávka Celý recept Prošívaná deka

Segedínský guláš

Ingredience

  • vepřové maso (bůček, krkovice, kýta) 1 kg
  • cibule 4 kusy
  • kysané zelí 500 g
  • sádlo 2 lžíce
  • majoránka 1 špetka
  • česnek 2 stroužky
  • sójová omáčka 1 lžička
  • worcester 1 lžička
  • kmín 1 lžička
  • mletá sladká červená paprika 1 lžíce
  • pálivá paprička 2 kusy
  • hladká mouka 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka Celý recept Segedínský guláš

Vepřový vývar se „strouhánkem“

Ingredience

  • křížové kosti (se zbytky masa) 1 kg
  • mrkev 2 kusy
  • petržel 1 kus
  • půlka celeru 1 dávka
  • bujon 1 kostka
  • nové koření 4 kuličky
  • celý pepř 5 kuliček
  • sůl 1 špetka

na strouhánek (strouhání):

Škvarková pomazánka

Ingredience


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.