reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuře na paprice

  • 4 kuřecí prsa s kůží
  • 1/8 másla 1 kus
  • 2 střední cibule
  • pepř 1 špetka
  • sůl 1 špetka
  • jíška z másla a hladké mouky
  • mleté maďarské lahůdkové červené papriky 40 g
  • mléko 300 ml
  • smetana 300 ml
  • kuřecí vývar 500 ml

Celý recept Kuře na paprice

Francouzská cibulačka

  • máslo 3 lžíce
  • jíška z másla a hladké mouky 3 lžíce
  • cibule 6 kusů
  • bouquet garni
  • suché martini 100 ml
  • kuřecí vývar 1 l
  • sýr gruyére nebo comté 5 plátků
  • větší bageta
  • sůl a pepř 1 špetka

Celý recept Francouzská cibulačka

Krémeš

  • bebe sušenky 2 balení
  • mléko 1 l
  • vanilkový pudink 3 kusy
  • bílý jogurt 500 ml
  • 1 pomazánkové máslo
  • smetana ke šlehání 250 ml
  • 1 menší balení dětských piškotů
  • 1 velký panák rumu
  • moučkový cukr
  • čokoláda na strouhání na ozdobu

Celý recept Krémeš

 

Kotleta na houbách, šťouchané brambory

5 porcí

  • vepřové kotlety 5 kusů
  • směs hub ( žampiony,  hřiby…)
  • vývar 500 ml
  • 2 cibule
  • sůl a pepř 1 špetka
  • koření na vepřové maso
  • olivový olej
  • sojová omáčka 1 lžička
  • worcestrová omáčka 1 lžička
  • hořčice 1 lžička
  • mouka

Celý recept Kotleta na houbách, šťouchané brambory

Brokolicový salát

  • 2 brokolice
  • půl cibule
  • 4 vejce uvařená na tvrdo
  • šunka 100 g
  • 1 malá plechovka kukuřice
  • sůl a pepř 1 špetka
  • 1 majonéza
  • 1 zakysaná smetana

Celý recept Brokolicový salát

Kokosová roláda s čerstvými jahodami

  • vejce 6 kusů
  • krystalový cukr 90 g
  • polohrubá mouka 140 g
  • trochu prášku do pečiva 1 kus
  • rozpuštěné máslo 40 g

Celý recept Kokosová roláda s čerstvými jahodami

Beefsteak z pravé svíčkové, bernská omáčka, americké brambory nebo bylinková bageta, zelný salát

  • hovězí svíčková 1 kg
  • olej na smažení 1 dávka
  • máslo 100 g
  • rozmarýn 1 špetka
  • tymián 1 špetka
  • česnek 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

Bernská omáčka

  • bílé víno 150 ml
  • žloutky 2 kusy
  • máslo 300 g
  • malé cibule 2 kusy
  • sušený estragon nebo čerstvý 1 lžička
  • šťáva z půlky citronu 0.5 kusu
  • cukr a sůl dle chuti 1 špetka

Americké brambory

  • brambory 1 kg
  • máslo 1 dávka
  • olej 1 dávka
  • směs koření na americké bramboy 1 špetka

Salát

  • salát lola rosso 1 kus
  • balzamikový ocet 1 dávka
  • anglická slanina 100 g
  • ocet 1 dávka

Maso očistíme a nakrájíme na dvoucentimetrové plátky. Osolíme, opepříme a zprudka je osmahneme z obou stran. Na závěr přidáme bylinky, česnek a máslo. Výpek a maso přendáme do pekáčku a před podáváním dopečeme v troubě 10minut na 180 stupňů.

Na bernskou omáčku zalijeme jemně nakrájenou cibuli vínem a rychle svaříme, až se odpaří polovina tekutiny. Přecedíme, přidáme žloutky a ve vodní lázni vyšleháme do pěny. Pěnu odstavíme a všleháme do ní postupně rozehřáté máslo. Přidáme estragon a dochutíme pepřem a citronovou šťávou, solí a cukrem. Můžeme ještě zvýraznit chuť výpekem z masa.

Brambory uvaříme v hrnci do poloměkka i se slupkou. Vychladlé nakrájíme na větší kousky, ty dáme do pekáče, polijeme asi osminkou másla se směsí a trochou oleje a zapečeme v troubě na 200 stupňů do křupava.

Na salát potřebujeme druh lola rosso, kvalitní balzamikový ocet a 100 g anglické slaniny, kterou pokrájíme na plátky a usmažíme. Salát natrháme na kousky, postříkáme octem a posypeme a zalijeme opečenou slaninou. Promícháme, dochutíme.

Zdroj:  Beefsteak z pravé svíčkové; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/beefsteak-z-prave-svickove [On-line 11.4.2012]

 

Uzený vývar s fazolemi

  • fazole 300 g
  • uzené maso 500 g
  • česnek 1 stroužek
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 kousek celeru
  • pepř 1 špetka
  • sůl 1 špetka
  • nudle do polévky 1 hrst
  • petrželová nať 1 kus
  • nové koření 1 špetka
  • malá cibule 1 kus

Celý recept Uzený vývar s fazolemi

Slané domácí rohlíčky plněné zelím a uzeným masem

5 porcí

  • uzené maso nebo měkký salámu 5 plátků
  • kysané zelí 1 sklenice
  • česnek 2 stroužky
  • cibule 0.5 kusu
  • sůl pepř 1 špetka
  • žloutek 1 kus
  • sezamová semínka 1 hrst

Celý recept Slané domácí rohlíčky plněné zelím a uzeným masem

Kuře pečené na tymiánovém másle s citronovo-zázvorovou šťávou

 

4−6 porcí

Jablkový tartare s pěnou z calvadosu

 

4 porce

  • 4 kyselejší jablka
    60 g másla
    4 lžíce cukru
    8 lžic vlašských ořechů
    1−2 lžíce strouhanky
    2 lžíce medu

Omáčka

  • 1 dl smetany ke šlehání
  • 4 žloutky
  • 4 lžíce krupicového cukru
  • 4 cl calvadosu

Na ozdobu

Rajčatová polévka s mozzarellou a bazalkou

4 porce

  • 4 lžíce olivového oleje
    100 g mrkve
    100 g celeru
    3 šalotky
    3 stroužky česneku
    snítka plocholisté petrželové natě
    800 g drcených rajčat z konzervy
    4 dl zeleninového vývaru
    čerstvě mletý pepř
    sůl
    200 g mozzarelly
    snítka bazalky
    krutony z bílé veky nebo ciabatty Celý recept Rajčatová polévka s mozzarellou a bazalkou

Salát Niçoise

 

4 porce

  • 100 g zelených fazolových lusků
    250 g římského salátu
    100 g salátové okurky
    100 g rajčat
    150 g vařených brambor (raných, salátových nebo odrůdy ratte)
    2 natvrdo vařená vejce
    200 g čerstvého tuňáka
    10 g ančoviček
    80 g černých oliv
    olivový olej
    sůl Celý recept Salát Niçoise

Brokolicový krém

 

10 porcí

  • 50 g másla
    2 cibule
    50 g hladké mouky
    2 l vody
    1 kg brokolice
    3 dl smetany na šlehání
    muškátový květ
    2 stroužky česneku
    sůl

Sýrové krutony

Bouillabaisse (bujabéz) s omáčkou Rouille (rují)

 

10 porcí


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.