reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Caesar salát

Ingredience

  • kuřecí maso 500 g
  • ledový salát 1 kus
  • rajčata 2 kusy
  • parmazán na hobliny 50 g
  • krutony na ozdobu 1 dávka

na zálivku:

  • majonéza 185 g
  • ančovička 2 kusy
  • půl citronu 1 dávka
  • půl lžíce dijonské hořčice 1 dávka
  • nastrouhaný parmazán 60 g
  • olivový olej 1 lžíce
  • pepř 1 špetka
  • čtvrt cibule najemno nakrájená 1 dávka
  • česnek 1 stroužek
  • cherry rajčátka na ozdobu 1 dávka Celý recept Caesar salát

Třepaný dort s čerstvým ovocem

Ingredience

  • vejce 4 kusy
  • cukr krystal 1 sklenice
  • tři čtvrtě sklenice oleje 1 dávka
  • polohrubá mouka 7 lžic
  • mléko 4 lžíce
  • prášek do pečiva 1 sáček
  • smetana ke šlehání 3 kelímky
  • menší mandarinkový kompot 2 kusy
  • pudink (dr. oetker) 2 kusy
  • ztužovač 1 kus Celý recept Třepaný dort s čerstvým ovocem

Steak z krkovice, krůtí kapsa

Ingredience

  • krkovice 5 plátků
  • krůtí prsa 5 plátků
  • anglická slanina 100 g

marináda:

  • med 1 lžíce
  • plnotučná hořčice 1 lžíce
  • olivový olej 1 dávka
  • citronová šťáva 1 dávka
  • rozmarýn 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

nádivka:

  • rohlíky 4 kusy
  • bujón 1 kostka
  • trocha mléka 1 dávka
  • sterilovaná kukuřice 1 dávka
  • mrkev 1 kus
  • vejce 4 kusy
  • sůl a pepř 1 špetka

šťouchané brambory:

 

Kuřecí vývar s domácími nudlemi

Ingredience

  • skelet kuřete nebo křidýlka 1 dávka
  • bujón 1 kus
  • mrkev 2 kusy
  • petržel 2 kusy
  • malá cibule 1 kus
  • sůl 1 špetka

na nudle:

Zeleninový salát se zálivkou

Ingredience

  • červená paprika 3 kusy
  • žlutá paprika 3 kusy
  • lžička a čtvrt citronové šťávy 1 dávka
  • olivový extra panenský olej 90 ml
  • čerstvá bazalka 1 dávka
  • čerstvá máta 1 dávka
  • sůl 1 špetka
  • velká bageta 1 balení Celý recept Zeleninový salát se zálivkou

Panna cotta

Ingredience

  • smetana 1 l
  • želatina 6 plátků
  • cukr krupice 6 lžic
  • vanilkový lusk 1 kus

na maliny:

Ricottové noky s kotletou po italsku

Ingredience

  • vepřové kotlety s kostí 6 kusů
  • česnek 3 stroužky
  • hladkolistá petrželka 1 hrst
  • půl lžičky semen fenyklu 1 dávka
  • biocitron (kůra a šťáva) 1 kus
  • biocitron (nakrájený na čtvrtiny) 1 kus
  • olivový olej 3 lžíce
  • bobkový list 6 kusů
  • sůl a čerstvě drcený pepř 1 špetka

na máslo:

  • máslo 4 lžíce
  • listy čerstvé šalvěje (lze použít i sušenou) 2 lžičky
  • na noky potřebujeme:
  • ricotta 500 g
  • žloutek 2 kusy
  • sůl 1 špetka
  • strouhaný parmazán 60 g
  • hrnek hladké mouky 1 dávka Celý recept Ricottové noky s kotletou po italsku

Špenátový krém s lososem

Ingredience

  • listový špenát 650 g
  • hladká mouka 3 lžíce
  • smetana ke šlehání 1 kelímek
  • vývar (hovězí nebo zeleninový) 1 l
  • cibule 1 kus
  • máslo 1 lžíce
  • olivový olej 1 lžíce
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • sůl a pepř 1 špetka

k podávání:

Salát Caesar

Ingredience

  • římský salát 2 hlávky
  • kuřecí prsíčka 2 kusy
  • olej na opékání masa 1 dávka
  • sůl a čertvě mletý pepř 1 špetka

na zálivku:

  • žloutek 2 kusy
  • olivový olej 150 ml
  • citronová šťáva (1 citron) 1 dávka
  • filé ančoviček 2 kusy
  • dijonská hořčice 2 lžičky
  • strouhaný parmazán 1 lžička
  • worcesterská omáčka 1 lžička

krutony:

  • půl čerstvé bagetky 1 kus
  • olej na opečení krutonů 1 dávka
  • česnek 2 stroužky
  • parmazán na hoblinky na dokončení salátu 50 g Celý recept Salát Caesar

Čokoládový fondant

Ingredience
zmrzlina:

  • cukr krystal 3 lžíce
  • smetana 300 ml
  • vanilkový lusk 1 kus

fondant:

  • máslo 100 g
  • tabulka kvalitní hořké čokolády 1 kus
  • hrubá mouka 2 lžíce
  • hladká mouka 120 g
  • vejce 4 kusy
  • sůl 1 špetka
  • moučkový cukr 2 lžíce

jahodový přeliv:

Spaghetti carbonara

Ingredience

  • špagety 700 g
  • žloutek 8 kusů
  • strouhaný parmazán 200 g
  • slanina nebo pancetta 300 g
  • olivový olej 1 dávka
  • česnek 2 stroužky
  • sůl a pepř 1 špetka
  • petrželka 1 dávka Celý recept Spaghetti carbonara

Rajčatová polévka

Ingredience

  • loupaná rajčata 500 g
  • zeleninový vývar 1 l
  • cibule 1 kus
  • česnek 3 stroužky
  • lístky čerstvé bazalky 1 dávka
  • olivový olej 1 dávka
  • cukr 1 špetka
  • sůl 1 špetka
  • parmazán 50 g
  • půlka tvrdší veky 1 kus
  • zakysaná smetana 1 kelímek Celý recept Rajčatová polévka

Vitello tonnato s focacciou

Ingredience
vitello tonnato:

  • telecí kýta 1 kg
  • tuňák v plechovce 250 g
  • filety ančoviček 4 kusy
  • kapary 1 lžíce
  • větší mrkev 1 kus
  • stonek řapíkatého celeru 4 kusy
  • majonéza 3 lžíce
  • olivový olej 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

focaccia:

Tuňáková pomazánka

Potřebujeme:

  • 3 konzervy tuňáka v oleji,
  • 250 g čerstvého tvarohového měkkého sýru,
  • 2 cibulky,
  • 1 červenou papriku,
  • 1 chilli papričku,
  • 1 lžíci másla,
  • 1/2 lžíce rajského protlaku,
  • šťávu z ½ citrónu,
  • sůl, pepř,
  • bagetu Celý recept Tuňáková pomazánka

Špagety s masem a lusky

Potřebujeme:

  • 200 g vepřového a 200 g hovězího masa,
  • 600 g čerstvých zelených lusků,
  • špagety,
  • ½ litru vývaru,
  • 400 g cibule,
  • 5 stroužků česneku,
  • 2 lžíce rajského protlaku,
  • 1 lžičku červené papriky,
  • parmazán,
  • olivový olej,
  • petrželku,
  • pepř, sůl Celý recept Špagety s masem a lusky

Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.