reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilovaný špíz z krevet a lososa

Potřebujeme:

  • 10 krevet,
  • 200 g lososa,
  • 1 papriku,
  • 200 g zeleného chřestu,
  • 100 g anglické slaniny,
  • 4 brambory,
  • sůl, pepř,
  • alobal

Na marinádu:

Krušovická bramborová polévka s uzeným masem

Potřebujeme:

  • 4 ks brambor,
  • ½ kg uzeného masa,
  • 1,5 l vody,
  • 2 dcl černého piva,
  • 1 větší cibuli,
  • 2 stroužky česneku,
  • ½ pórku,
  • ½ petržele,
  • ¼ celeru,
  • 2 mrkve,
  • 2 kostky zeleninového vývaru,
  • 2 dcl smetany,
  • plochou petrželku,
  • chléb,
  • olej,
  • majoránku,
  • sůl, pepř, muškát Celý recept Krušovická bramborová polévka s uzeným masem

Havlův guláš

Potřebujeme:

  • 1 kg hovězí kližky,
  • 250 g uzeného bůčku,
  • 1 klobásu,
  • 1 kg cibule,
  • červené víno,
  • šlehačku,
  • chlebovou kůrku,
  • 1 bramboru,
  • 1 lžičku hladké mouky,
  • 1 mrkev,
  • 1/4 celeru,
  • hrst petrželové natě,
  • sladkou papriku,
  • pálivou papriku,
  • drcený pepř,
  • jalovec,
  • majoránku,
  • citrónovou kůru,
  • 1 lžičku jemného kečupu,
  • 1 lžíci rybízového kompotu,
  • slunečnicový olej,
  • sůl Celý recept Havlův guláš
 

Grilované hovězí plátky na bagetě se sýrem a cibulí

Potřebujeme:

Žebírka pečená v křenové omáčce s pivem a cibulí

Potřebujeme:

  • 1,5 kg vepřových žebírek,
  • 1 l černého piva,
  • 2 cm křenu,
  • 4 lžíce worcesteru,
  • 2 lžíce tabaska,
  • 1 lžíci rajského protlaku,
  • 2 stroužky česneku,
  • 1 cibuli,
  • 1 l vody,
  • 1 lžíci cukru,
  • sůl, pepř

Na zelný salát:

Krkovice na pivě s cibulovým zelím a plackami

Potřebujeme:

Na krkovici:

  • 1,5 kg krkovice bez kosti,
  • 3 cibule,
  • 6 stroužků česneku,
  • 0,5 l černého piva,
  • lžíci mouky,
  • sůl, pepř,
  • olej

Na cibulové zelí:

  • 1 kg cibule,
  • 100 g anglické slaniny,
  • špetku kmínu,
  • ocet,
  • sůl, cukr,
  • olej

Na bramborové placky:

Zeleninový špíz

Potřebujeme:

  • 8 menších brambor,
  • 2 menší cukety,
  • 4 šalotky,
  • 8 cherry rajčátek,
  • čerstvý tymián,
  • 1 lžičku majoránky,
  • 2 stroužky česneku,
  • špízové jehly,
  • hrubou sůl,
  • olivový olej Celý recept Zeleninový špíz

Vepřový steak se zeleným pepřem

Potřebujeme:

  • 500–600 g vepřové krkovičky,
  • 1 lžíci hořčice,
  • 2 lžíce naloženého zeleného pepře,
  • 4 plátky šunky za studena,
  • čerstvou majoránku,
  • 8 cherry rajčátek,
  • hrst žampionů,
  • olivový olej, sůl
  • alobal

Na gratinované brambory:

Dvoubarevný dort s marcipánem

Potřebujeme:

Na světlý piškotový korpus:

  • 4 vejce,
  • 3/4 hrnku cukru,
  • 1 hrnek polohrubé mouky,
  • 4 lžíce horké vody,
  • 4 kapky citrónového oleje

Na pudinkovo-máslový krém:

Pstruh na roštu s grilovanou zeleninou

Potřebujeme:

  • 2 pstruhy,
  • 5 dkg slaniny,
  • 2 snítky rozmarýnu,
  • 6 plátků másla,
  • citrón,
  • 1 chilli papričku,
  • hladkou mouku,
  • 1 papriku,
  • 1 lilek,
  • 1 cuketu,
  • 1 jarní cibulku,
  • hrst listové petržele,
  • olivový olej,
  • sůl, pepř,
  • olej Celý recept Pstruh na roštu s grilovanou zeleninou

Kapr na perníkové omáčce s pivem

Potřebujeme:

  • kapra,
  • 2 cibule,
  • 6 ks jalovce,
  • 2 bobkové listy,
  • 2 lžíce másla,
  • 1 černé pivo,
  • rybí vývar,
  • perník na vaření,
  • 200 g hladké mouky,
  • 4 lžíce bramborového škrobu,
  • sůl, pepř
  •  jablko,
  • lžíci másla,
  • hrst vlašských ořechů,
  • 2 lžíce tmavého cukru,
  • olej

Na přílohu:

Jehněčí guláš s květákovým pyré

Potřebujeme:

  • 300 g jehněčí kýty,
  • 2 brambory,
  • ½ květáku,
  • 3 lžíce zakysané smetany,
  • 2 hrsti čerstvého špenátu,
  • 1 lžíci rajského protlaku,
  • 1 lžíci másla,
  • 2 stroužky česneku,
  • mrkev,
  • citrón,
  • 1 lžíci mleté papriky,
  • muškátový oříšek,
  • drcený kmín,
  • cukr, sůl, pepř,
  • máslo, olivový olej Celý recept Jehněčí guláš s květákovým pyré

Pečené brambory s vejci a řeřichou

Potřebujeme:

Chřest s parmazánem a bazalkou

Potřebujeme:

  • 600 g bílého chřestu,
  • 150 g sušeného parmazánu,
  • 200 ml zakysané smetany,
  • šťávu z 1 citrónu,
  • 1 dcl bílého vína,
  • 1 žloutek,
  • cukr,
  • sůl, pepř,
  • hrst bazalky,
  • 1 lžíci másla – na vymazání zapékací misky Celý recept Chřest s parmazánem a bazalkou

Roštěnkové špízy s ananasem

Potřebujeme:

  • 300 g roštěné,
  • 1 cm zázvoru,
  • 2 stroužky česneku,
  • 150 ml kokosového mléka,
  • 3 lžíce sójové omáčky,
  • čerstvou chilli papričku,
  • ananas,
  • 2 lžíce medu,
  • hrst koriandru,
  • olej,
  • 3 špejle nebo špízové jehly Celý recept Roštěnkové špízy s ananasem

Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.