reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Co tě nezabije, to tě posílí

Ingredience

  • uzená žebírka 1 kg
  • brambory 200 g
  • mrkev 1 kus
  • chléb na opečení 1 dávka
  • tvrdý sýr 100 g
  • vejce (nemusí být) 1 kus
  • ovesné vločky (nemusí být) 1 hrst
  • sůl a pepř 1 špetka Celý recept Co tě nezabije, to tě posílí

Zapékanky pro mlsné jazýčky

Ingredience

  • zakysaná smetana 1 kus
  • lučina 3 kusy
  • šunkový salám 200 g
  • česnek dle chuti 1 dávka
  • majonéza 3 lžíce
  • tvrdý nastrouhaný sýr 200 g
  • sladká červená paprika 1 lžička
  • sůl a pepř 1 špetka Celý recept Zapékanky pro mlsné jazýčky

Plundrové koláče s tvarohem a švestkami

Tukové těsto

  • 100 g hladké mouky
  • 250 g másla

Při pokojové teplotě změklé máslo důkladně smícháme a propracujeme s moukou, vytvarujeme do čtverce – kostky, zabalíme do folie či mikrotenového sáčku a dáme do lednice ztuhnout.

Kynuté těsto

  • 400 g polohrubé mouky
  • 20 g droždí
  • 40 g krupicového cukru
  • asi 125 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 žloutek
  • špetka soli

Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalijeme vlažným mlékem, zakryjeme utěrkou a necháme vyběhnout kvásek. Poté přidáme vejce a žloutek, osolíme a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na mísu ani na vařečku.

Necháme kynout asi hodinu, během kynutí dvakrát promísíme.

Náplň

 

Pečená hovězí loupaná plec s bylinkovou nádivkou a houbovou šťávou

4 porce

Čokoládové bábovičky

Ingredience
na těsto:

  • tmavá čokoláda 130 g
  • máslo 130 g
  • cukr krystal 150 g
  • vejce 3 kusy
  • hladká mouka 55 g

višňová omáčka:

  • zavařené a vypeckované višně 350 g
  • půl lžičky cukru 1 dávka
  • skořice 1 špetka
  • citron (kůra) 1 kus
  • tři čtvrtě sáčku čokoládového pudingu (s 30% obsahem kakaa) 1 dávka Celý recept Čokoládové bábovičky

Pravá italská pizza

Ingredience
těsto:

  • hladká mouka na pizzu 1 kg
  • droždí 42 g
  • cukr 1 lžička
  • sůl 1 lžička
  • olivový olej 100 ml
  • ocet 2 lžíce
  • mléko 200 ml
  • voda 200 ml

rajčatové sugo:

  • drcená rajčata/ protlak (ideálně bio) 11 kusů
  • lístky čerstvého oregana 1 dávka
  • česnek 3 stroužky
  • olivy 1 dávka
  • žampiony 3 kusy
  • sůl 2 lžičky
  • koření na pizzu 1 špetka Celý recept Pravá italská pizza

Minestrone

Ingredience

  • olivový olej 2 lžíce
  • tyrolský špek 250 g
  • česnek 4 stroužky
  • mrkev 1 kus
  • cibule 1 kus
  • menší bulva fenyklu 1 kus
  • malá cuketa 1 kus
  • drcená rajčata 2 konzervy
  • kuřecí vývar 1500 ml
  • těstoviny 150 g
  • čtvrt kapusty 1 dávka
  • bobkový list 1 kus
  • tymián 2 snítky
  • bazalkové pesto 50 g
  • sůl a pepř 1 špetka Celý recept Minestrone

Marinovaná cuketa

Ingredience

  • menší cuketa 1 kus
  • polotučný tvaroh 150 g
  • lučina 50 g
  • sušená rajčata 30 g
  • restované piniové oříšky 10 g
  • citronová šťáva 1 dávka
  • olivový olej 1 dávka
  • lístky bazalky 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • cherry rajčátka 1 dávka
  • bageta 1 kus Celý recept Marinovaná cuketa

Banánová roláda

Ingredience
na těsto:

  • vejce 4 kusy
  • moučkový cukr 4 lžíce
  • kakao 1 lžíce
  • olej 2 lžíce
  • polohrubá mouka 7 lžic

na krém:

  • šlehačka 1 kelímek
  • čokoláda na vaření 100 g
  • banán 2 kusy

na ozdobení:

Vepřový plátek

Ingredience

  • vepřová krkovice 1 kg
  • pepř 7 kuliček
  • zelený pepř v nálevu 3 lžičky
  • olej 1 dávka
  • instatní jíška 1 dávka
  • brambory 800 g
  • sůl 1 špetka Celý recept Vepřový plátek

Vrstvený salát

Ingredience

  • sterilovaný celer 1 sklenice
  • sterilovaná kukuřice 280 g
  • pórek 1 kus
  • malá plechovka ananasového kompotu 1 dávka
  • šunka (vcelku) 300 g
  • vejce 5 kusů
  • eidam 100 g
  • majolka 300 ml Celý recept Vrstvený salát

Hrášková

Ingredience

  • sterilovaný hrášek 800 g
  • menší cibule 1 kus
  • smetana na vaření 200 g
  • uzené maso 400 g
  • majoránka 1 špetka
  • olej nebo máslo 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka Celý recept Hrášková

Tvarohové řezy Míša

Ingredience

  • kakao 1 lžíce
  • olej 1 lžíce
  • polohrubá mouka 4 lžíce
  • cukr krupice 5 lžic
  • vejce 5 kusů

krém:

  • máslo 250 g
  • cukr moučka 200 g
  • tvaroh 500 g

poleva:

Kohout na červeném víně

Ingredience

  • kohout 1 kus
  • suché červené víno 700 ml
  • slanina 250 g
  • hladká mouka 1 lžíce
  • koňak 5 cl
  • olej 4 lžíce
  • šalotka 10 kusů
  • mrkev 200 g
  • bylinky (petrželová nať, bobkový list, tyminán) 1 svazek
  • česnek 3 stroužky
  • vývar 400 ml
  • žampiony 250 g
  • sůl a pepř 1 špetka Celý recept Kohout na červeném víně

Slepičí polévka

Ingredience

  • slepice 1 kus
  • cibule 3 kusy
  • mrkev 1 kus
  • půl celeru 1 dávka
  • polévkové koření 1 dávka
  • pažitka 1 svazek
  • sůl a pepř 1 špetka Celý recept Slepičí polévka

Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.