reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lososová dvojhubka, řecký salát

Ingredience

  • francouzská bageta 1 kus
  • černé olvivy 1 dávka
  • uzený losos 100 g
  • kopr na ozdobu 2 snítky
  • smetana na šlehání 1 kus

řecký salát:

Koblížky

Potřebujeme:

  • 600 g polohrubé mouky,
  • 250 ml mléka,
  • 100 g másla,
  • 3 vejce,
  • 10 g sušeného droždí,
  • 2 lžíce rumu,
  • balíček vanilkového cukru,
  • marmeládu,
  • špetku soli

Na polevu:

  • 200 g práškového cukru,
  • 3 lžíce mléka,
  • šťávu z citrónu,
  • slunečnicový olej na smažení Celý recept Koblížky

Pikantní bůček s brokolicovým salátem

Potřebujeme:

  • 1 kg bůčku s kůží bez kosti,
  • 20 dkg mletého hovězího masa,
  • 8-10 stroužků česneku,
  • 2 cibule,
  • rajský protlak,
  • červenou kapii,
  • kmín,
  • chilli,
  • šalvěj,
  • sůl, pepř

Brokolicový salát:

 

Rýže s kurkumou a kešu oříšky

Potřebujeme:

Candát po asijsku

Potřebujeme:

  • 4 ks candáta (4 x 120 g),
  • 2 dcl vývaru (nejlépe rybího),
  • 4 kapky sezamového oleje,
  • 1 lžíci sambal oelek,
  • šťávu z ½ limetky,
  • 1 červenou papriku,
  • 1 zelenou papriku,
  • 2 jarní cibulky,
  • 2 cm zázvoru,
  • 1 stroužek česneku,
  • 3 ks salátu Pak soi (nebo čínské zelí),
  • olej, sůl, pepř Celý recept Candát po asijsku

Bojanův mořský ďas

4 porce

  • 4 porce z filetu mořského ďasa

marináda

  • hrst bazalky a máty
  • pomerančová šťáva
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • rybí prášek (ze sušené rybí kůže)
  • olivový olej
  • mletý česnek v oleji
  • petrželka Celý recept Bojanův mořský ďas

Nakládaný feta sýr

4 porce

Hovězí biftek v suché marinádě

1 porce

Sépiová omáčka s polentou a kapary

4 porce

  • 1 kg sépií
  • 70 g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 0,5 l rybího vývaru
  • 40 g cherry rajčátek
  • 5 g piniových oříšků
  • sépiové barvivo
  • 4 bobkové listy
  • snítka šalvěje
  • 1,5 dl bílého vína
  • mletý pepř
  • sůl

příloha

Orzoto s krevetami a chřestem

4 porce

  • 1 malá cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • rybí vývar
  • 150 g divokého nebo zeleného chřestu
  • 250 g vařených ječných krup
  • 200 g krevet
  • střik bílého vína
  • 2 chilli papričky
  • střik brandy
  • sůl
  • petrželka Celý recept Orzoto s krevetami a chřestem

Krém z mascarpone a bílé čokolády

Ingredience

Telecí medailonky na portském víně

Ingredience

  • telecí kýta 1 kg
  • olej 2 lžíce
  • kousek másla 1 dávka
  • portské víno 200 ml
  • solamyl 1 lžička
  • smetana na zjemnění 1 dávka
  • brambory 800 g
  • čerstvý a sušený rozmarýn 1 dávka
  • sůl a pepř podle chuti 1 dávka Celý recept Telecí medailonky na portském víně

Mrkvový krém

Ingredience

  • velká mrkev 6 kusů
  • olivový olej 2 lžíce
  • malá cibule 1 kus
  • vývar 750 ml
  • limetka 1 kus
  • zelená petržel 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka Celý recept Mrkvový krém

Kachní plátky

Ingredience

  • kachní prsíčka 2 kusy

na marinádu:

  • olej 1 dávka
  • koření na divočinu 1 dávka
  • rozmarýn 1 dávka
  • solamyl 1 lžička
  • sójová omáčka 1 lžíce
  • worcester 1 lžička
  • sůl a pepř dle potřeby 1 dávka
  • koňak nebo myslivec 1 lžíce

na brusinkový přeliv:

  • kousek másla 1 dávka
  • hladká mouka 1 lžíce
  • troška smetany 1 dávka
  • naložené brusinky 1 dávka
  • myslivec 1 lžíce
  • sůl 1 špetka

bylinkové noky:

  • mléko 150 ml
  • krupice 100 g
  • vejce 2 kusy
  • kousek másla 1 dávka
  • čerstvé bylinky (pažitka, bazalka) 1 dávka
  • sůl 1 špetka Celý recept Kachní plátky

Domácí zmrzlina, horké maliny

Ingredience


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.