|
|
|
Potřebujeme:
- 1 celého lososa,
- 1 pstruha,
- 100 ml smetany 33%,
- 1 lžičku brandy,
- 8 plátků kvalitní anglické slaniny,
- 100 g listového špenátu,
- 2 stroužky česneku,
- 100 ml rybího vývaru,
- 2 šalotky,
- 200 gramů másla,
- 50 ml bílého vinného octa,
- 100 ml bílého vína,
- sůl, pepř Celý recept Duet ze pstruha a lososa
Potřebujeme:
- 1 mrkev (najemno nastrouhanou),
- ¼ malého celeru (najemno nastrouhaného),
- hrst pokrájených žampionů,
- ¼ šálku nasekaných vlašských ořechů,
- 1 lžíci nasekané petrželky,
- 2 hrnky uvařené neloupané rýže,
- 1 ½ hrnku uvařené čočky,
- 1 vejce,
- řepkový olej,
- vývar na podlití,
- sůl, pepř Celý recept Rýžovo-čočkové karbanátky
Potřebujeme:
- 1000g rybích kostí – ocasů a hlav
- 1 cibuli,
- 1 mrkev,
- 2 řapíky celeru,
- 200 ml suchého bílého vína,
- 1 bobkový lis,t
- 8 stonků z petrželky,
- 2 větvičky tymiánu,
- lžičku suchého tymiánu Celý recept Losos – rybí vývar a knedlíčky
Potřebujeme:
- 120 hlemýžďů (z konzervy nebo mražené),
2 mrkve,
1 láhev bílého vína,
1 cibuli se zapíchnutým hřebíčkem,
1 bouquet garni z bylinek (tymián, bobkový list, petrželka – svázané do balíčku), 1 stonek řapíkatého celeru,
100 ml vinného octa,
zeleninový vývar
Na šnečí nádivku (máslo):
- 20 ks sardelek,
- ½ kg másla,
- 1 bílou veku,
- 100 ml calvadosu nebo sherry,
- 4 žloutky,
- 1 citron,
- 1/2 kg zelené listové petrželky,
- sůl,
- cayenský pepř,
- nové koření,
- strouhanku,
- kuřecí vývar,
- ulity z hlemýžďů,
- 5 dkg kaparů,
- 4 šalotky,
- 6 stroužků česneku,
- mleté nové koření Celý recept Vánoční šneci
Potřebujeme:
- 400 g libového bůčku bez kosti,
- 200 g sýru na strouhání (eidamu, čedaru),
- 100 g uzeného bůčku nebo slaniny,
- 200 ml mléka,
- 2 vejce,
- 150 g strouhanky,
- 50 g hladké mouky,
- kousek rohlíku (na vyčištění mlýnku),
- sádlo na smažení,
- mletý pepř, sůl
- muškátový oříšek,
- citronovou kůru Celý recept Holandský řízek
Potřebujeme:
- 800 g kýty z telecího masa,
- 2 čerstvá vejce,
- 2 lžíce smetany,
- 100 ml mléka,
- strouhanku z bílého pečiva,
- hladkou mouku,
- citronová šťávu,
- přepuštěné máslo,
- čerstvě mletý bílý pepř,
- citron,
- petrželku,
- olej,
- sůl Celý recept Vídeňský řízek
Potřebujeme:
- směs listových salátů,
2 ks kachních prsou,
20g piniových oříšků,
1 lžíci rostlinného oleje,
Na Dresing
- 0,2 l červeného vína,
- 1 lžíci octa z červeného vína,
- 3 lžíce oleje,
- 1 lžičku olivového oleje,
- sůl, pepř Celý recept Kachní prsa
Potřebujeme:
- 2 vejce,
- 1 lžíci strouhaného nízkotučného sýra,
- 1 lžíci nasekané krůtí či kuřecí šunky,
- 1 malou bílou nebo červenou cibulku nadrobno nakrájenou,
- sůl a pepř Celý recept Vejce sázená a sedliny
Potřebujeme:
- 1 vepřové srdce,
- 1 vepřový jazyk,
- 200g mrkve,
- 100g celeru,
- 100g pórku,
- 200ml smetany,
- 100g másla,
- 100g hladké mouky,
- 2 kyselé okurky,
- 2 lžičky kaparů,
- kůru z ½ citrónu a ½ pomeranče,
- divoké koření,
- hřebíček,
- muškátový květ,
- petrželku,
- sůl, pepř Celý recept Srdce a jazyk na smetaně
Potřebujeme:
- 1 kg hovězí oháňky
- 100 gramů slaniny
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 menší řapíkatý celer
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 1 lžíce brandy nebo koňaku
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 gramů másla
- 20 gramů mouky
- 500 ml červeného vína
- sůl, pepř Celý recept Dušená hovězí oháňka
Potřebujeme:
- 400 g plece,
- 250 g rýže,
- 50 g sádla,
- 1 cibuli,
- 200 g pečených paprik,
- Mraženou zeleninu (hrášek, mrkev, …),
- 4 lžíce rajčatového protlaku,
- 250 ml vývaru,
- 100 g tvrdého sýra,
- 2 lžičky mleté papriky,
- Čerstvě mletý pepř,
- Sůl Celý recept Vepřové nebo zeleninové rizoto
Potřebujeme:
- 500 g kuřecího nebo králičího masa,
- 300 g mořských plodů,
- 300 g slávek,
- 400 g kulaté rýže,
- 1 litr vývaru,
- 100 ml bílého vína,
- 2 papriky různých barev,
- 2 oloupaná rajčata,
- 1 cibuli,
- 2 ks kořenové zeleniny nakrájené na plátky,
- 2 ks citronů,
- 1 malé balení černých oliv,
- 1 plechovku sterilovaného hrášku nebo kukuřice,
- 1 sáček kořenicí směsi Paella – lze nahradit směsí šafránu, kurkumy a papriky,
- máslo,
- olivový olej,
- sůl,
- pepř Celý recept Paella, správná příprava
Potřebujeme:
- 8 vajec asi týden starých,
- 200 ml plnotučného mléka nebo sladké smetany,
- 100 g čerstvého másla,
- 1 pažitku nebo jarní cibulku,
- čerstvě mletý pepř,
- sůl Celý recept Vejce míchaná – krémová
Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.
|
|
Poslední tip, trik či komentář