reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jarní minestrone

Na přípravu budete potřebovat:

Pro 4-6 osob

  • 1 l kuřecího vývaru
  • 1 polévkovou lžíci extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • 1 svazek jarní cibulky, nasekané
  • 100 g čerstvého hrášku
  • 100 g zelených fazolových lusků
  • 100 g zeleného chřestu, nakrájeného
  • 50 g kapusty, nakrájené
  • 1 polévkovou lžíci lístků hladkolisté petržele, nasekaných
  • 1 polévkovou lžíci pažitky, nakrájené
  • 50 g polévkových nudlí, uvařených
  • Sůl a čerstvě namletý černý pepř
  • parmazán

na kuřecí knedlíčky:

  • 2 kuřecí prsní řízky, nakrájené na malé kousky
  • 1 vejce
  • 75 g strouhanky
  • 20 g parmazánu, strouhaného
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 1 polévkovou lžíci lístků hladkolisté petrželky, nasekaných
  • Sůl a čerstvě namletý černý pepř
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje na smažení

Celý recept Jarní minestrone

Ananasové řezy

Ingredience
řezy – korpus:

  • vejce 5 kusů
  • cukr 200 g
  • ananas z kompotu (rozmixovaný) 180 g
  • polohrubá mouka 250 g
  • mleté vlašské ořechy 100 g
  • prášek do pečiva 1 sáček
  • horká voda 3 lžíce

krém:

  • šlehačka z rostlinného tuku 250 ml
  • hustší bílý jogurt 200 ml
  • cukr moučka 2 lžíce
  • pár kapek mandlové příchutě 1 dávka Celý recept Ananasové řezy

Svíčková, houskový knedlík

Ingredience

  • vepřová kýta nebo krkovice 500 g
  • kuřecí prsní nebo stehenní řízky 500 g
  • velká mrkev 2 kusy
  • menší petržel 2 kusy
  • celer 150 g
  • větší cibule 2 kusy
  • půlka citronu 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • olej (pod maso) 1 dávka
  • kus másla (pod zeleninu) 1 dávka

nálev:

  • voda 300 ml
  • masox 1 kus
  • nové koření 3 kuličky
  • pepř 5 kuliček
  • bobkový list 1 kus
  • majoránka 1 špetka
  • kmín 1 špetka
  • smetana 250 ml
  • šlehačka 250 ml
  • domácí houskový knedlík:
  • polohrubá mouka 1500 g
  • vejce 2 kusy
  • mléko 750 ml
  • sušené droždí 70 g
  • jeden a půl rohlíku 1 dávka
  • sůl 1 špetka Celý recept Svíčková, houskový knedlík
 

Jednohubky dvou chutí

Ingredience
pomazánka z nivy:

  • niva 100 g
  • máslo nebo rama 100 g
  • ořechy 5 g
  • česnek dle chuti 1 dávka

pomazánka z celeru a eidamu:

Sněhová královna

Ingredience

  • be-be sušenky 3 balení
  • sýr lučina 2 kusy
  • vanilkový cukr 2 kusy
  • smetana ke šlehání 2 kusy
  • hrníček silné rozpustné kávy 1 dávka
  • rum 1 lžíce
  • kakao na ozdobu 1 dávka Celý recept Sněhová královna

Kuřecí steak v červeném závoji

Ingredience

  • kuřecí řízky 4 kusy
  • cibule 1 kus
  • vývar z kostky 200 ml
  • rajčatový protlak 2 lžíce
  • provensálské koření 1 lžíce
  • troška hladké mouky 1 dávka
  • cukr 1 špetka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • olej 1 dávka Celý recept Kuřecí steak v červeném závoji

Král v listě

Ingredience

  • listové těsto 1 kus
  • pikantní zeleninová směs 1 kus
  • hermelín 1 kus
  • žloutek 1 kus
  • nastrouhaný ementál na posypání 100 g
  • hladká mouka na posypání 1 dávka Celý recept Král v listě

