reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Královské holoubě

Potřebujeme:

  • 4 kusy holouběte,
  • 1/2 l fondu z holoubat,
  • 1/2 kg čekanky,
  • 100 g jedlých kaštanů,
  • 60 g keňských fazolek,
  • 50 g jeřabin,
  • 50 g hlívy královské,
  • 50 g čokolády Belcolada,
  • 0,5 cl cognacku,
  • 0,5 cl pomerančového likéru,
  • pomerančovou šťávu,
  • 100 g másla,
  • 0,1 dl bílého vína,
  • 0,2 dl červeného vína,
  • 2 cibule,
  • mrkev, celer, petržel,
  • slunečnicový olej,
  • divoké koření,
  • sůl, pepř, cukr Celý recept Královské holoubě

Tatarák z lososa a mušlí sv. Jakuba s petrželovou omáčkou

4 porce

  • 3 mušle sv. Jakuba
  • 300 g filetu z lososa bez kůže
  • 1/2 červené cibule
  • petrželka
  • mletý pepř
  • sůl

petrželová omáčka

Gravad lax (gravlax)

Ingredience:

 

Štědrovečerní losos s omáčkou, vařeným bramborem a okurkovým salátem

4 porce

rybí várka

Cheesecake z bílé čokolády

Ingredience

Vánoční krůta

Ingredience

  • krůta 3 kg
  • sůl a pepř 1 špetka
  • malé rozpuštěné máslo smíchané s javorovým sirupem 1 kus
  • husí sádlo 1 dávka
  • brusinky 1 dávka
  • cukr 1 lžička
  • skořice 1 špetka
  • víno 1 sklenice
  • vývar 1 šálek
  • ořech másla 1 dávka
  • zelená petrželka 1 dávka

kaštanová nádivka:

  • slanina 100 g
  • máslo 50 g
  • cibule na jemno nakrájená 1 kus
  • žampióny 150 g
  • kaštanové pyré 250 g
  • játrová paštika 100 g
  • česnek 3 stroužky
  • míchané koření (tymián, majoránka, oregano,petržel, šalvěj) 1 lžíce
  • čerstvá strouhanka 50 g
  • vejce 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka

přílohy:

  • brambory 800 g
  • husí sádlo 1 dávka
  • olej 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • mrkev 5 kusů
  • pomerančový džus 1 sklenice
  • půl lžičky másla 1 dávka
  • růžičková kapusta 250 g
  • slanina 50 g Celý recept Vánoční krůta

Brusinková chuťovka

Ingredience
těsto:

  • hladká mouka 225 g
  • sádlo 50 g
  • máslo 50 g
  • studená voda 2 lžíce

na náplň:

  • jemně mleté vepřové maso 150 g
  • čerstvá strouhanka 100 g
  • kůra z jednoho citronu 1 dávka
  • sekaná petrželka 1 hrst
  • čerstvá šalvěj 1 hrst
  • máslo 100 g
  • vejce 1 kus
  • brusinky + cukr 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka Celý recept Brusinková chuťovka

Bliny, uzený losos

Ingredience

  • uzený losos 100 g
  • kysaná smetana 100 ml
  • čerstvý kopr 2 snítky
  • těsto na bliny (malé lívanečky)
  • hladká mouka 200 g
  • kypřící prášek 1 lžička
  • kysaná smetana 100 ml
  • vejce 2 kusy
  • mléko 50 ml
  • sůl 1 špetka
  • olej 1 dávka Celý recept Bliny, uzený losos

Mascarpone s ovocem

Ingredience

  • mascarpone 3 kelímky
  • půl balení dětských piškotů 1 dávka
  • čerstvé jahody 1 dávka
  • mandarinkový kompot 1 dávka
  • troška mléka 1 dávka
  • vanilkový cukr 1 kus
  • bílé víno 100 ml Celý recept Mascarpone s ovocem

Pečená kachna

Ingredience

  • kachní stehna 5 kusů
  • česnek 1 stroužek
  • čerstvý rozmarýn 2 snítky
  • pomeranč 2 kusy
  • troška brandy nebo bílého vína 1 dávka

brambory dauphinoise:

  • brambory 600 g
  • strouhaný sýr 100 g
  • smetana 1 kus
  • česnek 2 stroužky
  • sůl a pepř 1 špetka

červené zelí:

  • červené zelí 1 hlávka
  • cibule 1 kus
  • portské víno 100 ml
  • červené víno 200 ml
  • cukr 1 lžíce
  • kachní sádlo 2 lžíce
  • sůl a kmín 1 špetka Celý recept Pečená kachna

Mrkvový krém s koriandrem

Ingredience

Kachní paštika

Ingredience

  • kachní (kuřecí) játra 500 g
  • kachní sádlo 1 dávka
  • kůra z jednoho pomeranče 1 dávka
  • šťáva z jednoho pomeranče 1 dávka
  • česnek 2 stroužky
  • panák pomerančového likéru 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka Celý recept Kachní paštika

Palačinky plněné ovocem

Ingredience

  • mléko 500 ml
  • hladká mouka 280 g
  • rozpuštěné máslo 2 lžíce
  • rum 1 lžíce
  • vejce 3 kusy
  • cukr 1 špetka
  • sůl 1 špetka

na ozdobení:

Pečený pstruh

Ingredience

  • pstruh 5 kusů
  • česnek 5 stroužků
  • citron 10 plátků
  • citronová šťáva 1 dávka
  • koření na ryby 1 dávka
  • petrželová nať 1 dávka
  • tymián 1 dávka
  • máslo 100 g
  • sůl a pepř 1 špetka

na kaši:

Slovenská vánoční kapustnica

Ingredience

  • uzené maso nebo koleno 300 g
  • papriková pikantní klobása 2 kusy
  • sušené houby 20 g
  • větší brambory 3 kusy
  • kysané zelí 1 sklenice
  • dobře prorostlá slanina 150 g
  • cibule 2 kusy
  • sladká paprika 1 lžíce
  • gulášové koření 1 dávka
  • sušená majoránka 1 lžička
  • sůl a pepř 1 špetka Celý recept Slovenská vánoční kapustnica

Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.