reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tvarohovo-smetanový krém s malinami

Ingredience

  • vanilkový pudink 1 balení
  • mléko 500 ml
  • cukr 2 lžíce
  • plnotučný tvaroh 250 g
  • kelímek smetany ke šlehání 1 kus
  • kakao 6 lžic
  • cukr moučka 6 lžic
  • směs na horké maliny 5 lžic
  • jemný likér 1 dávka
  • želatina v sáčku 1 kus
  • čerstvé maliny a máta na ozdobu 1 kus Celý recept Tvarohovo-smetanový krém s malinami

Vepřová panenka s fazolkami

Ingredience

  • vepřové panenky 1 kg
  • plátky anglické slaniny 10 kusů
  • přílohy:
  • zelené fazolky 500 g
  • sůl a pepř 1 dávka
  • anglická slanina 100 g
  • brambory typu c 1 kg
  • čtvrt másla 1 dávka
  • mléko 250 ml Celý recept Vepřová panenka s fazolkami

Variace předkrmů

Ingredience

na tatarák s topinkou:

  • falešné svíčkové 300 g
  • půl cibule 1 g
  • žloutek 1 kus
  • sůl a pepř 1 dávka
  • lžíce kečupu 1 kus
  • lžička hořčice 1 kus
  • lžička worcesteru 1 kus
  • půl lžičky sójové omáčky 1 kus
  • mletý kmín 1 dávka

naložený hermelín:

  • hermelíny 1 kus
  • cibule 1 kus
  • česnek 1 dávka
  • chilli paprička, pokrájená 1 kus
  • olej na zalití 1 dávka

mini caprese:

  • balení třešinkové mozzarelly 1 kus
  • balení cherry rajčat 1 kus

na pesto:

  • olivový olej 5 lžiček
  • svazek čerstvé bazalky 1 dávka
  • sůl a pepř 1 dávka
  • parmazán 50 g
  • stroužky česneku 2 kusy

papričky s pikantním tvarohem:

 

Valentýnský bavorský krém

4 porce

  • ½ kg jahod jahod
  • 8 g plátkové želatiny
  • 1 dl studené vody
  • ¼ l smetany ke šlehání

Vanilková omáčka

  • 120 ml mléka
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový lusk
  • 80 g krystalového cukru
  • 4 žloutky

Na ozdobu

Pečená kačeří prsa s fenyklovým ragú

4 porce

Losos s pikantní marinádou, jarními rolkami a salátkem z červeného grepu a salátové okurky

4 porce

  • 400 g čerstvého lososa (z přední části filetu)

Jarní rolky

Domácí prejt

  • 1 vepřové koleno
  • ½ kg vepřového bůčku
  • 1 vepřová játra
  • 5 žemlí
  • masový vývar č. I
  • 3−4 stroužky česneku
  • majoránka
  • mletý pepř
  • mleté nové koření
  • sůl

Na podávání

Huspenina

  • 1 vepřové koleno
  • 2 vepřové nožičky
  • vepřové kůže
  • vývar č. II − z nožiček a kůží (zbavený tuku)
  • 1 mrkev
  • 1 kořenová petržel
  • 3 stroužky česneku
  • majoránka
  • mletý pepř
  • mleté nové koření
  • sůl
  • ocet

Na podávání

Tlačenka

  • 1 vepřové koleno
  • ½ kg vepřové plece
  • 1 vepřové srdce
  • 2 vepřové jazyky
  • 3 vepřové nožičky
  • mleté kůže z kolene a nožiček
  • vývar z masa č. I
  • 2 stroužky česneku
  • majoránka
  • mletý pepř
  • mleté nové koření
  • sůl
  • tlačenkové střevo
  • řeznický provázek

Na podávání

Nepečený dort

Ingredience

  • kelímky zakysané smetany 3 kusy
  • lžíce vanilkového cukru 3 lžíce
  • lžíce moučkového cukru 1 kus
  • dětské piškoty 240 g
  • balení plátkové želatiny 1 kus
  • balení červeného želé (extra silné) 1 kus
  • čerstvé nebo konzervované ovoce (meruňky) 1 dávka
  • smetana na šlehání 1 dávka Celý recept Nepečený dort

Pštrosí plátky

Ingredience

  • pštrosí plátky pro 5 osob 1 dávka
  • cibule 1 dávka
  • zeleninový protlak (něco jako jemné domácí „halali“ na svíčkovou) 1 dávka
  • kari 1 dávka
  • sůl a pepř 1 dávka
  • kurkuma 1 dávka
  • lžíce hořčice 1 kus
  • troška vývaru 1 dávka

na rýži:

Pštrosí polévka

Ingredience

  • pštrosí krk 1 kus
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 1 dávka
  • kuliček nového koření 5 kusů
  • listy bobkového listu 3 kusy
  • sůl a pepř 1 dávka
  • stonky libečku 2 kusy
  • kuliček zeleného pepře 5 kusů
  • menší cibule 1 kus
  • stroužky česneku 1 kus
  • lžíce kořenící směsi bez glutamátu sodného 1 dávka
  • na játrové knedlíčky:
  • balení kuřecích jater 1 kus
  • stroužky česneku 1 dávka
  • lžička majoránky 1 kus
  • mletý libeček 1 dávka
  • mletý kmín 1 dávka
  • vejce 1 dávka
  • strouhanka na zahuštění 1 dávka
  • olej 1 dávka Celý recept Pštrosí polévka

Obložené chlebíčky tří chutí

Ingredience

  • chlebíčková veka 1 kus

na chlebíček tvarohový:

  • tvaroh 250 g
  • pomazánkový máslo 1 dávka
  • sůl a pepř 1 dávka
  • pažitka 1 dávka
  • feferonkové koření 1 dávka
  • sardinky 1 dávka
  • cibule 1 kus
  • červená paprika 1 kus

na chlebíček celerový:

  • nastrouhaný celer 1 dávka
  • domácí majonéza 1 dávka
  • česnek 1 dávka
  • sůl 1 dávka
  • citronová šťáva 1 dávka
  • pepř 1 dávka
  • na domácí majonézu:
  • mléko 500 ml
  • hořčice 1 lžíce
  • cukr 1 lžíce
  • olej 100 ml
  • troška citronové šťávy 1 dávka
  • sůl a pepř 1 dávka

na salát a ozdobu:

  • šunka, salám 1 dávka
  • plátky uvařeného vajíčka 1 dávka
  • kyselá okurka 1 dávka
  • petrželka apod. 1 dávka
  • povařená brambora 1 dávka
  • povařená kořenová zelenina na kostičky (mrkev, celer, petržel) 1 dávka Celý recept Obložené chlebíčky tří chutí

Dort Malakov

Ingredience

  • máslo 160 g
  • moučkový cukr 160 g
  • vejce 4 kusy
  • moučkový cukr 30 g
  • balíčky dětských piškotů 1 dávka
  • rum 1 dávka
  • marmeláda 1 dávka
  • šlehačka a ovoce na ozdobení 1 dávka Celý recept Dort Malakov

Kuřecí nudličky na zelenině

Ingredience

  • prsní kuřecí řízky 500 g
  • zelenina všeho druhu: rajčata, papriky, cibule, pórek 1 dávka
  • sójová omáčka 1 dávka
  • olej na smažení 1 dávka
  • sůl a pepř 1 dávka
  • česnek dle chuti 1 dávka
  • kari koření 1 dávka

na brambory:


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.