Brokolicový krém

Na přípravu budete potřebovat:

  • Pro 6 osob
  • 2 brokolice, rozebrané na male růžičky
  • 5 stroužků česneku
  • 750 ml kuřecího vývaru
  • 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 120 ml krémového sýra
  • 2 polévkové lžíce másla
  • Sůl a čerstvě namletý barevný pepř
  • Osmažené kostičky pečiva k podávání Celý recept Brokolicový krém

Pravá česká kulajda

Na přípravu budete potřebovat:

  • 1 l kuřecího vývaru
  • 200 g čerstvých hub, nejlépe lesní směsi (nebo sušené houby)
  • 3 větší brambory
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce másla
  • asi 4 lžíce octa podle chuti
  • menší svazek čerstvého kopru
  • 1 vejce na osobu
  • Asi 200 ml octa

Celý recept Pravá česká kulajda

Valašský frgál s hruškami

Ingredience
těsto:

  • droždí 1 kostka
  • cukr 75 g
  • hladká mouka 500 g
  • mléko 250 ml
  • sůl 1 špetka
  • žloutek 2 kusy
  • máslo 125 g
  • vejce na potření 1 kus

na náplň:

  • máslo 500 g
  • hladká mouka 40 g
  • sušené hrušky 300 g
  • voda 300 ml
  • cukr 50 g
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • skořice 1 lžička
  • mletý badyán 1 špetka
  • rum 50 ml
  • drobenka na posypání 1 dávka Celý recept Valašský frgál s hruškami

Kuře speciál

Ingredience

  • kuřecí stehenní steak 5 kusů
  • rajský protlak 500 ml
  • menší cibule 2 kusy
  • krajíc chleba 2 kusy
  • párek 2 nožičky
  • česnek 3 stroužky
  • žampion 5 kusů
  • máslo 100 g
  • sladká červená paprika 1 lžíce
  • sůl 1 špetka Celý recept Kuře speciál

Zapečený sýr na rukolovém salátku

Ingredience

  • kozí sýr 200 g
  • rukola (nebo jiný salát, např. polníček) 80 g
  • jahody (nebo cherry rajčátka) 60 g

dresink:

Malagelo s jahodovým přelivem

Ingredience

  • mascarpone 2 kelímky
  • cukr dle chuti 1 dávka
  • zakysaná smetana 1 kelímek
  • banán 1 kus
  • jahody 1 balení
  • půl balení dětských piškotů 1 dávka
  • čokoláda 100 g
  • máta na ozdobu 1 snítka Celý recept Malagelo s jahodovým přelivem

Steak s pepřovou omáčkou

Ingredience

  • hovězí roštěnec nebo kvalitní maso na steak 1 kg
  • větší moučné brambory 5 kusů
  • olivový olej 1 dávka
  • čerstvá pažitka 1 snítka
  • pár lístku bazalky 1 dávka
  • zakysaná smetana 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka

na pepřovou omáčku:

  • celý pepř – zelený nebo petrobarevný 1 dávka
  • smetana ke šlehání 1 kus
  • vývar nebo půl kostky masoxu 1 dávka
  • bílé víno 100 ml
  • malá cibule 1 kus
  • olej nebo kousek másla 1 dávka Celý recept Steak s pepřovou omáčkou

Mexický bochník

Ingredience

  • malý bochník (po 300 g) 5 kusů
  • česnek 5 stroužků
  • cibule 2 kusy
  • rajčata (nebo 1 až 2 plechovky) 500 g
  • červené fazole 1 konzerva
  • červená paprika 2 kusy
  • posekaná zelená petrželka 1 hrst
  • sladká paprika 2 lžičky
  • chilli paprička 1 kus
  • olej 1 dávka
  • hladká mouka 1 lžíce
  • sůl a pepř 0 špetek Celý recept Mexický bochník

Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.